Maak de mooiste foto's met de iPhone 7 camera | Vodafone

Maak de mooiste foto's met de iPhone 7 camera

De iPhone 7 heeft een uitstekende camera waarmee je de beste selfies en vakantiefoto's maakt. Weinig licht aanwezig? Ook dat is geen probleem. Lees meer op deze pagina over de iPhone 7 camera.

Megapixels

Vaak wordt gedacht dat een foto beter wordt als een camera veel megapixels heeft. Maar dat is niet het geval. Het gaat onder andere om de combinatie megapixels, sensor en diafragma.

Een pixel is een kleurpuntje. Een foto bestaat uit miljoenen van deze kleurpuntjes. Meer pixels betekent meer detail en een hogere resolutie. Als een foto veel pixels heeft dan kun je deze op groot formaat laten afdrukken zonder dat je kwaliteit verliest. Of bewerk je foto's tot in detail op de pc.

Een megapixel bestaat uit 1 miljoen pixels. De iPhone 7 heeft een 12-megapixel camera. Dat betekent dus dat een foto van deze iPhones bestaat uit 12 miljoen pixels. Met dit aantal pixels kun je je foto op goede kwaliteit laten afdrukken op groot formaat, bijvoorbeeld 160 cm bij 120 cm.

Sensor en diafragma

De sensor is eigenlijk het hart van de camera. De sensor vangt licht op en zorgt ervoor dat je mobiele telefoon dit vervolgens omzet in beeld. Des te groter de sensor, des te groter de resolutie, het bereik en het formaat van je foto. De sensor van de iPhone 7 is 60% sneller en 30% energiezuiniger dan die van de iPhone 6s.

Het diafragma werkt nauw samen met de sensor en bepaalt hoeveel licht er op de sensor valt. Des te lager het diafragma, des te meer licht er op de sensor valt. De iPhone 7 heeft een diafragma van f/1.8. 

iphone 7 diafragma

Camera en LED-flitser

De iPhone 7 heeft net als de iPhone 6s een 12-megapixel camera. Maar er is wel wat verbeterd. De 12-megapixel camera van de iPhone 7 heeft een lens die uit zes elementen bestaat. Hierdoor maak je de scherpste en helderste foto's.

Ook True Tone Flash is aangepast. Een slim algoritme kijkt naar het licht van je omgeving en berekent vervolgens wat er gedaan moet worden om de perfecte foto te maken. De iPhone 7 heeft vier True Tone Flash LED-lampen die tot 50% helderder zijn dan die van de iPhone 6s. Ook het bereik is beter. Je kunt verder staan van het object en toch een goede foto maken.

Beeldstabilisatie

Je kent het wel. Je wilt een mooie foto maken vanuit de trein of de auto. Maar alles beweegt teveel om een scherpe foto te kunnen maken. Of je selfie mislukt omdat je selfiestick teveel beweegt. Gelukkig heeft de iPhone 7 beeldstabilisatie. Dat is een soort schokdemper voor je telefoon. Je foto's worden automatisch gecorrigeerd bij lichte beweging.

iphone 7 beeldstabilisatie

4K video's maken

Wil je meer dan leuke filmpjes maken van je kat? Met de iPhone 7 kun je video's schieten in 4K Ultra HD kwaliteit. De resolutie van deze beelden is vier keer hoger dan Full HD beelden. Dit betekent dat je bij 4K Ultra HD meer pixels en dus meer details te zien krijgt op het beeldscherm. Beelden zijn enorm scherp en mooi om naar te kijken. Perfect wanneer je het allemaal iets professioneler wilt aanpakken. Maak bijvoorbeeld een eigen documentaire of een videoclip.

iphone 7 fotos

Selfies maken met de iPhone 7

Aan de voorkant van de iPhone 7 zit een 7-megapixel FaceTime HD Camera. Hiermee maak je de beste selfies. Weinig licht aanwezig? Met de Retina Flash functie maak je nóg betere selfies. Het beeldscherm van de iPhone 7 wordt omgetoverd tot flitser en produceert drie keer meer licht dan normaal.

Slimme ISP

Alle nieuwe foto-opties worden mogelijk gemaakt door de Image Signal Processor. Je kunt het niet zien maar deze chip is de drijvende kracht achter de camera. Zo regelt de chip het scherpstellen van de camera, witbalans, belichting en worden objecten en personen herkent. En dat is maar een klein gedeelte. De ISP kan binnen een seconde meer dan 100 miljard acties uitvoeren. Hij is dus supersnel. Maar ook zelflerend. Met recht een slimme chip dus.

iphone 7 image signal processor

Wat kun je nog meer met de iPhone 7 camera?

Heb je een lange video gemaakt? Versnel alles met de timelapse functie. Of laat de wereld iets langzamer aan je voorbij gaan met slowmotion. Met FaceTime HD herkent je iPhone snel je gezicht. Het toestel weet vervolgens waar op gefocust moet worden.

Soms heb je momenten dat je meer beeld op je foto wilt dan je camera kan registreren. Gebruik dan de panoramafunctie. Hiermee maak je brede foto's van bijvoorbeeld landschappen.

Bestel de iPhone 7

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige Giganet. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service