Overslaan en ga naar inhoud

Vrijdag 17 juni 2022 • 5 minuten

Samsung Galaxy A53 5G: reviews

Wat vinden anderen van de A53? Bekijk het hier!

De Samsung Galaxy A53 5G is de nieuwste midrange smartphone van Samsung. Uitgebracht in maart 2022. Ideaal als je op zoek bent naar een krachtige maar toch betaalbare telefoon, zónder teveel poespas. Twijfel je nog of de A53 iets voor jou is? Lees dan hier wat anderen over de smartphone te zeggen hebben!

“Omdat het display 120 keer per seconde wordt ververst, ogen beelden véél vloeiender.”

Review op AndroidPlanet.nl

Gamen en streamen gaat enorm soepel met de A53 dankzij het 120Hz beeldscherm. Dit betekent dat de pixels wel 120 keer per seconde verversen, waardoor je geen haperingen meer ervaart. Terugzetten naar 60Hz om zo batterijduur te besparen is mogelijk, maar dankzij de grote batterij in de smartphone zal dit waarschijnlijk niet nodig zijn.

Wil je nog meer informatie over het beeldscherm van de A53? Bekijk dan hier de beeldscherm features!

“De A53 heeft een forse 5000 mAh accu waarmee je met gemak het einde van de dag red.”

Review op AndroidWorld.nl

De hele dag door films kijken, appen en rondsurfen op social media? Dat is geen probleem voor de A53. In de smartphone zit namelijk een grote 5000 mAh accu. Een verbetering ten opzichte van de voorganger, met een batterij die 500 mAh kleiner is. Nóg een leuke bijkomstigheid: de accu in de A53 is zelfs groter dan die in het vlaggenschip model van Samsung, de S22.

Ben je benieuwd wat je precies kan verwachten van de batterij van de A53? Op deze pagina vind je alle extra informatie!

“Bij voldoende daglicht is de camera ronduit goed te noemen, en het dynamisch bereik is onder de meeste omstandigheden uitstekend.”

Review op GalaxyClub.nl

Achterop de A53 vind je maar liefst vier camera’s, waarmee je prachtige foto’s schiet. De hoofdcamera heeft 64 megapixels, wat zorgt voor haarscherpe foto’s. De ultragroothoeklens, marcolens en dieptecamera geven daarbij nog meer dimensie aan je afbeelding. Wil je ook foto’s maken bij weinig licht? Dan kun je gebruikmaken van de Nachtmodus.

Natuurlijk kan je nog véél meer uit de camera van de A53 halen! Op deze pagina vind je alle specs van de camera.

“Als je een moderne Samsung-ervaring wilt zonder het prijskaartje van een S22 Series-telefoon, is de A53 een no-brainer.”

Review op Pocket-Lint.nl

Hoewel de A53 een goedkopere variant van de Galaxy S22 is, kun je veel van de smartphone verwachten. Door de krachtige processor en grote batterij kun je hem de hele dag door gebruiken. Daarbij leg je al jouw mooie herinneringen vast met de vier camera’s op de achterkant van het toestel of de selfiecamera. Kortom: een fijn toestel met handige features, voor een mooie prijs.