Overslaan en ga naar inhoud

De Samsung Galaxy A53 of Galaxy A33

Wat zijn de verschillen?

Met de A53 en A33 heeft Samsung twee telefoons op de markt gebracht voor een betaalbare prijs. Toch neemt dit niet weg dat het beide krachtige en snelle smartphones zijn met veel toffe features. De A53 en A33 lijken erg op elkaar, maar verschillen ook op enkele belangrijke punten. Wij zetten alle specs voor je op een rijtje.

Camera: A53 heeft meer megapixels

Of je nu een foto wilt maken van een landschap of juist de details van een bloem wilt vastleggen: het is allebei mogelijk met de Samsung A53 en A33. Beide Samsung-modellen kennen meerdere gelijkenissen, zo hebben ze namelijk allebei een geavanceerd camerasysteem met maar liefst vier verschillende camera’s op de achterkant van het toestel én een selfiecamera. Het verschil zit ‘m in het aantal megapixel: bij de A53 ligt dit namelijk hoger, wat zorgt voor scherpere foto’s.

Beide smartphones hebben een verbeterde nacht- en portretmodus. Ook kun je op zowel de A53 als A33 kiezen uit diverse functies als de Fun Modus en Photo Remaster.

De camera’s op de A53 en A33 worden gedreven door Artificial Intelligence (oftewel Al). Dit zorgt ervoor dat je foto’s automatisch worden aangepast naar de best mogelijke optie. Zo worden foto’s in het donker vanzelf opgelicht.

  A53 A33
Hoofdcamera 64 MP
48 MP
Ultragroothoekcamera 12 MP 8 MP 
Dieptecamera 5 MP 2 MP
Macrocamera 5 MP 5 MP
Selfiecamera 32 MP 13 MP

Processor: gelijk, upgrade van opslag mogelijk

Super snel en krachtig: dat zijn de Samsung A53 en A33. Dit komt doordat ze beide draaien op de nieuwe - door Samsung ontwikkelde - Exynos 1280 processor.

Bij zowel de A53 als A33 heb je keuze uit een model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Op beide smartphones is het geheugen uit te breiden met een micro SD kaartje.

Design: minimale verschillen

Leg je de twee telefoons naast elkaar, zie je in eerste instantie geen grote verschillen. Toch zijn deze er wel. Zo is bij de A53 de selfiecamera verwerkt in het scherm, waar je op de A33 nog een inkeping (oftewel notch) voor de camera vindt. Dit zorgt er ook gelijk voor dat het scherm van de A53 iets groter is dan die op de A33, al scheelt dit slechts 0,1 inch.

Beide telefoons hebben wel hetzelfde aantal camera’s op de achterkant en zijn uitgerust met stevig glas (Corning Gorilla Glass 5). Ook hebben zowel de A53 als A33 een IP676 water- en stofbestendigheid.

Zowel de A53 als de A33 kun je bestellen in drie verschillende kleuren: Awesome Black, Awesome Blue en Awesome Peach. Zo zit er altijd eentje bij die bij jou past!

Scherm: 120 Hz vs. 90 Hz

Het verschil in grootte is niet het enige wat anders is tussen de twee schermen. Pas als je de smartphones gebruikt, zul je een ander groot verschil ontdekken: de refresh rate. Zo heeft de A53 een 120 Hz scherm, wat betekent dat het beeld zich 120 keer per seconde ververst. Op deze manier heb je nooit meer last van vervelende haperingen wanneer je een film kijkt of spelletje speelt. De A33 heeft een verversingssnelheid van 90 Hz.

Het sneller verversen op de A53 zorgt er echter wel voor dat de batterij meer stroom verbruikt. Aangezien beide smartphones een accu hebben van 5000 mAh, zal de A33 het dus waarschijnlijk iets langer volhouden voordat je hem weer op moet laden.

Prijs: A33 iets goedkoper

De Samsung Galaxy A33 heeft dus iets minder uitgebreide features dan de A53. Dit is ook terug te zien in de prijs. De A33 is namelijk een paar tientjes goedkoper dan de Galaxy A53.