Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

5G van Vodafone

Wie technologie kan omarmen, kan dromen waarmaken. Op ons krachtige 5G-netwerk.

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Met 5G op ons krachtige netwerk wordt een nieuwe wereld aan mogelijkheden geopend voor uw onderneming. Ondernemen wordt sneller, slimmer en duurzamer. Lees meer over de mogelijkheden van ons 5G-netwerk voor uw business. 

De voordelen van 5G

5G voor ondernemers

Nóg sneller en stabieler

5G kan nu al snelheden van 1 Gbit/s bereiken. Ook op drukke plekken als een stadion of festivalterrein. De hoeveelheid te versturen en ontvangen data is ook hoger. En in de komende jaren wordt 5G alleen maar beter.

5G voor ondernemers

Meer apparaten verbonden

Het Internet of Things, Virtual Reality en Augmented Reality. Hiervoor zijn op hetzelfde moment veel meer verbindingen nodig. 5G maakt dit mogelijk. Dit brengt kansen, zoals het inzetten van robots en slimme apparaten voor uw bedrijf. 

5G voor ondernemers

Extreem minder vertraging

De reactietijd van 5G is veel korter dan 4G. Dit maakt zelfrijdende auto's en vrachtwagens een reëel  toekomstbeeld. Maar ook het gebruik van livestreams tussen dokters en ambulances. Zonder haperen.

Zo bent u klaar voor 5G

Wilt u gebruikmaken van 5G? Dan heeft u 3 dingen nodig:

network
5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland beschikbaar.

smartphone
5G-telefoon

Uw 5G-toestel haalt u bij Vodafone, check hier al onze 5G toestellen.

simcard
5G-abonnement

Met een Red Pro abonnement heeft u standaard 5G. Ook als u al klant bent.

Innovatie met 5G van Vodafone

Kies voor 5G, dan zijn ook u en uw bedrijf klaar voor de toekomst.

5G biedt unieke productervaring

Met de nieuwe videotechniek Volumetric kunnen ondernemers zoals Pim, hun producten laten zien en hun verhaal op een nieuwe, visueel sterke manier vertellen.

5G helpt bij diagnose op afstand

Met 5G is er geen afstand meer tussen ambulance en ziekenhuis. Real-time contact tussen dokters en ambulances, maakt het stellen van een diagnose makkelijker.

Kwakkenbos BV
5G maakt evenementen veiliger

Met 5G is het mogelijk livebeelden van mobiele camera’s direct te analyseren. Zo kan een gemeente verkeer tijdig omleiden en onbeheersbare drukte voorkomen.

Meer 5G graag!

Kom alles te weten over de grenzeloze ontwikkelingen van 5G en de mogelijkheden voor uw organisatie:

E-book 5G

Alle Vodafone Zakelijke Sim Only abonnementen

  • Gebruik data in de EU zoals in NL
  • 5G internet, zonder snelheidsbeperking
  • Geen aansluitkosten

Alle prijzen zijn excl. btw en gelden bij een 2-jarig abonnement. Voor gebruik van het abonnement in de EU geldt een Fair Use Policy.

100 of meer werknemers in dienst?

Veelgestelde vragen over 5G

Op dit moment is 5G volop in ontwikkeling. 5G wordt de komende jaren steeds slimmer, sneller en efficiënter. 5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid verbeteren. Hoe u 5G ervaart hangt af van de drukte op het netwerk, uw locatie en uw telefoon.

De reactietijd (ook wel latency) zal met zo’n 30 procent verbeteren: van gemiddeld 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheid op het 5G-netwerk kan oplopen tot 1 Gbit/s. De maximaal te behalen snelheid op het 4G-netwerk is nu 350 Mbit/s. In het begin van het nieuwe 5G-netwerk zal de snelheid zo'n 10 procent hoger zijn. 

De ideale frequentie voor 5G is 3,5 Ghz omdat het bereik van deze frequentie zeer groot is. 3,5 Ghz komt in Nederland naar verwachting pas in 2023 beschikbaar omdat deze frequentie nu nog wordt gebruikt door Defensie en veiligheidsdiensten. Er zijn wel al grote verbeteringen te behalen op andere banden voor die tijd.

Sommige mensen maken zich zorgen over het effect van mobiele telefoons, wifi en antennes op hun gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ons Kabinet (Kamerbrief over 5G en gezondheid) is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat radiogolven van base stations en draadloze wifi-netwerken en mobiele telefoons een negatief effect op de gezondheid hebben. We willen dat onze producten en diensten veilig zijn en dat onze klanten zonder zorgen hun mobiele telefoon en draadloze apparatuur kunnen gebruiken. Daarom werken we op (inter)nationaal niveau samen met verschillende organisaties aan onderzoek en voorlichting.

 

Lees meer over 5G en gezondheid

Met een Red (Pro) abonnement gebruikt u automatisch 5G. Wanneer u ook een geschikt 5G-toestel heeft, verbindt deze automatisch met het 5G-netwerk. In de meeste gevallen is dit direct.

 

In deze gevallen kan het 24 uur duren voordat u verbonden bent met 5G: 

 

  • Wanneer u een 5G (DSS geschikt) toestel bij een derde partij koopt zoals Mediamarkt. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 
  • Wanneer u uw simkaart eerst gebruikt in een 4G-toestel en daarna in een 5G-toestel. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 

5G wordt in steeds meer landen uitgerold. Om 5G in het buitenland te gebruiken moeten we contracten afsluiten met partners om van dit netwerk gebruik te mogen maken. Hier zijn we druk mee bezig. Zo kunt u 5G al gebruiken in 28 landen, onder andere Duitsland, China en de Verenigde Staten. Binnenkort volgen meer landen. Bekijk hier alle landen met 5G.