Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

E-book hybride werken: vrijheid en productiviteit gaan hand in hand

Hybride werken heeft een stormachtige opkomst gemaakt en biedt talloze voordelen, zoals flexibiliteit en verhoogde productiviteit. Toch komen er ook nog altijd uitdagingen bij kijken: hoe zorg je voor een gezonde thuiswerkplek, hoe zit het met de security en: hoe werken thuiswerkers goed samen met hun teamleden op kantoor?

Het e-book ‘Prettig en productief ‘overal & nergens’ werken’, geeft waardevolle inzichten en aanbevelingen om hybride werken zowel voor werkgevers als werknemers succesvol te maken. Met de adviezen van experts Saskia Langenberg en Thomas Mulder kunt ook u het beste uit hybride werken halen. Download het e-book.

E-book hybride werken: vrijheid en productiviteit hand in hand

Het e-book belicht zowel de voordelen als de uitdagingen van ‘overal en nergens werken’. Hybride werken, waarbij werknemers de vrijheid hebben om deels thuis en deels op kantoor te werken, kan leiden tot hogere productiviteit en tevredenheid. Echter, om deze voordelen te realiseren, moeten enkele randvoorwaarden ingevuld worden.

Richt een productieve en gezonde thuiswerkplek in

Een goed uitgeruste thuiswerkplek is essentieel voor productiviteit en gezondheid. Dit betekent investeren in ergonomische meubels zoals een verstelbaar bureau en een comfortabele stoel. Daarnaast zijn regelmatige beweging en gezonde voeding cruciaal. "Zorg ook voor voldoende en regelmatige beweging," adviseert Saskia Langenberg. "Gebruik bijvoorbeeld apps als ‘Ommetje’ om naar buiten te gaan."

Investeer in digitale veiligheid

Cybersecurity is van het grootste belang, vooral bij hybride werken. Werkgevers moeten zorgen voor regelmatige updates van beveiligingssoftware en het gebruik van sterke wachtwoorden. "Stel automatische updates in voor antivirussoftware," suggereert Langenberg. Dit beschermt zowel de medewerkers als de gevoelige gegevens van de organisatie.

Ook interessant: 'Blog Martijn Aslander: Werk minder, produceer meer!'

E-book hybride werken: vrijheid en productiviteit hand in hand

Werk routines en planning uit

Een duidelijke planning helpt bij het behouden van de balans tussen werk en privé. Werknemers moeten leren om werktijd en privétijd goed te scheiden. Langenberg benadrukt: "Stel samen met medewerkers duidelijke grenzen tussen tijd voor werk en tijd voor privé." Dit voorkomt overwerken en helpt medewerkers om hun tijd efficiënt te beheren.

Bevorder de onderlinge samenwerking

Digitale tools zoals videovergaderingen en gedeelde werkruimtes zijn onmisbaar om de samenwerking op afstand te bevorderen. Regelmatige check-ins zijn belangrijk om zowel werkgerelateerde als informele interacties te faciliteren. "De huidige technologie maakt het mogelijk om hybride samen te werken op een manier die gelijk is aan een fysiek samenzijn," aldus Saskia Langenberg, specialist en trainer op het gebied van hybride en agile werken. Langenberg stelt: "In Nederland zijn we aardig op dreef wat betreft hybride werken. We hebben grote stappen gemaakt, maar er is nog ruimte voor verbetering, vooral op individueel niveau."

Langenberg is nog altijd razend enthousiast over hybride werken, ook omdat er uitstekende tools zijn om de samenwerking te ondersteunen: “Ik ben een groot voorstander van digital white- boards en shared online spaces waarin in real time kan worden samengewerkt. De huidige technologie maakt het mogelijk om hybride samen te werken op een manier die gelijk is aan een fysiek samenzijn.”

Ook belangrijk: 'De beste samenwerkingstools voor creatief/productief hybride werken'

E-book hybride werken: vrijheid en productiviteit hand in hand

Ook Thomas Mulder, Executive HR Director bij VodafoneZiggo, benadrukt bij voorkeur de voordelen van hybride werken: "Hybride werken maakt mensen autonomer en gelukkiger, en als je het goed aanpakt, ook productiever." Hij voegt toe: "Onze medewerkers ervaren meer autonomie, een belangrijke psychologische voorspeller van welzijn."

Inzichten en tips

Het e-book biedt waardevolle inzichten en praktische tips om hybride werken succesvol te maken. Door te investeren in een goede werkplek, digitale veiligheid, duidelijke routines en samenwerkingstools, kunnen zowel werkgevers als werknemers profiteren van de voordelen van hybride werken. 

Meer leren over productiviteit: 'Arbeidsproductiviteit is kassa!'

V-Hub maakt het persoonlijk

V-hub gaat uitbreiden! U kunt nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Als u een account aanmaakt, krijgt u gepersonaliseerde artikelen en een digitaal advies op maat voor uw bedrijf.