Overslaan en ga naar inhoud

Tien maal inspiratie: de ultieme leeslijst voor ondernemers

Van businessroutinier tot startende éénpitter: een ondernemer is nooit uitgeleerd. We geven u hierbij een voorzetje, met deze selectie van tien inspirerende titels over goed ondernemerschap en innovatief leiderschap. 

Wat is er nog leuker dan ondernemen en leiding geven aan een goed team? Erover lezen! Met deze lijst van tien toptitels heeft u een schat aan inspiratie en informatie! Bent u meer van de business podcasts? Ook daar hebben we een mooie lijst voor! 

1 Geef Nooit Korting!Jos Burgers, business expert en bestsellerauteur, trakteert in zijn boek Geef Nooit Korting! op 31 adviezen die u als ondernemer helpen om met prijsdruk om te gaan. Daarmee raakt hij een nijpend, actueel thema. Sinds de crisis gaan veel ondernemers gebukt onder prijs – en margedruk. Toch, legt Burgers uit, is uw eigen invloed op de prijs vele malen groter dan we vaak denken. Op lichtvoetige wijze laat hij in zijn boek zien hoe u in de dagelijkse praktijk aan prijsdruk kunt ontkomen.  

2 Zelfzorg Voor OndernemersOndernemer Elke Struys en Gert Gijbels, CEO van Netwerk Ondernemen, delen hun visie op ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken. Ze bieden handvatten in elk stadium van het ondernemerschap; van kapitaalopbouw tot zelfzorg, waarbij ze de lezer interessante cases en reflectieoefeningen voorleggen. Zelfzorg Voor Ondernemers is een handige gids voor de ervaren én beginnende ondernemer. 

Ook interessant voor ondernemers: '7 Manieren om uw mensen in 2024 extra te motiveren'

Tien maal inspiratie: de ultieme leeslijst voor ondernemers

3 Leidinggeven als het Moeilijk is - Dit boek, geschreven door psychologe Silvia Prins is een must read voor elke manager. Leidinggeven is een vak apart, zeker wanneer spanningen en conflicten de werkvloer beheersen. Prins ontleedt in haar boek ingewikkelde werksituaties, maakt ze inzichtelijk en begrijpelijk. Hoe krijg je grip op groepsconflicten? Welke elementen verstoren de teamdynamiek en hoe voorkom je oplopende spanningen op de werkvloer? De inzichten uit het boek bieden leidinggevenden inspirerende handvatten om de verbinding in teams te herstellen en conflictbehendiger te werk te gaan.

4 - Wie niet Tech is, is gezien - Martijn Vet vertelt in dit boek alles over de impact van nieuwe technologie. Daarbij licht hij de zes belangrijkste, technologische ontwikkelingen van dit moment uit, waaronder robotisering, kunstmatige intelligentie en Internet of Things. Gaan deze ontwikkelingen ons leven en onze manier van ondernemen voorgoed veranderen? Aan de hand van alledaagse voorbeelden laat Vet zien welke technologische toepassingen we vandaag al gebruiken en welke ons nog te wachten staan. Een absolute aanrader voor elke ondernemer die wilt kunnen meepraten over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van tech en innovatie.  

5 - Hét Marketingkookboek Hét Marketingkookboek – geschreven door het collectief Marketing Queens – strooit met interessante recepten waarmee ondernemers hun marketingactiviteiten kunnen voorzien van een flinke snuf peper. Op basis van elf recepten wordt u aan de hand genomen in cruciale marketingprocessen zoals merkpositionering, het schrijven van een strak marketingplan en het optuigen van treffende communicatiecampagnes. Hét Marketingkookboek is een ideale gids voor zowel de ervaren marketeer als de ambitieuze ondernemer.

Ook interessant: 'De tech-trends die elke mkb-ondernemer moet kennen'

Tien maal inspiratie: de ultieme leeslijst voor ondernemers

6 Relaxed Vlammen - Ondernemer John Slabbekoorn deelt in het boek Relaxed Vlammen zijn meest waardevolle levens – en ondernemerslessen. Hoe bereik je het ideaalbeeld als ondernemer. Is die überhaupt haalbaar? Slabbekoorn wijst in zijn boek ondernemers de weg naar geld verdienen zónder in te moeten leveren op vrijheid, gezondheid en relaties. Daarbij laat hij zich inspireren door successtrategieën van grote businesscoryfeeën, de winnaarsmentaliteit van topsporters en het joie de vivre van de florerende ondernemer op teenslippers.  

7 De Kracht van Scrum - Organisatiedeskundige Rini van Solingen en ‘Agile’ denker Eelco Rustenburg bundelden hun ervaringen én fantasie rondom projectmanagement in de bijzondere roman De Kracht van Scrum. Ja, u leest het goed; een roman over de managementmethode Scrum. Het boek vertelt het verhaal van hoofdpersoon Mark Verhulst, CEO bij een organisatie die medische producten ontwikkelt. We volgen zijn worstelingen in een stroperige productrelease en de opleving die zijn ontmoeting met een Scrum Coach teweegbrengt. De Kracht van Scrum legt de ongemakken van organisaties bloot en laat zien hoe de Scrum-methode succesvol en baanbrekend kan worden toegepast.  

8 Over Geld Praat Je Wel - Vincent Wouters, schrijver, journalist en belegger, besloot zes jaar geleden ‘tonnair’ te worden. Een ambitieus plan, dat leuker bleek dan hij dacht. Sterker nog, hij slaagde in zijn missie. In het boek Over Geld Praat Je Wel neemt Wouters de lezer mee in zijn (voltooide) missie en deelt hij de fijne kneepjes die hem zo ver brachten. Want hoe haal je meer uit je geld? Hoe zit het met aandelen, spaargeld, Bitcoins en pensioensopbouw? En hóe word je tonnair? 

Luistert u graag naar business podcasts? Hier is een hele serie podcasts over hybride werken, klaar om beluisterd te worden.

"De Kracht van Scrum legt de ongemakken van organisaties bloot."

Tien maal inspiratie: de ultieme leeslijst voor ondernemers

9 De Kracht van Platformen - Futuroloog Maurits Kreijveld gaat met zijn medeauteurs op zoek naar de kern en kracht van het fenomeen ‘Platform’. Daarin worden digitale strategieën van toonaangevende bedrijven zoals AirBnB, Google en Apple, onder de loep genomen. In zijn boek deelt Kreijeveld eveneens interessante handvatten waarmee u als ondernemer een goede platformaanbieder wordt en hoe u kunt profiteren van platformen van derden.

10 Praktijkboek - BedrijfsovernameIn het Praktijkboek Bedrijfsovername leggen financieel strateeg Frits Beunke en overname-adviseur Joost Coopmans uit wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van een MBK-bedrijf. Daarbij belichten ze de fiscale, financiële en bedrijfsmatige aspecten van een overname. Beunke en Coopmans putten uit hun jarenlange ervaringen als fusie – en overnameadviseurs en nemen de lezer mee door het volledige proces. 

Tien maal  inspiratie: de ultieme leeslijst voor ondernemers

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement