Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Security en NIS2: wat betekenen de nieuwe regels voor uw organisatie?

U doet er alles aan om de mensen, locaties en dingen in uw organisatie op een veilige manier te verbinden. Maar de introductie van de nieuwe NIS2-wetgeving in 2024 zorgt voor veel nieuwe vragen en uitdagingen. Onze nieuwe whitepaper zet de belangrijkste feiten, inzichten én aandachtspunten voor u op een rij.

De nieuwe whitepaper van Vodafone Business over cybersecurity gaat uitgebreid in op de invoering van NIS2 en de impact daarvan op organisaties. Trends, ontwikkelingen en inzichten zijn overzichtelijk gebundeld, samen met tips die ook voor uw organisatie van groot belang kunnen zijn. Download het ebook

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

De NIS2-wetgeving (voluit: Network and Information Security directive) brengt enkele belangrijke veranderingen met zich mee voor organisaties:

  • Uitbreiding van sectoren: NIS2 is van toepassing op een breder scala aan sectoren dan de oorspronkelijke NIS-richtlijn, waardoor meer organisaties onder de wetgeving vallen.
  • Strengere beveiligingsnormen: De nieuwe richtlijn stelt strengere beveiligingsnormen voor organisaties in kritieke sectoren om hun cyberbeveiliging en weerbaarheid te verbeteren.
  • Meldingsplicht voor incidenten: NIS2 introduceert een meldingsplicht voor cyberincidenten, wat betekent dat organisaties verplicht zijn om incidenten te melden.
Security en NIS2: wat betekenen de nieuwe regels voor uw organisatie?
  • Zelf cyberrisicobeoordeling uitvoeren: Organisaties moeten zelf een cyberrisicobeoordeling uitvoeren en passende beschermende maatregelen nemen om de bedrijfsveiligheid en continuïteit te waarborgen op technisch, operationeel en organisatorisch vlak.
  • Risicogestuurde aanpak: NIS2 kiest voor een risicogestuurde aanpak van informatiebeveiliging, waarbij organisaties moeten kijken naar meer dan alleen de expliciet beschreven maatregelen. 

Deze veranderingen benadrukken het belang van een robuuste cybersecurityaanpak en proactieve maatregelen om te voldoen aan de vereisten van de NIS2-wetgeving.

Ook interessant: '5 bedrijfsnetwerk-frustraties – en wat u er aan kunt doen'

Security en NIS2: wat betekenen de nieuwe regels voor uw organisatie?

Nieuwe regels, nieuwe vragen

Weet u of NIS2 straks ook op uw organisatie van toepassing is? Weet u wanneer u – naast uw zorgplicht voor cybersecurity – ook een meldplicht heeft bij incidenten? En weet u welke drie factoren de cyberrisico's bepalen in uw organisatie? Deze en andere vragen komen aan bod in onze nieuwe whitepaper. 

Concrete stappen op weg naar beveiliging

De Nederlands overheid adviseert om niet af te wachten totdat de regelgeving volledig duidelijk is. De risico’s die uw organisatie en systemen lopen, zijn er nu ook al. Beveilig dus uw gebruikers, apparaten, netwerken en cloudapplicaties nu al tegen de bestaande risico’s, dan bent u straks ook beter voorbereid op de komst van de nieuwe wetgeving. In de whitepaper vindt u naast trends en aandachtspunten ook een overzicht van de belangrijkste vaktermen en afkortingen. Nieuwsgierig geworden? En benieuwd naar de implicaties én oplossingen voor uw organisatie? 

Download het ebook over NIS2

Wat betekenen de de nieuwe regels voor uw organisatie?