Overslaan en ga naar inhoud

Ben jij een échte sportvisser? Check deze 14 apps!

Een hengeltje uitgooien aan de waterkant: vissen is een grote hobby voor veel Nederlanders. Wil jij jouw tijd aan de waterkant nóg leuker en (ont)spannender maken? Er zijn verschillende apps voor jouw smartphone die hierbij kunnen helpen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje. Zo zoek je nóg makkelijker wat je aan de haak hebt geslagen, waar leuke visplekken zijn en hoe groot je vangst is. 

Vissengids App

Vissengids

Onmisbaar voor elke sportvisser: de app ‘Vissengids’. Hiermee vind je namelijk direct welke vis je hebt gevangen. Met je camera scan je het dier en binnen no-time komt het soort in beeld. Alle zoet- en zoutwater vissoorten die in de Nederlandse wateren rondzwemmen vind je terug in de app. Gevonden? Dan lees je direct wat extra informatie: wat de leefstijl is van de vis, welke voeding hij eet en welke records collega-vissers hebben behaald. Leuk extraatje: je download de app gewoon gratis in de App- of Play Store op jouw smartphone. 

VISplanner App

VISplanner

Een keer ergens anders vissen dan op jouw standaard spot? In de gratis app ‘Visplanner’ vind je een interactieve kaart met alle plekken waar je wel en niet mag vissen met jouw vispas. Verder vind je handige voorzieningen in de buurt, zoals visstekken, trailerhellingen, visvijvers en hengelsportzaken. Deze app mag dus niet op jouw smartphone ontbreken! 

MijnVISmaat App

MijnVISmaat

Heb jij een knoepert van een vis gevangen? Dit moet natuurlijk gedeeld worden met je vismaten. Met de app ‘MijnVISmaat’ registreer je simpel je vangsten en creëer je een persoonlijk logboek. Zo zien je vrienden direct jouw resultaat én kijk je op een later moment nog even terug naar jouw trots. 

Apps voor sportvissers
Wanneer Vissen App

Wanneer Vissen

Echte vissers weten natuurlijk dat succes niet alleen afhankelijk is van geluk en tactiek: ook omstandigheden als het weer en de stand van de maan spelen mee. De app ‘Wanneer Vissen’ helpt jou een handje. Per soort (zo’n 19 zoetwatersoorten) wordt hierin aangegeven hoe laat je het beste aan de waterkant kan gaan zitten. Enorm handig, want zo heb je meer kans dat je beet hebt. 

Vissen: App voor sportvissers

Vissen: App voor sportvissers

Met de app ‘Vissen: App voor sportvissers’ plan je eenvoudig jouw visreis. Je bekijkt per uur of het een goede tijd is om te vissen en wat de weersvoorspelling is. Daarbij sla je eenvoudig al jouw vangsten op en deel je ze met je vrienden op social media. Zo kan je pronken met je snoek, karper of forel! 

KWO Community App

KWO Community App

Alle karpervissers opgelet: de app ‘KWO Community App’ mag zeker niet ontbreken op jouw smartphone! Karperwereld Online is de meestbezochte karperwebsite van de Benelux en geeft jou toegang tot het laatste karpernieuws, vangsten, productreviews en avonturen van mede-karpervissers. Daarbij hou je eenvoudig je eigen vangsten bij in het karperlogboek. Als member van de KWO Community heb je toegang tot alle content.

Vissen Knopen App

Vissen knopen

Benieuwd welke knoop je moet gebruiken om de haak aan je lijn te bevestigen? In de app ‘Vissen Knopen’ leer je aan de hand van handige instructievideo’s welke knoop je moet kiezen en hoe je ze maakt. Handig om als beginneling de kneepjes van het vak te leren, maar ook als naslagwerk op het moment suprême.

Apps voor sportvissers
Vis (op)meten App

Vis (op)meten

Benieuwd hoe groot jouw vangst is, maar ben je jouw meetlint vergeten? Gelukkig meet je met de app ‘Vis meten’ eenvoudig de lengte op met je Android-smartphone. Heb je een iPhone? Dan kan je de app ‘Measure’ gebruiken, die standaard op jouw smartphone staat. 

Vangsten

Vangsten

Wie vangt de grootste of meest zeldzame vis? Ga een battle aan met je vismaten, win prijzen in open competities en verbeter je prestaties met de app ‘Vangsten’. Zo wordt je vistripje nóg leuker, spannender en uitdagender! Je download de app gratis op jouw smartphone. 

Aqua Map App

Aqua Map: zeekaarten en GPS

Vis jij het liefst op zee? Dan is deze app wat voor jou. Hierin vind je namelijk up-to-date zeekaarten die je informatie geven over bijvoorbeeld de windkracht, stroming en golven. Ook zie je dieptecontouren, boeien en lichten op zee. Als je de kaarten vooraf download, kan je ze ook offline gebruiken. Handig voor als je midden op zee je internetverbinding verliest.

Getijden in de buurt van mij App

Getijden in de buurt van mij

Op de hoogte blijven van actuele getijden is belangrijk als sportvisser. Zo wil je bijvoorbeeld weten wanneer het eb en vloed is als je op het strand gaat vissen, maar ook de stand van de maan. Met de app ‘Getijden in de buurt van mij’ kan je dit allemaal inzien, zelfs als je even geen internetverbinding hebt. 

Buienradar App

Buienradar

Een visje vangen is natuurlijk het leukst als het droog is. Helemaal doorweekt langs de waterkant zitten is namelijk geen pretje… Check daarom van tevoren altijd even of het droog blijft met de ‘Buienradar’ app. Zo ben je altijd goed voorbereid voordat je naar buiten gaat. 

Fishing Planet

Fishing Planet

Is jouw vistripje (letterlijk…) in het water gevallen door een flinke regenbui? Gelukkig heb je jouw smartphone nog. Hierop download je namelijk eenvoudig de gratis app ‘Fishing Planet’: een realistische first-person vis simulator. Kies je aassoort en vang samen met je vrienden meer dan honderd vissoorten. 

VISwijzer App

VISwijzer

Na een middagje aan de waterkant genieten van een heerlijk visje tijdens het avondeten? Check voordat je jouw visje koopt altijd eerst even de app ‘VISwijzer’. De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Heeft de vis een MSC of ASC keurmerk? Dan zie je dit eenvoudig terug in de app. Maar ook als je een vis beter kan vermijden (bijvoorbeeld door overbevissing of de manier van vangst) wordt dit aangegeven. Zo heb je een duurzamer visje op je bord en kan je nóg meer ervan genieten.