Overslaan en ga naar inhoud

Lees alles over iOS 15 bij Vodafone

iOS 15 logo

iOS 15: betere gebruikerservaring, meer privacy

De nieuwste versie van Apple's besturingssysteem voor de iPhone is beschikbaar: iOS 15 (niet te verwarren met de iPhone 15)! De iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max worden standaard geleverd met het nieuwe Operating System (OS). iOS 15 zit vol slimme features die jouw smartphone leven een stuk aangenamer maken. Hieronder lichten we een paar nieuwe functies voor je uit.

Wat is iOS 15?

iOS is het besturingssysteem van alle iPhones. Deze software is het ‘kloppende hart’ van je iPhone, het stuurt alles aan. Van de aan/uitknop tot aan het openen van apps en foto’s maken met de camera. iOS 15 is de nieuwste variant die beschikbaar is voor veel nieuwe iPhones, maar ook op veel oudere iPhone toestellen nog goed werkt.

De iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 en 13 Mini worden standaard geleverd met iOS 15.

Welke iPhones kunnen upgraden naar iOS 15?
Apple ondersteunt iPhones lange tijd met updates. iOS 15 ondersteunt dan ook de volgende iPhones: iPhone 12-serie, iPhone 11-serie, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, 8 en 8 Plus, 7 en 7 Plus, iPhone 6S en zowel de eerste als de tweede generatie iPhone SE.

iOS14-screen
ios14-widgets

Livetekst

Heeft je docent tijdens de les aantekeningen gemaakt op een whiteboard, maar heb je geen zin om al die lappen tekst over te schrijven? Met Livetekst digitaliseer je met één simpele foto handgeschreven of gedrukte tekst naar digitale tekst op je iPhone. Op dit moment herkent de app zeven talen: Engels, Chinees, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en Spaans. 

Focus en niet storen

Met Focus bepaal jij welke apps en contacten jou mogen storen op welk moment van de dag. Je kunt meerdere Focus schema's aanmaken voor verschillende activiteiten, die je op vaste dagen inplant. Stel bijvoorbeeld een slaap- of vergaderschema in zodat je zelf bepaalt welke meldingen je binnenkrijgt. Wil je een paar uur ongestoord in een boek duiken? Stel daar dan apart een Focus schema voor in. En weet je nu al dat je binnenkort een onstpannen weekend voor jezelf wilt? Dan stel je ook daar snel en makkelijk een speciaal schema voor samen!

ios14-belangrijke-gesprekken
ios14-kaarten

Privacy

iOS 15 beschermt ook je gegevens beter. Zo schermt Safari nu je IP-adres af en kun je je eigen e-mailadres verbergen door bijvoorbeeld een willekeurig mailadres te gebruiken om nieuwe inloggegevens aan te maken. Zo beschikken organisaties niet over jouw privé e-mailadres en ben je veilig voor hackers. Ook zorgt de Mail-app ervoor dat bedrijven niet meer kunnen zien of jij je mail gelezen hebt. Bovendien heb je meer inzage in hoe apps met jouw gegevens omgaan met het nieuwe privacyrapport. Dat rapport stelt je meteen in staat om direct actie te ondernemen als je het niet eens bent met hoe jouw data door de app gebruikt wordt.

Apple Kaarten

Apple Kaarten is voor iOS 15 fors uitgebreid met o.a. hoogteverschil, nieuwe herkenningspunten, augmented reality overlays en betere 3D-kaartweergaven. Zo kun je tijdens autoritten ook op complexe verkeerspunten makkelijker navigeren en in drukke steden beter je weg vinden. Ook de donkere modus van Apple Maps heeft een make-over gekregen: de kleuren zijn nu een stuk feller, waardoor je veel beter details kunt onderscheiden.

ios14-belangrijke-gesprekken

Veelgestelde vragen

  • iPhone SE (1e generatie)
  • iPhone 6S/ 6S Plus
  • iPhone 7/ 7 Plus
  • iPhone 8/ 8 Plus
  • iPhone SE (2e generatie)
  • iPhone X/ Xr/ XS/ XS Max
  • iPhone 11/ 11 Pro / 11 Pro Max
  • iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/ 12 Pro Max
  • iPhone 13/ 13 Mini/ 13 Pro/ 13 Pro Max

Sommige iOS 15 functies kun je pas vanaf een bepaald model iPhone gebruiken. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare features, inclusief alle uitzonderingen.

Ook zijn er talloze verborgen functies in iOS 15. Hier lees je meer.

Bekijk de iPhone 13, Pro en Pro Max

Op zoek naar een ander toestel?

Bekijk ons assortiment, er zit vast iets voor je tussen.

Vodafone telefoons

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service