Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 8 vs 8 Pro

Welke past het beste bij jou?

We gaan dieper in op de verschillen tussen de Google Pixel 8 en de Google Pixel 8 Pro, twee toonaangevende smartphones van Google. We begrijpen dat het kiezen tussen deze twee smartphones een uitdaging kan zijn, gezien hun vergelijkbare namen en kenmerken. Daarom hebben we deze vergelijking samengesteld om je te helpen een beslissing te nemen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Google Pixel 8

Google Pixel 8 Pro

Stijlvol design

Het prachtige ontwerp van de Pixel 8 en de 8 Pro hebben gestroomlijnde contouren, een matte afwerking en zijn verkrijgbaar in drie stijlvolle kleuren. De telefoon is deels gemaakt van gerecycled materiaal. Wat betreft de vernieuwingssnelheid, zowel de Pixel 8 en de 8 Pro zijn uitgerust met Smooth Display-technologie met een vernieuwingssnelheid tot 120 Hz. Dit zorgt ervoor dat gamen, scrollen en het wisselen tussen apps soepeler verloopt. Het design wordt verder versterkt door het gebruik van Corning Gorilla Glass Victus, dat duurzaamheid en bescherming biedt tegen krassen en stoten.

Een grote batterij

De batterij van de Pixel 8 heeft een gemiddelde capaciteit van 4575mAh terwijl de  batterij van de Pixel 8 Pro een gemiddelde capaciteit van 4950mAh heeft. Het batterijgebruik is aangepast en hierdoor kan de batterij van beide modellen bij gemiddeld verbruik meer dan 24 uur meegaan. Als je extreme batterijbesparing aanzet, kan de batterijduur worden verlengd tot zelfs 72 uur. Het opladen is snel en efficiënt dankzij snelladen. Hierdoor kan de batterij binnen ongeveer 30 minuten tot 50% worden opgeladen.

Verbluffende schermen

De Pixel 8 is modern en gestroomlijnd met een schermgrootte van 6,2 inch terwijl de 8 Pro een schermgrootte van 6,7 inch heeft, waardoor het perfect is om video's te kijken, berichten te lezen en foto's te bekijken. Het scherm van de Pixel 8 is van hoge kwaliteit, met een FHD+ resolutie voor scherpe, intense kleuren en rijke details. De Pixel 8 Pro heeft een Super Actua-scherm met LTPO-oled-technologie, dat een verbluffende resolutie van 1344 x 2992 pixels levert. De refresh rate van de Pixel 8 is 60 - 120 Hz terwijl dit bij 8 Pro 1- 120 Hz is. Als je vaak naar je telefoon kijkt, zul je blij zijn te weten dat het scherm een Always-on display heeft. Dit betekent dat zelfs als het scherm is vergrendeld, je nog steeds nuttige informatie kunt zien, zoals de tijd, datum en eventuele meldingen die je hebt gemist.

Camera specificaties

De camera van de Google Pixel 8 is geweldig voor het maken van mooie foto's en video's. Het toestel heeft een complete upgrade gekregen en biedt geavanceerde beeldverwerking waarmee je bij elk licht intense kleuren en opvallende details vastlegt. Aan de achterkant van de smartphone zit een hoofdcamera met 50 megapixels en een ultragroothoekcamera van 12 megapixels. En als je van selfies houdt, heeft de Pixel 8 een camera aan de voorkant met 10,5 megapixels, zodat je ook mooie selfies kunt maken.

De camera van de Google Pixel 8 Pro is nog beter dan die van de Pixel 8. De Pixel 8 Pro heeft meer geavanceerde functies. Terwijl de Pixel 8 een hoofdcamera heeft met 50 megapixels en een ultragroothoekcamera van 12 megapixels, heeft de Pixel 8 Pro meer camera's. Het heeft een 50 megapixel groothoekcamera, een 48 megapixel ultragroothoekcamera met autofocus, en een 48 megapixel telelens camera met 5x optische zoom. Deze zorgt voor super heldere foto's ook als je op een afstand fotografeert. Met een combinatie van al deze camera's kun je veel verschillende soorten foto's maken, wat erg handig is. Met de Pixel 8 Pro heb je een hoogwaardige camera op zak.

Als je graag video's maakt, zul je blij zijn te weten dat de camera van beide modellen video's kan opnemen in 4K-resolutie met helder geluid.

Opslag en processor

De Pixel 8 en de 8 Pro hebben veel ruimte om al je foto's, apps en andere dingen op te slaan die op je telefoon wilt bewaren. Ze hebben twee opties voor opslag: 128GB en 256GB. Dat betekent dat je veel ruimte hebt om al je favoriete app te downloaden, foto's en video's te maken en muziek op te slaan. Daarnaast heeft de Pixel 8 een werkgeheugen van 8 GB, terwijl de Pixel 8 Pro een werkgeheugen heeft van 12 GB. Om ervoor te zorgen dat alles soepel en veilig werkt, hebben beide modellen een krachtige processor genaamd Google Tensor G3. Deze processor zorgt ervoor dat je telefoon snel reageert wanneer je door apps bladert, foto's maakt of games speelt. Dankzij de Titan M2-beveiligingschip zijn de Pixel 8 en 8 Pro voorzien van meerdere beveiligingslagen die persoonlijke informatie helpen beschermen. 

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Google Pixel 8 en de Google Pixel 8 Pro op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Google Pixel 8 Google Pixel 8 Pro
Kleuren Obsidiaan,
Grijsgroen,
Roze
Obsidiaan,
Porselein,
Baaiblauw
Scherm 6,2-inch Actua-scherm
2000 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display 60-120Hz
FHD+ (1,080 x 2,400) OLED
6,7-inch Super Actua-scherm
2400 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display 1-120Hz
LTPO-OLED (1,080 x 2,400) 
Camera 50 MP hoofdcamera (tot 8x zoom met hoge resolutie)
12 MP ultragroothoekcamera
10,5 MP selfiecamera
50 MP hoofdcamera
48 MP ultragroothoekcamera
48 MP telelens (tot 30x zoom met hoge resolutie)
10,5 MP selfiecamera
Chip Google Tensor G3 Google Tensor G3
Batterij 4575 mAh 5050 mAh
Opslag en werkgeheugen 128 GB / 8 GB
256 GB / 8 GB
128 GB / 12 GB
256 GB / 12 GB
Afmetingen en gewicht 150,50 x 70,70 x 8,9 mm
187 gram
162,60 x 76,50 x 8,8 mm
213 gram