Overslaan en ga naar inhoud

Drie manieren waarop cloud tech uw bedrijf duurzamer maakt

Gebruikt u cloud technologie? De cloud kan uw bedrijf helpen kosten te besparen en winstgevend te worden. De cloud kan u ook helpen duurzamer te ondernemen.

Door toepassing van cloud technologie, snijdt het mes wel aan twee, misschien wel drie kanten. U bespaart kosten, onderneemt groener en u ondersteunt er de ESG-doelen van uw bedrijf mee. Hoe? Wij leggen het uit.  Meer weten over hoe vooruitstrevende ondernemers omgaan met duurzaamheid

Ziet u, bijvoorbeeld door de kostenstijgingen, uw budgetten krimpen? Er zijn manieren waarop u kunt helpen de kosten te verlagen en tegelijkertijd groen bezig te zijn. U kunt er zelfs uw plannen mee ondersteunen voor ESG, wat staat voor Environment, Social en Governance – in het Nederlands Milieu, Maatschappij en Goed ondernemingsbestuur. Het sleutelwoord? Cloud! 

Steeds meer consumenten en zakelijke klanten vragen zich af wat de bedrijven waarvan zij kopen doen om voor onze planeet te zorgen. Wat is er mooier om daar én een goed antwoord op te hebben én intussen geld te besparen? 

Voor steeds meer bedrijven snijdt het mes aan twee kanten, doordat ze kiezen voor het gebruik van cloud technologie. Hier leest u hoe u cloud technologie kunt gebruiken voor uw bedrijf.

3 manieren waarop cloud technologie uw bedrijf duurzamer maakt

#1: Uw ecologische 'foot print' helpen verkleinen

Slaat uw bedrijf alles op een centrale server op? Zo ja, dan wordt uw informatie geback-upt in een datacenter. Stelt u zich een ruimte voor met technologie van vloer tot plafond en veel kabels. 

Deze datacenters gebruiken enorme hoeveelheden energie. Volgens schattingen zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst 8% van het wereldwijde energieverbruik in 2030. Als u echter overstapt op een cloud-datacenter (een datacenter dat online is opgeslagen in plaats van in een fysieke ruimte), dan kunt u deze cijfers terugdringen en uw digitale CO2-footprint verkleinen. Dit kan volgens Deloitte ook helpen om uw energieverbruik te verminderen.   

Bovendien worden gegevens in de cloud versleuteld, waardoor bedrijfsinformatie veilig en beschermd blijft.

#2: Minder elektronisch afval produceren

Hoe vaak moet u de hardware van uw team vervangen (fysieke tech zoals laptops, telefoons en schermen)? Als de oude technologie niet goed wordt weggegooid, gaat deze mogelijk naar de stortplaats. Volgens het World Economic Forum werd in 2021 57,5 miljoen ton elektronisch afval geproduceerd – alles bij elkaar zwaarder dan de Chinese Muur.  

Dit kan alleen maar erger worden als de gewoonten rond het weggooien van apparaten niet veranderen. Hier kan cloud technologie uitkomst bieden. Door apparaten aan de cloud te koppelen kunt u ruimte vrijmaken en de levenscyclus van de apparaten optimaal benutten - totdat het echt tijd is om ze te recyclen. 

3 manieren waarop cloud tech uw bedrijf duurzamer maakt

#3: Verantwoording afleggen

Steeds meer klanten willen weten wat uw bedrijf doet om duurzamer te worden. U kunt de cloud gebruiken om hen op de hoogte te houden. Door live documenten in de cloud te creëren, kunt u uw hele team real-time updates laten delen, zodat de meest relevante informatie altijd beschikbaar is. Met dit document beschikt u over een eenvoudig te beheren bron voor het delen van de veranderingen die u doorvoert. Zo kunt u uw klanten, team en de rest van de wereld kunt laten zien waar u zich bevindt op uw zogeheten ESG-reis.

Begin vandaag

Misschien bent u net begonnen met uw bedrijf, mogelijk bent u inmiddels flink gegroeid. Hoe klein of groot u inmiddels bent, cloud technologie kan u helpen om dezelfde doelen te stellen als de succesvolle Fortune 1000-bedrijven. U staat hier niet alleen in. Volgens een onderzoek van PwC is 59% van de bedrijfsleiders van plan de cloud te gebruiken om hun ESG-plannen te verbeteren. 

3 manieren waarop cloud technologie uw bedrijf duurzamer maakt

Fit for the future

 Hoe digitalisering te omarmen
 Hoe om te gaan met flexibilisering
 Hoe koplopers kijken naar duurzaamheid

3 manieren waarop cloud technologie uw bedrijf duurzamer maakt

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement