Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

#techtalks video 4 - Pieter Cobelens: zo lek is uw bedrijf

In aflevering 4 van de serie #techtalks laat Pieter Cobelens, oud-directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zien hoe makkelijk cybercriminelen uw bedrijf binnenkomen. Hij deelt hij tips om dit te voorkomen.

Bekijk de serie #techtalks van Vodafone Business en Business Insider. In deze serie laten bekende sprekers ondernemers en managers in tien minuten zien hoe hun bedrijf veilig digitaal kan groeien. Laat u inspireren door toekomstige trends en ga aan de slag met uw technologische uitdagingen. Bekijk de vierde aflevering, met oud MIVD-officier Pieter Cobelens.

Zelfs bij grote bedrijven binnenkomen

Pieter legt uit hoe inlichtingendiensten in staat zijn om zelfs bij organisaties als ASML binnen te komen. Van inbreken op het wifi-netwerk, tot meekijken op verschillende plekken binnen uw bedrijf. Hij legt onder andere uit welke plekken ze dan mee kunnen kijken en welke eenvoudig te kraken zijn.

Ook interessant: 'Het belang van sterke wachtwoorden'

#techtalks video 4 - Pieter Cobelens: zo lek is uw bedrijf!

Geen risico lopen? Ga dan voor 'zero trust'

Wilt u geen enkel risico lopen? Dan adviseert Cobelens een zogenaamd zero-trust beleid. Vertrouw standaad niemand, want het zijn lang niet altijd inlichtingendiensten die bedrijven binnen kunnen komen. Het kan zelfs georganiseerde misdaad zijn. Zorg er dus voor dat u goed kijkt naar de achtergrond van personeel als het komt solliciteren, zodat u goed weet met wie u te maken heeft. Pieter laat ook zien hoe je het beste omgaat met machtigingen voor personeel en hij geeft meer tips voor een zero-trust beleid.

NIS2, de betekenis voor uw bedrijf helder uitgelegd in een video: bekijk onze techsplainer

#techtalks video 4 - Pieter Cobelens: zo lek is uw bedrijf!

Werken in de cloud is een vereiste

Naast inbreken op het netwerk en zero-trustbeleid, snijdt Pieter nog meer interessante onderwerpen aan om maatregelen te treffen hiertegen. Zo stelt hij ook dat werken in de cloud belangrijk is en dat u uw medewerkers van de nodige beveiligde middelen moet voorzien. Waarom dit zo belangrijk is, hoort u in Pieters #techtalk.

Bekijk ook de andere #techtalks:

27

juni 2024

🕒 10:00 - 14:30

📍 Utrecht

Leer meer over cybersecurity

Vodafone Business organiseert een speciale interactieve sessie over security.