Vijf tips om beter leiding te geven aan thuiswerken

De Covid-19-crisis heeft alles op z’n kop gezet. Ook voor leidinggevenden. Met vijf gerichte tips wordt u een betere leider van medewerkers die u bijna alleen via een beeldscherm ziet.

Iedereen heeft zich de afgelopen tijd moeten aanpassen – ook leidinggevenden. Want hoe geef je je mensen vertrouwen op afstand?

Iedereen heeft zich de afgelopen tijd moeten aanpassen – ook leidinggevenden. Want hoe geef je je mensen vertrouwen op afstand? Hoe blijven ze leveren wat er nodig is om succesvol te zijn? Voor veel leiders komt het neer op goed luisteren en kijken, al is het via een beeldscherm. Maar er zijn toch ook wat specifieke tools die leiders kunnen inzetten om thuiswerkers beter te laten presteren. 

Coachen van medewerkers

Frank van Asten, partner en mede-eigenaar van IT-bedrijf Delaware heeft de aanpak gevonden waarmee hij uit de voeten kan bij het coachen van zijn medewerkers. Hij vertelt erover in deze video én in de whitepaper over slimmer werken en leiderschap. Daarin deelt hij ook 5 tips voor betere leiderschapskills. Eén van deze tips: “Laat een paar mensen samen vanuit huis – of als dat kan: veilig op kantoor – aan iets werken. Zorg ervoor dat ze mandaat hebben om zelfstandig beslissingen te nemen en zorg dat ze met een korte termijnplanning werken. Als leider geeft u richting, zorgt u voor consistentie en maakt u iedereen medeplichtig: wij gaan hier samen doorheen komen. Het is in deze situatie belangrijk dat u met elkaar een gezamenlijke ambitie hebt en duidelijke doelen met elkaar formuleert.”

“Bij werken op afstand is het belangrijk om via video vertrouwen uit te stralen en duidelijk te zijn.”

Van Asten geeft aan dat hij heeft geleerd dat voor thuiswerkers vertrouwen en duidelijkheid belangrijk zijn. Zo merkte hij dat het belangrijk is om op afstand vertrouwen uit te stralen en duidelijk te zijn – meer dan gebruikelijk was toen iedereen nog samenwerkte in de normale kantoorsituatie.

Meer begrip voor privé-situatie

Ook ondernemer Winston Gerschtanowitz ervoer de impact van de crisis. Bij hem leidde het thuiswerken tot meer begrip voor de privé-situatie van zijn medewerkers. “Je wist wel dat iemand jonge kinderen heeft, maar je merkt pas echt wat dat betekent als iemand niet zomaar standaard kan videobellen als een van de kinderen hem of haar op dat moment nodig heeft en aan een been hangt.”

Meer weten?

Wilt u weten wat er voor nodig is om een goede leidinggevende te zijn in een bedrijf waar medewerkers thuis werken of hybride werken? Download dan de white paper over slimmer werken en leiderschap. Daarin ook 5 tips voor betere leiderschap skills.

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.

Onderwerpen