Overslaan en ga naar inhoud

Golfliefhebber? Dan mogen deze apps niet ontbreken op jouw smartphone!

Voor echte golfliefhebbers zijn golf apps niet meer weg te denken. Deze apps op je telefoon maken het golfen namelijk een stuk makkelijker: zo kun je bijvoorbeeld je score bijhouden of de exacte afstand tot het midden van de green bepalen. Ben jij een doorgewinterde golfer of wil je de fijne kneepjes van de sport juist leren? Dan mogen onderstaande apps niet ontbreken op jouw smartphone!

Voorafgaand aan het golfen

Zowel voor beginnende golfers als voor gevorderden is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Hiervoor zijn er diverse apps (zowel voor iOS als voor Android) waarmee je bijvoorbeeld makkelijk de golfregels inziet of tips om je swing te verbeteren bekijkt. Verder kun je steeds eenvoudiger via jouw smartphone een golfbaan vinden én boeken. En vergeet natuurlijk het weer niet te checken voordat je de baan op gaat!

Golfregels

Ben jij nieuw op de golfbaan? Logisch dat je dan nog niet gelijk alle regels uit je hoofd kent. De app ‘Golfregels’ beschrijft elk probleem dat zich tijdens een golfronde kan voordoen. In de app kun je zo’n 30 diagrammen en instructievideo’s vinden over de golfregels en meest voorkomende situaties. Je kunt de app gratis downloaden.

15 Minute Golf Coach

Leer golfen met de ‘15 Minute Golf Coach’. In deze app vind je onder andere verschillende 15 minuten durende video’s met lessen, trainingsprogramma’s en tips van professionals. Je kunt de app gratis uitproberen, daarna dien je wel een abonnement af te sluiten.

GVB Examen (betaald)

Wil jij jouw Golf Vaardigheids Bewijs (GVB) halen? Oefen ruim 400 officiële examenvragen makkelijk via de ‘GVB Examen’ app. Bij elke vraag krijg je uitleg waarom jouw gegeven antwoord goed of fout is. Je kunt de app kopen voor € 2,99.

V1 Golf App

Wil je jouw swing verbeteren? Neem dan een videhiervan op en upload naar de gratis ‘V1 Golf App’. Stuur de video naar een instructeur en krijg voice-over videolessen. Ook kun je via de app zelf makkelijk jouw swing analyseren.

Leadingcourses: golfbanen

Op zoek naar een goede golfbaan in de buurt? In de gratis app ‘Leadingcourses’ kun je allerlei informatie vinden over ruim 25.000 golfbanen in meer dan 150 landen. Zoek een baan uit op basis van beoordelingen van mede-golfers en boek via de app direct een starttijd.

Windfinder

De windkracht en -richting is natuurlijk erg belangrijk wanneer je de golfbaan op gaat. Check dit daarom in de app ‘Windfinder’. De app is gratis te gebruiken, wel dien je voor uitgebreide functies en een advertentievrije app een abonnement af te sluiten.

KNMI

Met de gratis app van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, oftewel het ‘KNMI’, kun je makkelijk weersverwachtingen per dag en zelfs per uur opzoeken. Bekijk de verwachte temperatuur, neerslag, windsnelheid en windrichting op jouw locatie of een andere gewenste locatie. Ook kun je de verwachtingen zien voor de komende 14 dagen. Handige informatie dus voor als je de golfbaan op gaat.

Buienalarm

Bekijk op de 5 minuten nauwkeurig of het de komende 2 uur gaat regenen of niet. Handig wanneer je net van plan bent de golfbaan op te stappen. Stel de notificaties van de app in om meldingen te krijgen van wanneer het gaat regenen.

Golftee
Golfbalman

Tijdens het golfen

Ook tijdens het spel kunnen golf apps van grote toegevoegde waarde zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de kaart van een golfbaan bekijken of de afstand tot de green bepalen. Er zijn veel verschillende apps waarmee dit mogelijk is. Wij zetten deze apps voor jou op een rij, zodat jij kan bepalen welke het beste bij jou past.

Golfshot

Wil je jouw spel verbeteren? Dat kan met de app ‘Golfshot’. Hierin kun je namelijk onder andere de afstand inzien naar onder andere de green, bunkers op veel golfbanen wereldwijd. Daarbij kun je scores en slagen vastleggen, statistieken inzien en previews van banen bekijken. De app is gratis te downloaden op jouw mobiel. Wil je een nog uitgebreide app? Upgrade dan naar de betaalde versie Golfshot Pro.

Hole19

De app ‘Hole19’ beschikt over een GPS-afstandsmeter waardoor je eenvoudig slagafstanden naar bijvoorbeeld de green kunt meten. Ook kun je jouw score bijhouden via een digitale scorekaart en beoordelingen van golfbanen inzien. Heb jij een Android Wearable apparaat of Apple Watch? Koppel deze dan aan de app om zo via jouw pols de functies te kunnen gebruiken. Gratis te downloaden op je smartphone.

SwingU

Meet met de ingebouwde GPS-afstandsmeter op de ‘SwingU’ app de afstand tot de greens en elk obstakel op de baan. De ingebouwde digitale scorekaart houdt jouw score en putts bij en gaat automatisch van hole naar hole. Tevens kun je daarbij dagelijks golfinstructies en tips krijgen van instructeurs.

TAG Heuer Golf

Met de kosteloze golf app van het horlogemerk ‘TAG Heuer’ kun je jouw spel makkelijk verbeteren. Zo kun je onder andere 3D-kaarten zien van veel verschillende golfbanen wereldwijd en kun je de afstand tot de green opzoeken. De app meet ook hoe ver je geslagen hebt en slaat de scores op. Heb jij een TAG Heuer Connected horloge? Dan kun je deze ook gebruiken tijdens jouw spel om bijvoorbeeld de kaart van jouw baan op te bekijken.

Golf.nl

Heb jij een NGF lidmaatschap? Op dt de app ‘Golf.nl’ van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie vul je tijdens het spelen eenvoudig je scorekaart in en zie je na het afronden van een qualifying ronde direct je nieuwe handicap. Daarbij kun je jouw NGF pas zien in de app en starttijden voor veel golfbanen in Nederland reserveren.

Golf4Holland

Vul de score per hole in van 1 tot 4 spelers en de resultaten worden automatisch berekend en bewaard door de ‘Golf4Holland’ app. Bekijk daarbij het laatste golfnieuws, aankomende evenementen en baaninformatie.

Garmin Golf app

Door de gratis ‘Garmin Golf’ app te downloaden op je smartphone, kun je wekelijks de strijd aan gaan met vrienden en andere golfers. Zo voelt elke ronde als een toernooi. Doe mee aan een wekelijks klassement of begin jouw eigen toernooi waar mensen aan deel kunnen nemen. De deelnemers kunnen met live elkaar chatten en de resultaten posten.

Na het golfen

Ook als je niet op de golfbaan staat, is het natuurlijk leuk om met de sport bezig te zijn. Bijvoorbeeld door het laatste golfnieuws te volgen of een golf spelletje te spelen op jouw smartphone. Beide kan gewoon heerlijk vanaf de bank! Wij laten enkele apps zien waarmee dit kan.

Golf Channel

Op de hoogte blijven van al het golf nieuws? Dan is de gratis app ‘Golf Channel’ wat voor jou! Hier vind je alle up-to-date scores van jouw favoriete teams en spelers en kun je het laatste nieuws inzien. Zo mis je nooit een belangrijk golf moment.

FlashScore

Bekijk live resultaten van allerlei sporten, waaronder golf, via de kosteloze app ‘Flashscore’. Selecteer jouw favoriete wedstrijden, teams of spelers en de app houdt jou op de hoogte via notificaties. Handig dus voor echte golf-fans!

Golf Clash

Thuis op de bank toch nog een potje golf spelen? Speel dan de gratis game ‘Golf Clash’. Dit spel is vrolijk geanimeerd en zal niet snel vervelen. Daag jouw vrienden uit voor een online potje golf.

Golf Battle

Speel golf tegen jouw vrienden, gewoon vanuit de woonkamer. Het spel ‘Golf Battle’ bestaat uit meer dan 120 mini golfbanen waarop je met wel 6 vrienden kunt golfen. Download de game gratis via de app store op jouw smartphone.

PGA TOUR Golf Shootout

Via de app ‘PGA TOUR Golf Shootout’ kun je een virtueel potje golf spelen op een realistisch geanimeerde golfbaan. Hou rekening met de windkracht en zie de afstanden tot de volgende hole. Leuk om gewoon vanuit huis te spelen. Je kunt het spel gratis spelen op jouw telefoon.

IndoorGolf

Apps zijn niet noodzakelijk, maar maken het golfen wel leuker én makkelijker! Hopelijk helpen deze online hulpmiddelen jou met het verbeteren van jouw vaardigheden, het vinden van de mooiste golfbanen en het comfortabeler en nóg leuker maken van de sport. Veel golfplezier!