Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 8 Pro review

Wat zeggen de experts?

De Google Pixel 8 Pro is het basismodel van de Pixel 8 serie. Maar wat zijn nou precies de plus- en minpunten van deze nieuwe midrange smartphone volgens de experts? En wat zeggen de eerste reviews over de Pixel 8 Pro? Lees snel verder voor drie expert-reviews!

“De Google Pixel 8 Pro is een mooie upgrade ten opzichte van de 7 Pro. Het scherm kan een stuk feller en heeft gelukkig geen gebogen randen meer. De groothoeklens is duidelijk beter en de AI-mogelijkheden tonen veel potentie.”
Review AndroidPlanet.nl

De Google Pixel 8 Pro wordt bij AndroidPlanet niet alleen beoordeeld op de huidige prestaties, maar zeker ook op de verbeteringen ten opzichte van de voorganger, de Pixel 7 Pro. De vele verbeterpunten die Google heeft doorgevoerd op de Pixel 8 Pro maken daarbij écht een groot verschil en geven het toestel nog meer waarde. Veel positieve aandacht is er ook voor de camera en de AI functies.
Bekijk hier de vergelijking Google Pixel 7 Pro vs Pixel 8 Pro.

“De Google Pixel 8 Pro is de beste Pixel die Google ooit heeft gemaakt en vertegenwoordigt Google’s visie op de toekomst van mobiele technologie. Het heeft een fantastisch scherm dat groter en helderder is dan zijn concurrenten voor deze prijs, en de fotografiefuncties, ondersteund door machine learning van Google, zijn ongeëvenaard door welke andere telefoonfabrikant dan ook.”
Review TechRadar.com

Ook bij TechRadar vinden we een zeer positieve review over de Pixel 8 Pro en dan met name hoe deze high-end smartphone presteert ten opzichte van enkele concurrenten. Vooral het kraakheldere scherm en het professionele camera-systeem valt daarbij op. De Google Pixel 8 Pro nestelt zich daarmee in de top van de high-end smartphones.

“De Google Pixel 8 Pro poetst een aantal van de kritiekpunten van zijn voorgangerg weg. De smartphone heeft een aantal verbeteringen gekregen onder de motorkap, en zet meer AI in om de nog mooiere beelden gemakkelijk zonder veel voorkennis te kunnen bewerken. En de Pixel wordt ook nog eens verrassend lang van ondersteuning voorzien. ”
Review ct.nl

Ook op de website van c't magazine is er veel aandacht voor de verbeteringen van de Pixel 8 Pro ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is er ook aandacht voor de extra lange ondersteuning op software- en veiligheidsupdates. Dit is bij de Pixel 8 Pro verhoogd tot maarliefst 7 jaar. Daarmee ben je dus verzekerd van een smartphone die in ieder geval op het gebied van software nog jaren mee kan.