Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 7 Pro vs 8 Pro

Welke past het beste bij jou?

Ben je nieuwsgierig naar de verschillen tussen de Google Pixel 7 Pro en de Google Pixel 8 Pro? In deze vergelijking gaan we beide Google smartphones met elkaar vergelijken, zodat je een goed inzicht krijgt in wat ze te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar verbeteringen in de camera, een betere batterijduur of krachtigere prestaties, we gaan alle belangrijke aspecten onder de loep nemen. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en ontdekken welke van deze indrukwekkende toestellen het beste bij jou past.

Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 8 Pro

Design

Als we het hebben over het design van de Google Pixel 7 Pro en de Google Pixel 8 Pro, zijn er een aantal opvallende verschillen en overeenkomsten. Beide smartphones hebben een groot scherm, maar er zijn subtiele verschillen in de afmetingen en de materialen die zijn gebruikt.

Beide telefoons hebben een slank profiel en een premium uitstraling. Ze zijn voorzien van hoogwaardige materialen zoals Corning Gorilla Glass Victus voor duurzaamheid en bescherming tegen krassen. Bovendien zijn beide telefoons stof- en waterbestendig volgens de IP68-norm, wat betekent dat ze bestand zijn tegen onderdompeling in water tot maximaal 4 meter tot 30 minuten. Wat betreft kleuropties, bieden beide modellen verschillende keuzes, waaronder obsidiaan, sneeuw en grijsgroen voor de Pixel 7 Pro, en obsidiaan, porselein, baaiblauw en mintgroen voor de Pixel 8 Pro. Dit geeft je de mogelijkheid om een telefoon te kiezen die past bij je persoonlijke stijl.

Een batterij die lang mee gaat

De Pixel 7 Pro heeft een batterij met een gemiddelde capaciteit van 5000 mAh, terwijl de Pixel 8 Pro een iets grotere batterij heeft, met een gemiddelde capaciteit van 5050 mAh. Dit betekent dat de Pixel 8 Pro iets langer meegaat op een enkele lading, maar het verschil is niet heel groot. Het verschil in efficiëntie (door de nieuwere chip) wel.

Beide telefoons ondersteunen snel opladen, waardoor je snel weer kunt opladen wanneer de batterij bijna leeg is. Met de juiste oplader kun je tot 50% lading krijgen in ongeveer 30 minuten. Bovendien ondersteunen beide modellen draadloos opladen, wat handig kan zijn als je liever geen kabels gebruikt. Beide modellen bieden een enorm lange batterijduur, waardoor ze geschikt zijn voor intensief dagelijks gebruik.

Een groot en helder scherm

De Pixel 7 Pro heeft een groot scherm van 6,7 inch, terwijl de Pixel 8 Pro een vergelijkbaar groot scherm heeft van ook 6,7 inch. Beide schermen zijn helder en tonen levendige kleuren, waardoor je video's en foto's echt tot leven komen. Wat betreft de technologie achter de schermen, hebben ze allebei een hoge resolutie, wat betekent dat de beelden scherp en gedetailleerd zijn. Beide toestellen hebben een verversingssnelheid tot 120 Hz en dit maakt alles heel soepel.

Wat betreft de helderheid bieden beide schermen indrukwekkende prestaties. De Pixel 7 Pro kan tot 1000 nits helderheid bereiken in HDR-modus en tot 1500 nits piekhelderheid, waardoor het scherm zelfs bij fel zonlicht goed leesbaar blijft. Aan de andere kant kan de Pixel 8 Pro een nog helderder beeld leveren, met een HDR-helderheid tot 1600 nits en een piekhelderheid tot 2400 nits. Dit betekent dat de Pixel 8 Pro nog beter geschikt is voor gebruik buitenshuis, zelfs onder direct zonlicht. Met deze helderheidsniveaus kun je genieten van een duidelijk en goed zichtbaar scherm, waar je ook bent.

Camera specificaties

Als we de camera's van de Pixel 7 Pro en de Pixel 8 Pro vergelijken, merken we op dat beide telefoons indrukwekkende mogelijkheden bieden voor het vastleggen van foto's en video's. De Pixel 7 Pro beschikt over een uitgebreide reeks camera's aan de achterzijde, waaronder een 50 MP groothoekcamera, een 12 MP ultragroothoekcamera, en een 48 MP telefotocamera. Deze combinatie van camera's stelt je in staat om gedetailleerde, veelzijdige en levendige beelden vast te leggen, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. Aan de voorkant heeft de Pixel 7 Pro een 10,8 MP selfiecamera voor heldere en scherpe selfies.

In vergelijking hiermee heeft de Pixel 8 Pro een vergelijkbare 50 MP groothoekcamera aan de achterzijde, maar voegt daar een 48 MP ultragroothoekcamera met autofocus en een 48 MP telefotocamera aan toe. Met deze extra functies kun je nog meer creativiteit en veelzijdigheid ervaren bij het maken van foto's en video's. Aan de voorkant heeft de Pixel 8 Pro een 10,5 MP selfiecamera voor heldere en gedetailleerde selfies.

Opslag en processor

Als we naar de opslag en de processor van de Google Pixel 7 Pro en de Google Pixel 8 Pro kijken, zien we enkele belangrijke verschillen. Beide telefoons bieden voldoende opslagruimte voor apps, foto's, video's en andere bestanden. Beide modellen bieden twee opties voor opslagcapaciteit, met keuzes tusssen128 GB en 256 GB.

Wat betreft de processor hebben beide telefoons krachtige chips. De Pixel 7 Pro wordt aangedreven door de Google Tensor G2-processor, terwijl de Pixel 8 Pro wordt aangedreven door de nieuwere en snellere Google Tensor G3-processor. Deze processors zijn ontworpen om efficiënte prestaties te leveren en om te gaan met veeleisende taken, zoals het uitvoeren van apps, games en het maken van foto's en video's.

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Google Pixel 7 Pro en de Google Pixel 8 Pro op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Google Pixel 7 Pro Google Pixel 8 Pro
Kleuren Obsidiaan,
Sneeuw,
Grijsgroen
Obsidiaan,
Porselein,
Baaiblauw
Scherm 6,7-inch LTPO OLED-scherm
1500 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display tot 120Hz
QHD+ (1,440 x 3,120) 
6,7-inch Super Actua-scherm
2400 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display 1-120Hz
LTPO-OLED (1,080 x 2,400) 
Camera 50 MP groothoekcamera
12 MP ultragroothoekcamera
48 MP telelens (tot 30x zoom met hoge resolutie)
10,8 MP selfiecamera
50 MP hoofdcamera
48 MP ultragroothoekcamera
48 MP telelens (tot 30x zoom met hoge resolutie)
10,5 MP selfiecamera
Chip Google Tensor G2 Google Tensor G3
Batterij 5000 mAh 5050 mAh
Opslag en werkgeheugen 128 GB / 12 GB
256 GB / 12 GB
128 GB / 12 GB
256 GB / 12 GB
Afmetingen en gewicht 162,90 x 76,60 x 8,9 mm
212 gram
162,60 x 76,50 x 8,8 mm
213 gram