Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 8 review

Wat zeggen de experts?

De Google Pixel 8 is het basismodel van de Pixel 8 serie. Maar wat zijn nou precies de plus- en minpunten van deze nieuwe midrange smartphone volgens de experts? En wat zeggen de eerste reviews over de Pixel 8? Lees snel verder voor drie expert-reviews!

“De Google Pixel 8 is een complete smartphone die fijn in gebruik is. Google heeft het toestel op bijna alle punten weten te verbeteren. Het scherm is helderder en vloeiender,  de camera’s beschikken over handige verbeteringen en de telefoon krijgt erg lang updates.”
Review AndroidPlanet.nl

De Google Pixel 8 wordt bij AndroidPlanet niet alleen beoordeeld op de huidige prestaties, maar zeker ook op de verbeteringen ten opzichte van de voorganger, de Pixel 7. De vele verbeterpunten die Google heeft doorgevoerd op de Pixel 8 maken daarbij écht een groot verschil en geven het toestel nog meer waarde. 
Bekijk hier de vergelijking Google Pixel 7 vs Pixel 8.

“De dubbele camera-opstelling aan de achterzijde is indrukwekkend veelzijdig en wordt ondersteund door krachtige nieuwe functies zoals Magic Editor waarmee je je opnamen kunt manipuleren op manieren die op geen enkele andere telefoon mogelijk zijn.”
Review TechRadar.com

Het camera-systeem van de Google Pixel 8 is van zeer hoge kwaiteit en hier is dan ook terecht aandacht voor in de review van Techradar. Niet alleen levert de camera van de Pixel 8 foto's in hoge kwaliteit af, maar er zijn ook nog tal van mogelijkheden om de foto's te bewerken met de vele AI functies. Dat geldt overigens ook voor het bewerken van video's, zoals met Magische gum.
Meer informatie over Google AI.

“De Google Pixel 8 poetst een aantal van de kritiekpunten van zijn voorgangerg weg. De smartphone heeft een aantal verbeteringen gekregen onder de motorkap, en zet meer AI in om de nog mooiere beelden gemakkelijk zonder veel voorkennis te kunnen bewerken. En de Pixel wordt ook nog eens verrassend lang van ondersteuning voorzien. ”
Review ct.nl

Ook op de website van c't magazine is er veel aandacht voor de verbeteringen van de Pixel 8 ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is er ook aandacht voor de extra lange ondersteuning op software- en veiligheidsupdates. Dit is bij de Pixel 8 verhoogd tot maarliefst 7 jaar. Daarmee ben je dus verzekerd van een smartphone die in ieder geval op het gebied van software nog jaren mee kan.