Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 7 vs 8

Welke past het beste bij jou?

Ben je nieuwsgierig naar de verschillen tussen de Google Pixel 7 en zijn opvolger, de Google Pixel 8? Of ben je van plan om een van deze smartphones aan te schaffen en wil je meer inzicht krijgen voordat je een beslissing neemt? In deze vergelijking gaan we beide Google smartphones onder de loep nemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of gewoon meer te weten kunt komen over deze twee populaire smartphones.

Google Pixel 7

Google Pixel 8

Modern design

Als we het design van de Google Pixel 7 en de Google Pixel 8 vergelijken, zien we enkele opvallende verschillen en overeenkomsten. Qua bouwkwaliteit maken beide telefoons gebruik van hoogwaardige materialen zoals Corning Gorilla Glass Victus voor de bescherming tegen krassen en stoten. Ze zijn ook beide IP68-gecertificeerd voor stof- en waterbestendigheid, waardoor ze duurzaam zijn voor dagelijks gebruik. Een ander opvallend verschil is de kleurvariatie. De Pixel 7 is verkrijgbaar in Obsidiaan, Snow en citroengras, terwijl de Pixel 8 verkrijgbaar is in obsidiaan, grijsgroen en roze.

Krachtige batterij

Als we kijken naar de batterij van de Pixel 7 en de Pixel 8, kunnen we enkele belangrijke verschillen en overeenkomsten opmerken. Beide telefoons hebben batterijen die lang meegaan, wat betekent dat je ze kunt gebruiken zonder je al te veel zorgen te maken over het opladen. 

De Pixel 7 heeft een batterij die lang meegaat en met de speciale besparingsmodus hoef je je al helemaal geen zorgen te maken of je tussendoor moet opladen. Deze telefoon heeft een gemiddelde batterijcapaciteit van 4355 mAh en ondersteunt snel opladen, waardoor je snel weer aan de slag kunt als de batterij leeg is.

Aan de andere kant heeft de Pixel 8 een nog krachtigere batterij, met ook een extreme batterijbesparingsmodus. De Pixel 8 heeft een grotere gemiddelde batterijcapaciteit van 4575 mAh, wat betekent dat deze langer meegaat tussen oplaadbeurten. Ook ondersteunt de Pixel 8 snel opladen, waardoor je snel weer op weg kunt.

Een compacter scherm

De Pixel 7 heeft een volledig scherm van 6,3 inch met een FHD+ OLED-display, waardoor beelden helder en levendig worden weergegeven. Het heeft een resolutie van 1080 x 2400 pixels en een pixeldichtheid van 416 PPI, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden. Bovendien ondersteunt de Pixel 7 HDR, waardoor je kunt genieten van betere contrasten, en heeft het een Smooth Display tot 90 Hz voor vloeiendere bewegingen en scrollen.

Aan de andere kant heeft de Pixel 8 ook een volledig scherm, maar met een iets kleinere afmeting van 6,2 inch. Het heeft ook een FHD+ OLED-display met een resolutie van 1080 x 2400 pixels, maar een hogere pixeldichtheid van 428 PPI, wat resulteert in nog scherpere beelden. Net als de Pixel 7 ondersteunt de Pixel 8 HDR en heeft het een Smooth Display, maar met een bereik van 60 tot 120 Hz voor nog vloeiendere bewegingen en scrollen.

In beide gevallen bieden de displays van de Pixel 7 en de Pixel 8 een uitstekende kwaliteit, maar de Pixel 8 heeft mogelijk iets scherpere beelden en een iets vloeiendere schermervaring dankzij de hogere pixeldichtheid en het bredere bereik van de Smooth Display.

Vergelijkbare camera specificaties

De Pixel 7 heeft een krachtige camera aan de achterkant met een 50 MP groothoekcamera en een 12 MP ultragroothoekcamera. Met deze camera's kun je gedetailleerde en levendige foto's maken, zelfs bij weinig licht. Daarnaast heeft de Pixel 7 een 10,8 MP selfiecamera aan de voorkant voor scherpe en heldere selfies.

Aan de andere kant heeft de Pixel 8 ook een geavanceerd camerasysteem. Het beschikt over een 50 MP groothoekcamera en een 12 MP ultragroothoekcamera aan de achterkant, waardoor je prachtige foto's kunt maken in verschillende situaties. Voor selfies heeft de Pixel 8 een 10,5 MP selfiecamera aan de voorkant. De Pixel 8 heeft naast de kwalitatief goede cameralenzen ook nog extra functies om je foto's naar een hoger niveau te brengen. Zo kun je met de "Best Take" functie (onderdeel van Google AI) automatisch een neuw uiterlijk van de foto creëren. Je kan ook van ieder persoon op de foto zijn/ haar gezicht selecteren en aanpassen. 

Beide telefoons bieden verschillende camerafuncties, zoals HDR, nachtmodus, portretmodus en 4K-video-opname

Opslag en processor

De Google Pixel 7 heeft twee opties voor opslag: 128 GB en 256 GB, wat betekent dat je veel ruimte hebt voor het bewaren van apps, foto's en meer. Bovendien wordt de Pixel 7 geleverd met 8 GB RAM geheugen, wat helpt bij het soepel draaien van meerdere apps taken tegelijkertijd. De Pixel 7 wordt aangedreven door de Google Tensor G2-processor, die zorgt voor snelle prestaties en soepele werking van de smartphone.

Aan de andere kant heeft de Google Pixel 8 ook twee opties voor opslag: 128 GB en 256 GB, waardoor je voldoende ruimte hebt voor al je opslagbehoeften. Net als de Pixel 7 wordt de Pixel 8 ook geleverd met 8 GB werkgeheugen. De Pixel 8 wordt aangedreven door de nieuwere Google Tensor G3-processor, die nog krachtiger is en zorgt voor nog betere prestaties.

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Google Pixel 7 en de Google Pixel 8 op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Google Pixel 7 Google Pixel 8
Kleuren Obsidiaan,
Snow,
Citroengras
Obsidiaan,
Grijsgroen,
Roze
Scherm 6,3-inch Actua-scherm
1400 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display tot 90Hz
FHD+ (1,080 x 2,400) OLED
6,2-inch Actua-scherm
2000 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display 60-120Hz
FHD+ (1,080 x 2,400) OLED
Camera 50 MP groothoekcamera (tot 8x zoom met hoge resolutie)
12 MP ultragroothoekcamera
10,8 MP selfiecamera
50 MP groothoekcamera (tot 8x zoom met hoge resolutie)
12 MP ultragroothoekcamera
10,5 MP selfiecamera
Chip Google Tensor G2 Google Tensor G3
Batterij 4355 mAh 4575 mAh
Opslag en werkgeheugen 128 GB / 8 GB
256 GB / 8 GB
128 GB / 8 GB
256 GB / 8 GB
Afmetingen en gewicht 155,60 x 73,20 x 8,7 mm
197 gram
150,50 x 70,70 x 8,9 mm
187 gram