Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 8a review

Wat zeggen de experts?

De Google Pixel 8a is het basismodel van de Pixel 8 serie. Maar wat zijn nou precies de plus- en minpunten van deze nieuwe midrange smartphone volgens de experts? En wat zeggen de eerste reviews over de Pixel 8a? Lees snel verder voor drie expert-reviews!

“De Google Pixel 8a is in feite een goedkopere manier om toegang te krijgen tot een hele reeks van Google’s nieuwste slimme en generatieve AI-gebaseerde functies. Het wordt echter geleverd met krachtigere hardware en een nieuwe dosis slimme functies – en er zijn nu zeven jaar aan software-updates, een primeur voor de Pixel A-serie.”
Review TechRadar.com

De Google Pixel 8a is de telefoon met het laagste prijskaartje van de smartphones uit de Pixel 8 serie. Ondanks dat je voor de Pixel 8a minder diep in de buidel hoeft te tasten krijg je hier echter wel een groot deel van de Pixel-ervaring voor terug, zoals de slimmigheden van Google AI, de sterke processor en uitgebreide update beleid.

“Even belangrijk is dat de Pixel 8a een boost krijgt naar 7 jaar aan software- en beveiligingsupdates, dezelfde ondersteuning die Google introduceerde met de Pixel 8 en 8 Pro. Dit is ongelooflijk omdat de Pixel 7a slechts drie jaar lang grote software-upgrades krijgt, dus je kunt er zeker van zijn dat hij de komende jaren de nieuwste grote Android-updates zal krijgen.”
Review TomsGuide.com

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de Google Pixel 8a en zijn voorganger, de Pixel 7a, is het nieuwe updatebeleid. Techsite Tom's Guide besteed hier dan ook terecht extra aandacht aan. Met de Google Pixel 8a ben je verzekerd van 7 jaar software- en beveiligingsupdates en dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 7a. Een absoluut pluspunt, wat er voor zorgt dat je software altijd up to date is en je je Pixel niet vroegtijdig hoeft af te schrijven.
Bekijk de vergelijking tussen de Pixel 8a en de Pixel 7a.

“Google heeft in wezen het scherm van de Pixel 8 gematcht, wat betekent dat de Pixel 8a dezelfde maximale helderheid van 2.000 nits zal bieden. De verversingssnelheid op het 6,1-inch Pixel 8a-scherm is nu 120 Hz. Dat betekent extra soepel scrollen en meeslependere graphics. Het is opnieuw een voorbeeld van hoe Google een manier vindt om premiumfuncties te leveren met zijn Pixel A-telefoons zonder een hoog prijskaartje aan de telefoon te hangen.
Review TomsGuide.com

Naast het sterke verbeterde updatebeleid is er in de review van Tom's Guide ook aandacht voor het beeldscherm. Het display van de Pixel7a maakte vorig jaar al veel indruk, maar de Pixel 8a doet daar nog een schepje bovenop. Met de hoge helderheid en refreshrate brengt Google de Pixel 8a op een enorm hoog niveau. Een niveau dat we bij veel andere smartphones in deze prijsklasse niet terug zien.