Overslaan en ga naar inhoud

Google Pixel 7a vs 8a

Welke past het beste bij jou?

We vergelijken de Google Pixel 7a en de nieuwere Google Pixel 8a. Door de specificaties van beide modellen naast elkaar te leggen, kunnen we zien welke verschillen er zijn en welke verbeteringen de Pixel 8a biedt ten opzichte van zijn voorganger, de Pixel 7a. Door deze vergelijking kun je een beter inzicht krijgen in welk model het beste aansluit bij je behoeften en voorkeuren. Laten we eens kijken naar de verschillen en ontdekken wat elk van deze toestellen te bieden heeft.

Google Pixel 7a

Google Pixel 8a

Gestroomlijnd design

De Google Pixel 7a en de Google Pixel 8a hebben beide een gestroomlijnd ontwerp en liggen fantastisch in de hand. De pixel 8a heeft een luxe matte achterkant, terwijl de pixel 7a een glanzend plastic achterkant heeft. Desondanks zijn beide toestellen voor een deel gemaakt met gerecycled materiaal. Met een randloos scherm van 6,1 inch bieden beide toestellen een indrukwekkende kijkervaring voor al je dagelijkse behoeften. Beide telefoons zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met krasbestendig Corning Gorilla Glass 3 afdekglas en bescherming tegen stof en water, waardoor ze bestand zijn tegen de uitdagingen van het dagelijks leven. Ze zijn verkrijgbaar in een reeks stijlvolle kleuren, waaronder zeeblauw, sneeuw, koraal en houtskool voor de Pixel 7a, en obsidiaan, porselein en baaiblauw voor de Pixel 8a. 

Wat betreft afmetingen en gewicht zijn er enkele verschillen. Pixel 8a heeft een afmetingen van 152,1 cm hoog x 72,7 cm breed x 8,9 mm diep en is iets lichter dan de 7a, met een gewicht van 188 g. De Pixel 7a heeft een afmetingen van 152 mm hoog x 72,9 mm breed x 9 mm diep en een gewicht van 193,5 g.

Een batterij die lang mee gaat

De batterijen van de Google Pixel 7a en de Google Pixel 8a zijn allebei heel sterk. Ze kunnen allebei langer dan een dag meegaan zonder dat je ze hoeft op te laden. Als je de batterijbesparing inschakelt kunnen de smartphones nog veel langer meegaan voordat ze weer opgeladen moeten worden. De Pixel 8a heeft een batterij die groter is, waardoor hij nog langer meegaat zonder tussentijds op te hoeven laden. Beide telefoons kunnen snel worden opgeladen, dus als de batterij bijna leeg is, kun je hem snel weer gebruiken.

Een nog helder scherm

Het scherm van de Google Pixel 7a is al indrukwekkend, maar de Google Pixel 8a tilt dit naar een hoger niveau. Met een hogere resolutie worden de beelden nog scherper weergegeven dan op de Pixel 7a. Bovendien past het scherm van de Pixel 8a zich aan aan je bewegingen, waardoor alles er nog vloeiender uitziet. Het verschil in helderheid is ook opvallend: terwijl de Pixel 7a tot 1000 nits kan gaan, kan de Pixel 8a helderder worden met tot wel 1400 nits voor HDR-beelden en een piekhelderheid van tot wel 2000 nits. En laten we de verversingssnelheid niet vergeten. Waar de Pixel 7a een maximale verversingssnelheid van 90 Hz heeft, biedt de Pixel 8a een verbluffende verversingssnelheid tot 120 Hz, waardoor alles nog vloeiender en sneller lijkt. Kortom, het scherm van de Google Pixel 8a is echt een flinke stap vooruit ten opzichte van de Pixel 7a.

Kwalitatief goede camera's

De camera's van de Google Pixel 7a en de Google Pixel 8a zijn allebei erg goed. Ze hebben allebei een hoofdcamera met 64 megapixels, wat betekent dat je hele scherpe foto's kunt maken. Beide telefoons hebben ook een ultragroothoekcamera van 13 megapixels, waarmee je bredere foto's kunt maken. De toestellen hebben een zoomfunctie waarmee je tot 8 keer kunt inzoomen, maar dan zonder dat je een aparte telelens hoeft te gebruiken. Beide telefoons hebben ook een camera aan de voorkant van 13 megapixels, dus je kunt ook mooie selfies maken. Bovendien kun je met behulp van Google AI je foto's naar een hoger niveau brengen. Functies zoals "Beste Opname" kunnen ervoor zorgen dat iedereen mooi op een groepsfoto staat, waardoor je nog betere resultaten krijgt. Over het algemeen zijn de camera's van beide telefoons erg goed en kun je met beide mooie foto's maken.

Opslag en processor

De opslag en processor van de Google Pixel 7a en de Google Pixel 8a zijn belangrijk voor hoe snel en hoeveel dingen je op je telefoon kunt doen. Beide telefoons hebben een goede opslagruimte van 128 GB, wat betekent dat je veel foto's, video's en apps kunt bewaren. Wat betreft het werkgeheugen, beide telefoons hebben 8 GB RAM, wat helpt bij het soepel draaien van apps en het snel schakelen tussen verschillende taken. De Pixel 7a heeft een processor genaamd Google Tensor G2, terwijl de Pixel 8a een verbeterde versie heeft, de Google Tensor G3. Deze nieuwe processor zit ook in de Google Pixel 8 Pro en maakt de Pixel 8a sneller en efficiënter, waardoor je soepeler door je telefoon kunt navigeren en apps sneller kunt openen. 

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Google Pixel 7a en de Google Pixel 8a op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Google Pixel 7a Google Pixel 8a
Kleuren Houtskool,
Zeeblauw,
Sneeuw,
Koraal
Obsidiaan,
Porselein,
Baaiblauw
Scherm 6,1-inch OLED-scherm
1000 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display tot 90 Hz
FHD+ (1,080 x 2,400)
6,1-inch Actua-scherm
2000 nits (piekhelderheid) 
Smooth Display tot 120Hz
OLED (1,080 x 2,400) 
Camera 64 MP groothoekcamera
13 MP ultragroothoekcamera
13 MP selfiecamera
64 MP groothoekcamera
13 MP ultragroothoekcamera
13 MP selfiecamera
Chip Google Tensor G2 Google Tensor G3
Batterij 4385 mAh 4492 mAh
Opslag en werkgeheugen 128 GB / 8 GB
128 GB / 8 GB
Afmetingen en gewicht 152 x 72,90 x 9 mm
193,5 gram
152,10 x 72,70 x 8,9 mm
188 gram