Overslaan en ga naar inhoud

Woensdag 1 februari 2023 • 5 minuten

Zorgeloos de hele dag op pad dankzij de S23 batterij

Alles wat je wilt weten over de accu van de S23-serie

Ga jij er een hele dag (en misschien wel een nacht) op uit? Dan hoef je je met de S23 geen zorgen te maken dat je accu ineens leeg is. In zowel de S23, S23 Plus en S23 Ultra zit namelijk zo’n grote batterij, dat je makkelijk de dag doorkomt. Zelfs als je je telefoon veel gebruikt! Wij vertellen je alles over de Samsung Galaxy S23 batterij.

Grotere batterij in S23 en S23 Plus

Aan één stuk door films kijken, appen, foto’s posten op social media en games spelen is geen probleem met de S23 en S23 Plus. Dit kan zelfs nóg langer dan op de voorgaande modellen, de accu’s zijn namelijk flink vergroot. Waar het vorige model nog een capaciteit van 3.700 mAh had, heeft de Samsung Galaxy S23 batterij een capaciteit van 3.900 mAh. De S23 Plus heeft zelfs een capaciteit van 4.700 mAh: ook een verhoging van 200 mAh vergeleken met het vorige model.

Super snel weer opgeladen

Wil je toch je S23 een power boost geven? Dat kan met Adaptive Fast Charging 25W. Binnen een half uurtje is je telefoon weer voor de helft opgeladen. De S23 Plus en S23 Ultra zijn nóg sneller ready to go met een 45W snellader, namelijk in twintig minuten. Binnen het uur is je Samsung S23 batterij zelfs weer helemaal vol.

Enorm lange accuduur op S23 Ultra

De S23 Ultra doet hier nóg een stapje bovenop. In het nieuwste vlaggenschip van Samsung  zit namelijk een accu van 5.000 mAh (!). De batterijcapaciteit van de S23 Ultra gaat tot wel 22% langer mee dan z’n voorganger, zelfs wanneer je veel zware apps tegelijkertijd gebruikt. Zo kan je ongestoord gebruik maken van je telefoon, dag en nacht. Je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon oververhit raakt: de S23 heeft namelijk een 2x zo groot koelsysteem dan zijn voorganger. 

Efficiënte chip

De SnapDragon 8 Gen 2 chip die in de S23 modellen zit, is niet alleen snel en krachtig, maar ook super efficiënt. De processor zorgt er namelijk voor dat software minder energie nodig heeft om te schakelen. Voor jou is dit een win win situatie: je smartphone heeft zo niet alleen veel power, ook gaat de Samsung S23 batterij hierdoor een stuk langer mee!