Overslaan en ga naar inhoud

Woensdag 1 februari 2023 • 5 minuten

Camera S23: prachtige foto’s, de hele dag door

Alles wat je wilt weten over de camera's van de Galaxy S23 telefoons

Met de S23, S23+ of S23 Ultra heb je een topklasse smartphone én een professionele camera op zak. Niet alleen met goed daglicht schiet je hier adembenemende shots mee, ook tijdens de nachtelijke uurtjes of juist met flink wat tegenlicht worden je foto’s scherp én helder. Wij zetten alle S23 camera specs voor je op een rijtje!

S23 en S23 Plus camera specs: ontdek alle mogelijkheden

Kraakheldere shots in een hoge resolutie en met veel perspectief, je maakt ze met de Galaxy S23 en S23 Plus camera. Of je nu een foto maakt van je schattige huisdier, een weids landschap of een unieke vogel in de verte: met de 50 megapixel groothoeklens, 12 megapixel ultragroothoeklens én 10 megapixel 3x telelens zit je altijd goed.

Hieronder zie je welke lenzen en de hoeveelheid megapixels per camera de nieuwe Galaxy S23 telefoons hebben:

  S23 S23+ S23 Ultra
Hoofdcamera 50 MP
50 MP

200 MP

Ultrawide 12 MP 12 MP  12 MP
Telelens (3x) 10 MP 10 MP 10 MP
Telelens (10x) - - 10 MP
Selfie 12 MP 12 MP 12 MP

Galaxy S23 Ultra: grootste resolutie ooit

De leukste momenten leg je in de beste kwaliteit vast met de Samsung Galaxy S23 Ultra. Op de smartphone zit een hoofdcamera van maar liefst 200 (!) megapixel, de hoogste resolutie op een Samsung smartphone tot nu toe. Het resultaat? Adembenemende foto’s met een hoge helderheid, prachtige scherpte, enorm veel details én miljoenen kleuren. 

Een object in de verste dichtbij halen? Geen enkel probleem! De Galaxy S23 Ultra heeft twee telelenzen, waarmee je tot wel 10 keer optisch inzoomt zonder dat de kwaliteit van je foto minder wordt. Fan van een prachtige sterrenhemel? Met de feature Astrography maak je prachtige foto’s van de maan en sterren.

Meer megapixels: wat houdt dat in?

Het aantal megapixels geeft aan uit hoeveel miljoen pixels een foto bestaat. 1 megapixel staat voor 1 miljoen pixels. Hoe meer pixels een camera heeft, hoe meer informatie er over de foto wordt opgeslagen. Zo kun je op deze beelden met extra informatie inzoomen zonder dat deze foto's direct heel wazig worden. Ook zorgt het hoge aantal megapixels ervoor dat foto’s bij weinig licht mooier worden en je later speciale effecten toe kan voegen.

Foto met een hoofdcamera

Hoofdcamera

Foto met een groothoeklens

Groothoeklens

Foto met een 3x zoomlens

Zoomlens (3x)

Een pro in nachtfotografie

Alleen heldere foto’s kunnen maken met perfect daglicht? Dat is verleden tijd! Met de nachtmodus op de S23, S23 Plus en S23 Ultra schiet je zelfs tijdens de nachtelijke uurtjes prachtige plaatjes. Ook zet je jezelf perfect op beeld met de nieuwe feature Nightselfie en schiet je prachtige portretten met Nightportret.

Kunstmatige intelligentie voor het mooiste resultaat

De AI Image enhancer zit op alle S23 modellen en helpt je om je foto of video de finishing touch te geven. De slimme feature detecteert eventuele gebreken en blurs in je foto en corrigeert deze. Zo worden automatisch de kleur, scherpte en het contrast aangepast. Hier heb je zelf helemaal geen omkijken naar! Ook schrap je eenvoudig vervelende elementen uit het beeld met de Object Eraser. Zo staan er nooit meer onbekende mensen op je vakantiefoto!

Heb je een video gemaakt? Met de feature Share-ready Video worden onnodige beelden aan het begin en einde eruit geknipt, waarna je hem direct op je socials kan delen.