Samsung Galaxy Z Flip4 en Z Fold4 vergelijken
Welke vouw past bij jou?
Vodafone Runners

Woensdag 10 augustus 2022 • 6 minuten

Galaxy Z Flip4 of Fold4

Yes, de nieuwste vouwbare telefoons van Samsung zijn er weer! Maar welke paste het beste bij jouw wensen? In een paar minuten nemen we de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 en de Samsung Galaxy Z Flip5 met je door.

Koop de Galaxy Flip4 als je:

Koop de Galaxy Fold 4 als je:

"De vouw in het scherm is bij beide telefoons vrijwel niet zichtbaar, en ze zijn getest om honderdduizenden keren probleemloos geopend en gesloten te kunnen worden"

Grootte: vouw je omhoog of vouw je opzij?

Voor een betrouwbare vouwbare telefoon moet je natuurlijk bij Samsung zijn. De Koreaanse fabrikant heeft al jaren ervaring met het maken van deze technische hoogstandjes. De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 hebben allebei opnieuw een bijzonder klapsysteem. Met de Galaxy Z Flip4 ontvouw je de telefoon vanuit een kleinere vierkant telefoon omhoog tot een volwaardige smartphone. De Galaxy Fold4 heeft in de ingeklapte versie al het formaat van een gewone telefoon. Eenmaal ontvouwen is de telefoon het best te vergelijken met een tablet.

De Galaxy Flip4 is vanwege zijn vorm een stukje kleiner. Dichtgeklapt is hij net anderhalve centimeter dik en 7 bij 8 centimer groot. Die past in vrijwel iedere broekzak! Ook weegt de Flip4 maar 187 gram en ook dat is aan de lichte kant voor een telefoon van deze grootte.

De Fold4 is ingeklapt een stukje langer, zo'n 15 centimeter bij 7 centimeter breed. Omdat de Fold4 dichtgeklapt wat dikker is dan een standaard telefoon zal deze niet in iedere broekzak passen. Met 263 gram is het zeker geen zwaargewicht, maar je voelt hem beter zitten dan de Flip4. 

(Extra) beeldschermen met de Flip4 en Fold4

De kleinere Galaxy Flip4 heeft een 1,9 inch beeldscherm aan de buitenkant zitten. Je hoeft hem dus niet altijd open te klappen als je wilt checken wie er belt, hoe laat het is of als je bijvoorbeeld een nummer op Spotify wilt overslaan. Dit zorgt er in de praktijk voor dat je de Flip4 niet altijd hoeft te openen en kan er dus ook voor zorgen dat je minder snel afgeleid wordt. Handig!

De Galaxy Fold4 heeft aan de buitenkant een veel groter beeldscherm zitten. Met 6.2 inch is dit beeldscherm zelfs groter dan die van veel standaard andere telefoons. Toch is dit scherm met één hand te bedienen en kun je dus onderweg prima onderweg je telefoon bedienen. Appjes beantwoorden, videobellen via WhatsApp (natuurlijk via het snelle 5G-netwerk van Vodafone) of even snel de route opzoeken.

Eenmaal opengeklapt zijn beide telefoons een wereld van verschil en toch ook heel gelijk. De Flip4 is met 6,7 inch vrijwel even groot als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22+. De Fold4 is met zijn vierkantere scherm van 7,6 inch een klasse apart en het best te vergelijken met een tablet. De techniek van beide schermen is wel vrijwel hetzelfde. Beide telefoons hebben een dynamisch Amoled beeldscherm. Dit type van schermen geeft mooi verzadigde kleuren, geweldige contrasten tussen donkere en lichte beelden en gaan extra zuinig met de batterij om. Dankzij de dynamische hoge verversingssnelheid zien bewegingen en beelden er extra soepel uit. De telefoons zijn dus niet alleen lekker snel, zo voelen én ogen ze ook. En de vouw in het scherm? Die is bij zowel de FLip4 als de Fold4 vrijwel niet zichtbaar met het scherm recht voor je.

Multitasken of niet

Beide telefoons kunnen half opengeklapt worden tot een zogeheten Flex Mode. En dat biedt mogelijkheden! Zo kun je met de Flip4 bijvoorbeeld makkelijk selfies maken. Zet hem half opengeklapt neer, timer aan en... klik! Je ideale selfie zit er vast tussen. Helemaal opengeklapt fungeert de Flip4 weer als een gewone smartpone. Het scherm is dan nog altijd lekker groot, maar in de praktijk zul je merken dat je vaak niet meer dan één app tegelijk open hebt. 

De Galaxy Fold4 is met het grotere en meer vierkante scherm beter geschikt om bijvoorbeeld te multitasken. Zet links je mail en notities open en rechts bijvoorbeeld je PowerPoint. Ook is het eenvoudiger om in deze Flex Mode het ene helft van het scherm te benutten als toetsenbord en de ander als standaardscherm. Zo tover je je Fold4 om tot een laptop die dichtgeklapt in je broekzak past. Kom jij altijd ruimte tekort op je telefoon en multitask je het liefst de hele dag door? Dan raden we je vooral de Fold4 aan. Spreekt de kleinere vorm van de Flip4 je meer aan? Dan weet je vast al welke telefoon binnenkort in jouw broekzak zit. 

Fotografie

Hippe foto's gaat heel eenvoudig met zowel de Galaxy Flip4 als de Fold4. De Flip4 heeft een dubbele camera met 12 megapixel lenzen. Met deze hoofdcamera en ultragroothoekcamera leg je zowel binnen als buiten je favoriete momenten haarscherp vast. Met slimme functies zoals beeldstabilisatie, portretmodus, een fotoverbeteraar en nachtmodus maak je ook geweldige foto's van je rennende huisideren, sportevenementen en die prachtige vergezichten 's avonds op vakantie. Nog een voordeel van zo'n vouwbare telefoon: een selfie maken kan met de standaard camera aan de binnenkant, of dichtgeklapt met een van de twee lenzen aan de buitenkant. Jouw selfies mislukken nooit meer met de Flip4!

De Fold4 gaat nog een stapje verder met geweldige foto's maken. De Fold4 ultragroothoeklens (voor bijvoorbeeld foto's binnenhuis) is te vergelijken met de fotografie van de Flip4, maar de hoofdlens heeft een grotere sensor van 50 megapixel. Hiermee kan deze camera meer informatie gebruiken om nog betere foto's te maken. Dat ene moment vastleggenkan iets sneller gaan en die foto's hebben nét dat beetje meer detail. Tot slot heeft de Fold4 ook als enige van de twee een extra zoomlens met 3x optische zoom. Hiermee kun je zonder kwaliteitsverlies objecten van verder weg dichtbij halen. 

Met zowel de Flip4 als de Fold4 maak je eenvoudig geweldige foto's. Vooral de Flip4 is erg goed in het maken van selfies en video-opnames met jou in de hoofdrol. De Fold4 is soms juist weer beter in het maken van standaardfoto's én heeft als extraatje een goede zoomlens.

  Galaxy Z Flip4 Galaxy Z Fold4
Ultra
groothoek
12 MP 12 MP
Hoofdlens 12 MP 50 MP
Zoomlens - 3x optisch
Selfie 10 MP 10 MP
(buitenkant)
4 MP
(under display)
Foto
 • Nachtmode 
 • Spacezoom 
 • Portretmodus 
 • AI-fotoverbetering 
 • Nachtmode 
 • Spacezoom 
 • Portretmodus 
 • AI-fotoverbetering 
Video
 • Nachtmode 
 • Videostabilisatie
 • Pro-mode
 • Portretvideo

 • Nachtmode 
 • Videostabilisatie
 • Pro-mode
 • Portretvideo

Snelheid en overige specificaties

Zowel de Galaxy Z Flip4 als de Z Fold4 zijn weer dé vouwbare telefoons van dit moment. De Flip4 is het meest handzame van de twee met een lekker groot beeldscherm die klein opgeborgen kan worden. Ook bij het maken van selfies en video komt deze klapbare vormgeving erg goed van pas. Bovendien heeft de Flip4 dezelfde supersnelle processor die ook in de duurdere Galaxy Fold4 zit. Deze Snapdragon 8+ Gen1 chip is de snelste processor die momenteel te vinden is in telefoons met Android. 

De Fold4 is de meest luxe van de twee met een groot scherm aan de voorkant wat dienst kan doen als standaard smartphone. Eenmaal opengeklapt heb je by far het grootste scherm wat je kunt krijgen met een telefoon. Deze schermruimte is ideaal om films 'op het grote doek' te zien, of om meerdere apps tegelijk open te hebben staan. Ook heeft de Fold4 de unieke selfiecamera binnenin die onder het scherm zit en dus vaak vrijwel niet zichtbaar is. De Fold4 heeft dezelfde snelle chip als die in de Flip4 zit, maar dan wel extra veel werkgeheugen om zo makkelijk meerdere grote apps tegelijk te kunnen gebruiken.

Alle specificaties van de Galaxy Flip4 en Fold4

  Galaxy Z Flip4 Galaxy Z Fold4
Kleuren Bora purple, Gold Pink, Graphite, Blue Greygreen, Phantom Black
Scherm (uitgeklapt) 6.7-inch Amoled, adaptive (1-120 Hz)
2640x1080 pixels
7.6-inch AMoled, adaptive (1 Hz-120 Hz) 
2176x1812 pixels
S-Pen support (pen niet inbegrepen)
Scherm (dichtgeklapt) 1.9-inch Amoled, 60 Hz
260x512 pixels
6.2-inch adaptive Amoled (48-120 Hz)
2268x832 pixels
Camera's achter 12 MP Ultrawide
12 MP Wide
12 MP Ultrawide
50 MP Wide
10 MP Telelens (3x)
Camera's voor 10MP selfie 10MP selfie
4MP Under Display Camera (cover)
Processor Snapdragon 8+ Gen1 Snapdragon 8+ Gen1
Werkgeheugen + opslag 8GB + 128 GB / 8GB + 256 GB 12GB + 256 GB / 12GB + 512 GB
Accu 3700 mAh. 25 Watt snelladen 4400 mAh, 25 Watt snelladen
Afmetingen Dicht:
84.9 x 71.9 mm, 15.9 mm dikte 
Open:
165.2 x 71.9 mm, 6.9 mm dikte
Dicht:
155.1 x 67.1 mm, 14.2 mm dikte
Open:
155.1 x 130.1 mm, 6.3 mm dikte
Gewicht 187 gram 263 gram

Welke van deze twee vouwtelefoons je ook kiest, je kiest dan voor absolute topkwaliteit van Samsung. Succes met kiezen en veel vouwplezier!

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service