Zakelijke mobiele beveiliging

Voor zorgeloos digitaal ondernemen, ook via smartphones

Mailen, internetten en bestanden uitwisselen: we doen van alles op onze mobiele telefoon. Ook zakelijk. Cybercriminelen maken daar graag misbruik van en vormen zo een groot risico voor ondernemers. Met mobiele beveiliging loopt men minder risico op schade veroorzaakt door onveilige apps of onbetrouwbare websites.

Op deze pagina

 Mobiele beveiliging in cijfers
 Onze oplossing voor mobiele beveiliging
 Inspirerende artikelen en podcasts

Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Waarom zakelijke mobiele beveiliging?

Een zakelijke smartphone zit vaak gekoppeld aan allerlei bedrijfssystemen. Toegang tot een telefoon betekent toegang tot een schat aan data. Een bedrijf is verantwoordelijk voor het beveiligen van persoonsgegevens en een datalek kan vervelende gevolgen hebben.

Door zakelijke gsms te beveiligen tegen hacken voorkomt men dat cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke gegevens. Met beveiliging van de mobielstelt  men de gegevens en privacy van het bedrijf, medewerkers, samenwerkingspartners en klanten veilig. 

Mobiele beveiliging in cijfers

Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Wist u dat er elke 11 seconden een nieuwe onveilige app verschijnt voor Android? In 2021 verschenen er maar liefst 2,5 miljoen onveilige apps vol met schadelijke malware. Dat cybercriminelen zich steeds vaker richten op mobiele gebruikers is niet vreemd, want volgens onderzoek zijn aanvallen op mobiele devices vaker succesvol dan op servers.

 

Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Wie is verantwoordelijk is voor het beveiligen van de mobiele telefoon? Daarover zijn de meningen verdeeld: 54,7% denkt dat de medewerker verantwoordelijk is, 32,9% legt de verantwoordelijkheid neer bij de werkgever en 11,3% denkt dat je mobiele telefoon beveiligen überhaupt niet noodzakelijk is.

 

Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

75% van Nederlanders zegt mobiele beveiliging belangrijk te vinden.  Tweederde geeft aan zelf niet genoeg kennis te hebben om een gsm te beveiligen. Ook blijkt dat 88% van de organisaties die bedrijfstoegang vanaf mobiel toestaan, de zakelijke mobiel niet beveiligingen. Dat brengt serieuze risico’s met zich mee.: het financiële risico van een datalek als gevolg van mobiel hacken heeft jaarlijks een waarde van 1,6 miljoen euro. Dit kan zelfs oplopen tot 85 miljoen. 

Onze oplossing voor mobiele beveiliging

Vodafone Mobiele Beveiliging is mogelijk bij elk zakelijk abonnement van Vodafone Business en is aan te vragen via uw accountmanager. Die geeft u toegang tot de app van Wandera. Daarmee beveiligt u uw toestel en dat van uw medewerkers in een paar stappen. 

Vodafone Mobiele Beveiliging is gratis bij Red Pro Unlimited, Business Mobile Onbeperkt en Flex Mobile. Bij overige abonnementen zijn de kosten € 1,50 per toestel per maand. Bent u al klant bij Vodafone? Dan kunt u Vodafone Mobiele Beveiliging zelf aanzetten via My Vodafone.

Mobiele beveiliging

Veelgestelde vragen

Ja, dat lijkt in orde. De (telecom)beheerder van uw organisatie heeft dit voor u aangevraagd. Vraag het eventueel na bij uw beheerder. Download de app op uw toestel voor veilige verbindingen met bijvoorbeeld openbare wifi-netwerken.

Ja, dat kan. De (telecom)beheerder van uw organisatie heeft u opnieuw geactiveerd. Vraag het eventueel na bij uw beheerder.

iOS- en Android-toestellen worden beschermd voor onveilige firmware, apps en documenten. Het blokkeert of waarschuwt voor onveilige websites, onveilige berichten (phishing) en onveilige (openbare) wifi-verbindingen.

Nee. Notificaties worden alleen gestuurd naar eindgebruikers. Wel heeft de portaalbeheerder zicht op welke gebruikers beveiligd worden en welk type gevaren afgewend zijn (er worden geen URL’s getoond).

Om onveilige inkomende verbindingen te checken en eventueel te blokkeren –– of bij gebruik van een onveilige internetverbinding toch te kunnen werken –– wordt een extra beveiligde verbinding over het mobiele internet opgezet. Dit noemen we een VPN (Virtual Private Network). Deze wordt alleen gebruikt indien nodig, om zo batterijleven te sparen.

De Vodafone Mobiele Beveiliging app van verbruikt gemiddeld 2 à 3 % van de batterijcapaciteit.

Zo is de Vodafone Mobiele Beveiliging ontworpen en ingesteld. Worden er zaken onterecht geblokkeerd? Neem dan contact op met uw (telecom)beheerder. Het standaardbeveiligingsprofiel kan via het beheerportaal eventueel worden aangepast.

Alles over beveiliging in ons ebook

  • Trends en uitdagingen in cybersecurity
  • Hoe u de hele keten beschermt
  • Onze oplossingen voor uw veiligheid
Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Bouw een ‘human firewall’

Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen. 

V-Hub: laat u inspireren

V-Hub is het ondernemersplatform met ideeën, ervaringen, expertise en advies. Laat u inspireren door onze artikelen over veilig werken, gesprekken met ondernemers en nog veel meer. 

hybride werken tips
Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Heeft u bedrijf alles in huis om u te beschermen tegen cyberaanvallen? Vodafone Business kan u helpen om alle schakels in uw bedrijf te beveiligen. 

Beveilig je apparaten met mobiele beveiliging | Vodafone Zakelijk

Veilig Vooruit

Bescherm uw medewerkers, apparaten, locaties en verbindingen. 

Wat Vodafone Business voor u kan betekenen

Kleinbedrijf

Kleinbedrijf

Vodafone Business helpt ZZP-ers en kleine ondernemingen verder vooruit.

MKB

MKB

In de Business Suite vinden MKB-ers wat ze nodig hebben om hybride te werken. 

Grootbedrijf

Grootzakelijk

Vodafone Business is de betrouwbare partner voor grote ondernemingen.