Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Veilige wifi in uw bedrijf

Voor u en uw medewerkers

Draadloos internet is bijna net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Dat heeft ook een nadeel: routers staan altijd aan en dat maakt uw bedrijf kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Via een onbeveiligd wifi-netwerk krijgen hackers gemakkelijk toegang tot uw gegevens en kunnen ze malware verspreiden. Wifi beveiligen is daarom essentieel.

Op deze pagina

 Hoe wifi beveiligen?
 De voor- en nadelen
 Inspirerende artikelen en podcasts

Waarom is goede wifi-beveiliging nodig?

Feiten over phishing

4 tips voor goede wifi-beveiliging

Onverwachte phishing

Een sterk wachtwoordbeleid

Sterke wachtwoorden maken internetten een stuk veiliger. Dit begint bij het wijzigen van het fabriekswachtwoord van de router. Het standaard wachtwoord ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is vaak gebaseerd op voorspelbare gegevens zoals het MAC-adres van het apparaat. Dit maakt het gemakkelijk om te ontcijferen. Kies daarom zelf een wachtwoord met willekeurig gekozen tekens. Met een password manager kan men zulke wachtwoorden creëren. Met zo’n tool kunt u ook coördineren dat enkel de juiste personen toegang hebben tot de juiste wachtwoorden.

phishing link

Kies voor WPA2 of WPA3

WEP, WAP, WAP2 en WAP3 zijn encryptietechnieken die gebruikt worden om het wifi-wachtwoord te beveiligen. Oudere varianten zoals WEP (Wired Equivalent Privacy) en WAP (Wi-Fi Protected Access) zijn voor bedrijven niet veilig genoeg. Het zijn verouderde technieken die relatief makkelijk te kraken zijn door hackers. Kies daarom minimaal voor het veelgebruikte WPA2. Wilt u volledig voorbereid zijn op de toekomst? Dan is WPA3, de nieuwste standaard voor wifi-veiligheid, een goede optie.

phishing urgentie

Houd firmware up to date

Om de router of modem te beveiligen is het belangrijk dat de firmware altijd up to date is. Fabrikanten komen regelmatig met software-updates om de werking van het apparaat te verbeteren en kwetsbaarheden op te lossen. In veel gevallen worden routers van internetproviders automatisch geüpdatet, maar als er een handmatige update wordt aangeboden kunt u deze het beste zo snel mogelijk uitvoeren. Let wel op dat als er een foutje gemaakt wordt tijdens de update, het netwerk daarna mogelijk niet meer werkt. Om die reden kiezen veel bedrijven voor updaten in de avond of in het weekend.

phishing nieuwsgierig

Creëer bewustzijn bij personeel

Aan de technische kant valt veel te optimaliseren, maar ook uw personeel speelt een grote rol bij beveiligde wifi. Informeer uw personeel daarom over de risico’s en geef altijd duidelijke instructies. Zorg bijvoorbeeld dat het wifi-wachtwoord niet zomaar met externen gedeeld wordt en maak eventueel een extra netwerk aan voor gasten. Externen kunnen dan wel gebruik maken van het internet, maar geen toegang krijgen tot bestanden en printers die gekoppeld zijn aan het bedrijfsnetwerk.

Voordelen van wifi-beveiliging

Met wifi-beveiliging kunt u zorgeloos werken.

Phishingmails

Haal alles uit uw netwerk

Een veilig wifi-netwerk is alleen toegankelijk voor uw medewerkers, waardoor het optimaal presteert qua snelheid en downtime.

Telefonische phishing

Bespaar tijd en geld

Beveiligingsproblemen oplossen kost vaak veel tijd en geld, zeker als het netwerk tijdelijk onbereikbaar is. Voorkomen is beter dan genezen.

Phishing via whatsapp

Hogere productiviteit

Beveiligde wifi zorgt ervoor dat iedereen zijn werk kan blijven doen en daardoor blijft de productiviteit hoog.

phishing social media

Minder kwetsbaar voor cyberaanvallen

Door wifi-beveiliging loopt u minder risico om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Phishing via apps

IT-afdeling kan zich richten op innovatie

Goede beveiliging van uw wifi-netwerk zorgt ervoor dat de IT-afdeling minder tijd kwijt is met het oplossen van problemen, waardoor uw medewerkers tijd en energie kunnen steken in innovatie.

Alles over beveiliging in ons ebook

  • Trends en uitdagingen in cybersecurity
  • Hoe u de hele keten beschermt
  • Onze oplossingen voor uw veiligheid
Beveilig uw zakelijke wifi-netwerk | Vodafone Zakelijk

Bouw een ‘human firewall’

Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen. 

V-Hub: laat u inspireren

V-Hub is het ondernemersplatform met ideeën, ervaringen, expertise en advies. Laat u inspireren door onze artikelen over veilig werken, gesprekken met ondernemers en nog veel meer. 

Phishing artikelen
Beveilig uw zakelijke wifi-netwerk | Vodafone Zakelijk

Heeft uw bedrijf alles in huis om u te beschermen tegen cyberaanvallen? Vodafone Business kan u helpen om alle schakels in uw bedrijf te beveiligen. 

Beveilig uw zakelijke wifi-netwerk | Vodafone Zakelijk

Beveiliging voor het MKB

Uw bedrijf beschermd tegen cyberaanvallen

 De hele keten beveiligd
 Schaalbaar
 Advies van een expert

Wat Vodafone Business voor u kan betekenen

Kleinbedrijf

ZZP

Vodafone Business helpt ZZP-ers en kleine ondernemingen verder vooruit.

MKB

MKB

Maak een een video- of belafspraak met een adviseur die alles weet van het MKB.

Grootbedrijf

Grootzakelijk

Maak een video- of belafspraak met een adviseur gespecialiseerd in grootzakelijke oplossingen.