Overslaan en ga naar inhoud

Cisco Umbrella

Internet & Cloud Security: Cisco Umbrella biedt overal veilige toegang tot internet en gebruik van cloud-apps

Cisco Umbrella is een zakelijke ‘SASE’-beveiligingsdienst die de toegang van zakelijke apparaten tot het internet beschermt en verbindingen met risicovolle websites blokkeert. De dienst wordt geleverd vanuit de Cloud en beschermt uw medewerkers daarom altijd en overal: op kantoor, thuis en onderweg. Cisco Umbrella beschermt apparaten van zakelijke gebruikers (desktops, laptops, smartphone en tablets) en ondersteunt Windows, MacOS, Linux, iOS iPadOS, Android en ChromeOS. Het controleert en blokkeert internettoegang voor alle typen apparaten op basis van DNS. Denk daarbij aan routers, switches, serversystemen en netwerkprinters, maar ook aan intelligente beveiligingscamera’s, koelsystemen, gebouwbeheersystemen of medische apparatuur waar de kans bestaat dat deze worden aangevallen en verbindingen met het internet proberen te maken.

Belangrijke voordelen

 Bescherming van gebruikers op alle locaties

 Combinatie van geavanceerde beveiligingsfuncties 

 Eenvoudige implementatie en beheer in de cloud

 Beveiligingsinzicht via één centrale tool 

Zo werkt Cisco Umbrella

Cisco Umbrella werkt met zakelijke, private en openbare internetverbindingen en voor mobiele verbindingen ongeacht de serviceprovider. Umbrella kan eenvoudig geïntegreerd worden met Cisco Meraki of andere SDWAN-oplossingen als een volledige Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing. Cisco Umbrella gebruikt meerdere beveiligingslagen tegen cyberbedreigingen. De cloudgebaseerde beveiligingsoplossing biedt de volgende componenten:

sociale contacten

DNS-laagbeveiliging

Blokkeert kwaadaardige domeinen en IP-adressen voordat ze een apparaat kunnen bereiken, waardoor het risico op malware-infecties wordt verminderd.

werklocatie

Bedreigingsinformatie

Gebruikt realtime bedreigingsinformatie om bekende kwaadaardige domeinen en IP-adressen te identificeren en te blokkeren.

Beveiligingsuitdaging

Secure Web Gateway

Inspecteert webverkeer in realtime om phishing, malware en andere beveiligingsbedreigingen te blokkeren.

ergonomische werkplek

Mobiele beveiliging

Biedt beveiliging voor mobiele apparaten, inclusief bescherming tegen mobiele malware, malafide wifi-netwerken en schadelijke mobiele apps.

ongelijke behandeling

Endpointbescherming

Integreert met endpoint-beveiligingsoplossingen om een uitgebreide beveiligingsoplossing voor apparaten te bieden.

ergonomische werkplek

Cloudbeveiliging

Biedt beveiliging voor cloudgebaseerde applicaties en services, inclusief bescherming tegen cloudgebaseerde malware en phishing-aanvallen.

“Cisco Umbrella werkt door een combinatie van cloudgebaseerde beveiligingstechnologieën te gebruiken tegen cyberbedreigingen, waardoor organisaties een zeer effectieve beveiligingsoplossing krijgen.”