Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

#techtalk 5 – Fiona Passantino: 3 trends die de werkplek veranderen

In een tijdperk waarin personeelstekorten en hoge werkdruk de norm zijn, presenteert AI- en tech-expert Fiona Passantino drie baanbrekende trends die onze werkplek de komende vijf jaar volledig zullen transformeren. Tijdens haar #techtalk, georganiseerd door Business Insider en Vodafone Business, legt Passantino uit hoe deze ontwikkelingen niet alleen het tekort aan personeel kunnen oplossen, maar ook onze werkervaring drastisch zullen verbeteren.

Bekijk de serie #techtalks van Vodafone Business en Business Insider. In deze serie laten bekende sprekers ondernemers en managers in tien minuten zien hoe hun bedrijf veilig digitaal kan groeien. Laat u inspireren door toekomstige trends en ga aan de slag met uw technologische uitdagingen. Bekijk de vijfde aflevering met Fiona Passantino.

Het personeelstekort is een urgent probleem in het bedrijfsleven. Maar liefst 75% van de Nederlandse bedrijven kampt ermee, terwijl 67% van de medewerkers zich uitgeput voelt aan het einde van de werkdag. Deze cijfers vormen de kern van Passantino's betoog. Ze benadrukt dat het fenomeen 'quiet quitting', waarbij werknemers slechts het minimale doen, een direct gevolg is van de huidige werkdruk. 

Interessant: 'Hoe goed heeft u thuiswerken geregeld? 7 tips voor verbetering'

#techtalk 5 – Fiona Passantino: 3 trends die de werkplek veranderen

De hype rond generatieve AI

Generatieve AI domineert momenteel het gesprek over technologische innovaties. Passantino erkent de impact ervan, maar stelt dat de aandacht hiervoor soms overdreven is. "Generatieve AI is in al onze processen en systemen geïntegreerd, maar er zijn nog twee andere trends die net zo ingrijpend zijn," zegt ze. Een daarvan is quantum computing. 

Quantum computing is een technologie die steeds vaker in het nieuws verschijnt. Passantino legt uit dat quantum computers, die werken met qubits in plaats van traditionele bits, ongelooflijk krachtig zijn. Ze kunnen complexe encryptiecodes kraken en bieden mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Hoewel deze technologie nog in de kinderschoenen staat, beweegt het zich snel richting een brede toepassing.

De lessen van VodafoneZiggo over hybride werken, helder uitgelegd in een video: bekijk onze techsplainer

#techtalk 5 – Fiona Passantino: 3 trends die de werkplek veranderen

Nieuwe wezens

Tenslotte: Fiona voorspelt dat we in de komende tien jaar onze werkplekken zullen delen met nieuwe, intelligente wezens die in staat zijn de hersenen, het lichaam en de geest van een mens na te bootsen. Dit idee lijkt nu misschien futuristisch, maar de snelle vooruitgang in technologie maakt het steeds realistischer. Passantino's #techtalk biedt een fascinerende kijk op hoe deze trends onze werkplek ingrijpend zullen veranderen.

Met een interactief experiment toont Passantino aan welke taken medewerkers energie geven en welke juist niet. Ze betoogt dat de drie trends samen een oplossing bieden voor het personeelstekort en onpopulaire taken. Door deze technologieën te combineren, creëren we een werkplek waar mensen samenwerken met intelligente systemen die ons werk efficiënter en aangenamer maken.

Bekijk ook de andere #techtalks:

V-Hub maakt het persoonlijk

V-hub gaat uitbreiden! U kunt nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Als u een account aanmaakt, krijgt u gepersonaliseerde artikelen en een digitaal advies op maat voor uw bedrijf.