Overslaan en ga naar inhoud

Je kind veilig online: zo hou je toezicht

De voordelen van Red Together voor jouw familie

Het is zover: jouw kind is toe aan zijn of haar eerste smartphone! Enorm handig, elkaar op de hoogte houden wordt zo een stuk makkelijker. Wel kunnen smartphones soms ook risico’s met zich meebrengen. Om hier als ouder een beetje toezicht op te houden, zijn er verschillende manieren om het telefoongebruik van jouw kind te monitoren. Zo creëer jij een veilige online omgeving. Wij zetten diverse opties op een rij, die jou hierbij kunnen helpen.

Diverse manieren om het smartphonegebruik te monitoren

Je kunt op verschillende manieren het smartphonegebruik van je kind in de gaten houden. Dit kan bijvoorbeeld via de instellingen van zijn of haar telefoon of via apps die hier speciaal voor gemaakt zijn.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld bepaalde websites afschermen, een maximale schermtijd instellen, en voorkomen dat hij of zij online aankopen doet. Ook is het mogelijk om de locatie van je kinderen te volgen. Zo hou je als ouder altijd een oogje in het zeil. 

Via instellingen van smartphones

Het smartphonegebruik van je zoon of dochter in de gaten houden? Vaak kun je ouderlijk toezicht instellen op de telefoon van je kind zelf. De opties verschillen per smartphonemerk en -model.

Zo kun je via de instellingen van een iPhone een maximale schermtijd instellen, ook enkel voor specifieke apps. Op deze manier blijft jouw kind wel altijd bereikbaar. Verder kun je ongewenste apps volledig blokkeren en voorkomen dat je kind (betaalde) aankopen doet in de App Store.

Ook op Android smartphones - zoals van Samsung en OPPO - heb je meerdere opties om de schermtijd te monitoren. Via de button ‘Schermtijd’ in het instellingenmenu kun je een dagelijks limiet instellen. Jouw zoon of dochter kan na het bereiken van het limiet wel nog bellen en gebeld worden, waardoor ze altijd goed bereikbaar blijven. Ook via de Google Play Store kun je ouderlijk toezicht instellen, waarmee je bepaalde apps en games beperkt.

Via instellingen binnen apps

Binnen de instellingen van apps is soms ook het een en ander mogelijk. Zo kun je binnen Instagram privacy-instellingen aanpassen, waardoor je kind niet door vreemden benaderd kan worden. Daarnaast biedt de social media app ook de mogelijkheid om een tijdslimiet in te stellen en kun je reacties onder foto’s beheren. 

Ook op andere social media kanalen is het erg nuttig om hier eens naar te kijken. Stel bijvoorbeeld op YouTube in dat er geen filmpjes getoond mogen worden waar geld, seks, misbruik, discriminatie, alcohol en drugs in voorkomen. Op Facebook stel je in met wie berichten worden gedeeld: met de hele wereld, of alleen met vrienden en familie.

De voordelen van Red Together

  • Deel één grote databundel met je familie of vrienden
  • Al voordelig vanaf 2 personen
  • Alle abonnementen op één factuur
  • Beheer gemakkelijk alles vanuit de Vodafone & Ziggo app
  • Ontvang berichtjes wanner iemand zijn datategoed heeft verbruik
  • Pauzeer het datagebruik van een groepslid als het even minder mag
Red Together

Via speciale apps voor ouderlijk toezicht

Als je nog meer grip wilt hebben op het telefoongebruik van je kind, kun je er ook voor kiezen om een ouderlijk toezicht app te downloaden. De bekendste app is ‘Google Family Link’. Hiermee zorg je gemakkelijk dat kinderen of tieners beperkte toegang tot hun smartphone hebben. Dit doe je bijvoorbeeld door een datalimiet in te stellen of bepaalde apps automatisch op slot te doen. 

Verder kun je eenvoudig de activiteiten op de smartphone bekijken en het apparaat vergrendelen. Het laatste kan handig zijn tijdens schooltijd, wanneer er huiswerk gemaakt moet worden of als jullie ‘s avonds aan tafel gaan.

Gebruik je toch liever een andere app, maar met soortgelijke functies? Kijk dan eens naar een van onderstaande apps:

  • FamilyTime
  • KidsPlace
  • Qustodio

Via gedeeld familie abonnement

Met Red Together, het speciale familie abonnement van Vodafone kun je eenvoudig toezicht houden op het datagebruik van je kind. Met dit abonnement deel je met het hele familie één databundel, en hou je als ouder het datagebruik van elk gezinslid in de gaten. Ook grijp je makkelijk in op momenten dat het smartphonegebruik iets té veel wordt. Je kunt namelijk een dataplafond instellen of jouw zoon of dochter tijdelijk van het internet afsluiten.

Bekijk alle opties voordat jouw kind online gaat

Geef je kind niet ‘zomaar’ een smartphone, zonder dat je eerst ouderlijk toezicht hebt ingesteld. Hoewel bijvoorbeeld social media en spelletjes erg leuk zijn, kunnen ze ook gevaren met zich meebrengen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld ongeschikte content te zien krijgen of contact hebben met onbekenden.

Kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en kunnen nog wel eens de grenzen opzoeken. Stel dus ouderlijk toezicht in via één of meerdere van bovenstaande opties, zodat jouw kind onbezorgd gebruik kan maken van zijn of haar smartphone.

Veelgestelde vragen over Red Together

 

Extra data en korting

Wanneer je Vodafone combineert met internet van Ziggo, profiteer je bij ons standaard van een aantal Non-stop benefits. Ook bij Red Together. Je krijgt dus niet alleen maandelijks tot € 7,50 korting op je abonnement en dubbele data, maar ook een tv-pakket naar keuze en een Safety pakket. Deze volop extra voordelen gelden overigens voor het gezamenlijke Red Together familie abonnement en staan los van hoeveel personen er in een groep zitten.

Ontdek alle voordelen.

 

Ontvang dubbel zoveel data

Met Red Together kun je straks meerdere personen samenbrengen onder één abonnement. En dat heeft een aantal voordelen. Zo verdubbelen we je data, die je samen kunt delen, en ontvang je 1 rekening voor de hele groep. En met het instellen van notificaties via Datategoed en met de Pauzeknop houd je makkelijk een klein beetje controle. Met Red Together kan elk lid van de groep bovendien onbeperkt bellen en sms'en.

Hoe stel ik een groep samen?

Wanneer je minstens 1 Red Together abonnement en 1 Red Together Extra abonnement onder hetzelfde klantnummer hebt, ontvang je in My Vodafone een bericht om je Together groep te activeren. Omdat een Red Together Extra sim in eerste instantie 0 GB data heeft, dien je wel eerst bij alle groepsleden aan te geven dat ze data kunnen delen. In de Vodafone & Ziggo app en in My Vodafone stel je alles in voor jouw Red Together groep.

 

Data beheren via My Vodafone

In de Vodafone & Ziggo app en in My Vodafone stel je alles in voor jouw Red Together groepsleden. Bij 'Together Data beheren' geef je aan wie gebruik mag maken van de gezamenlijke datapot. 

Red Together Extra aanvragen

Wil je Red Together voor een extra persoon aanvragen? Dat kan! Dit heet Red Together Extra. De beheerder die een Red Together abonnement (50 GB) afgesloten heeft, koppelt een extra groepslid in de Vodafone & Ziggo app. Dit kan zónder aansluitkosten en is maandelijks opzegbaar. 

Red Together aanvragen voor de hele groep

Wil je in één keer een Red Together familie abonnement aanvragen voor meerdere personen? Kies dan bij het afsluiten van je abonnement (Sim Only of met een telefoon) voor Red Together en voeg je extra groepsleden toe bij Red Together Extra.

 

Draag je contract over

Je kunt Red Together alleen activeren als de Red Together en Red Together Extra abonnementen onder één contract of klantnummer vallen. Dat betekent dat je mogelijk een contract moet overdragen. Zie hier hoe dat werkt. 

 

Alle groepsleden op 1 contract

Nee hoor, de groep hoeft geen familie te zijn. Een Red Together groep kan uit maximaal 10 groepsleden bestaan. Dat betekent niet dat je allemaal op hetzelfde adres hoeft te wonen. Kinderen die het huis uit zijn of ergens anders staan ingeschreven, ooms, tantes of opa’s en oma’s kunnen ook gewoon bij Red Together komen. Het maakt eigenlijk niet uit met wie jij straks een groep vormt, maar alle groepsleden staan straks wel op het contract van de beheerder.

Je kunt je groep gaan activeren wanneer je minstens één Red Together abonnement en één Red Together Extra abonnement onder hetzelfde klantnummer of contract hebt. Daar hoort straks ook één overzichtelijke rekening bij voor alle abonnementen.

 

Ga je op reis buiten de EU of wil je naar je vrienden in het buitenland bellen? Bekijk alle tarieven en de voorwaarden.

 

Wil je onbezorgd gebruikmaken van mobiel internet in Nederland en het buitenland? Hou je dan aan de Fair Use Policy. Met ieder Red Together of Red Together Extra abonnement kan je tot maximaal 40 GB in de EU gebruiken. Vodafone kan toeslagen in rekening brengen als je meer verbruikt dan de hieronder aangegeven limiet. Als je meer gebruikt dan het maximum, brengen we kosten in rekening van € 0,0036 per MB. We sturen je een sms wanneer je 80% en 100% van je databundel verbruikt hebt. Lees hier meer.

 

De groepsbeheerder betaalt het volledige abonnement.