Overslaan en ga naar inhoud

IMEI-nummer vinden

Wij leggen het uit!

IMEI staat voor ‘International Mobile Equipment Identity’. Het IMEI-nummer is een uniek 15-cijferige identificatienummer, dat door de fabrikant aan jouw telefoon is gekoppeld. Met behulp van het nummer kun je allerlei zaken regelen, zoals je toestel verzekeren, aanspraak maken op garantie en controleren of een tweedehands telefoon gestolen is.

Zo vind je het IMEI-nummer van je telefoon

Wanneer je het aan ze vraagt, zullen veel mensen niet eens weten wat een IMEI-nummer is. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er best wel wat situaties te bedenken waarbij het nummer van pas kan komen. Hieronder leggen we je daarom stap-voor-stap uit hoe je kunt achterhalen wat het IMEI-nummer van je telefoon is.

IMEI-nummer opvragen op je telefoon

Heb je je telefoon bij de hand en wil je het IMEI-nummer achterhalen? Volg dan de volgende stappen:

  1. Open de app ‘Telefoon’;
  2. Toets nu *#06# in;
  3. Het IMEI-nummer wordt nu getoond op het scherm van je telefoon.

IMEI-nummer op de doos van je telefoon

Heb je je telefoon niet bij de hand, bijvoorbeeld omdat deze gestolen is? Dan is het goed om te weten dat het IMEI-nummer vaak op de verpakking staat waarin het toestel geleverd is. Daarom is het altijd verstandig om het doosje van je telefoon te bewaren.

IMEI-nummer in de instellingen van je iPhone

Heb je een iPhone? Dan kun je het IMEI-nummer ook gemakkelijk terugvinden in de instellingen van je telefoon. Je doet dit als volgt:

  1. Open de app ‘Instellingen’ en ga naar ‘Algemeen’;
  2. Tik nu op ‘Info’;
  3. Onder ‘IMEI’ vind je het IMEI-nummer van het toestel.

IMEI-nummer in de instellingen van je Android Toestel

Heb je een Android-telefoon? Ook dan kun je de instellingen raadplegen om het IMEI-nummer te achterhalen:

  1. Open de app ‘Instellingen’;
  2. Ga naar ‘Over toestel’;
  3. Swipe nu naar beneden totdat je het IMEI-nummer ziet.

IMEI-nummer controleren op diefstal

Koop je een tweedehands telefoon van een particulier? Dan is het altijd verstandig om te controleren of het toestel niet gestolen is. Dit kun je doen door het IMEI-nummer in te vullen op de website Stop Heling. Deze website biedt echter geen 100% garantie dat de telefoon niet gestolen is. De rechtmatige eigenaar moet het toestel hiervoor namelijk als gestolen hebben laten registreren door de politie.