Overslaan en ga naar inhoud

Telefoon doorschakelen

Zo werkt dat!

Wil jij je telefoonnummer doorschakelen naar een ander toestel? Dat kun je met je mobiele nummer doen, maar bijvoorbeeld ook met een vaste lijn van KPN of Ziggo. Doorschakelen kan handig zijn wanneer je een tijd niet in staat bent om de telefoon op te nemen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en jouw collega de telefoontjes overneemt die op jouw werktelefoon binnenkomen. We leggen je hieronder stap-voor-stap uit hoe je jouw telefoon door kunt schakelen.

Android telefoon doorschakelen

Heb jij een Android toestel, bijvoorbeeld van Samsung, Fairphone of OPPO? Dan kun je je telefoon op de volgende manier doorschakelen via het menu van je toestel:

 1. Open de ‘Telefoon’ app en ga naar ‘Instellingen’ door op de drie stippen te drukken;
 2. Ga nu naar ‘Meer instellingen’ en ‘Oproepen doorschakelen’;
 3. Onder ‘Spraakoproep’ vind je nu de diverse opties en kun je het nummer invoeren waarnaar je jouw nummer wilt doorschakelen;
 4. Doorschakeling uitschakelen? Ook dit doe je in het menu ‘Oproepen doorschakelen’. Ga naar de doorschakeloptie die je wilt uitschakelen en kies vervolgens voor ‘Uitzetten’.

Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je testen of het doorschakelen gelukt is, door met een andere telefoon naar jouw telefoonnummer te bellen. Is het doorschakelen niet gelukt? Probeer dan de methode met doorschakelcodes, die verderop wordt uitgelegd.

iPhone doorschakelen

Heb jij een iPhone? Ook dan is het mogelijk om je telefoonnummer door te schakelen met behulp van de instellingen in iOS. Je doorloopt hiervoor de volgende stappen:

 1. Open de app ‘Instellingen’ en ga naar ‘Telefoon’;
 2. Ga nu naar ‘Doorschakelen’ en zet de schuifknop aan;
 3. Vervolgens voer je het nummer in waarnaar je jouw nummer wilt doorschakelen. Je nummer is nu doorgeschakeld;
 4. Doorschakeling uitschakelen? Dan hoef je alleen maar de schuifknop achter ‘Doorschakelen’ uit te zetten.

Test de doorschakeling door met een ander nummer naar jouw telefoonnummer te bellen. Niet gelukt? Probeer dan de doorschakelcodes die hieronder besproken worden.

Doorschakelen met doorschakelcode

Lukt het doorschakelen van je nummer via de instellingen van je telefoon niet? Dan kun je doorschakelcodes gebruiken in combinatie met het telefoonnummer waar je naar wilt doorschakelen. Deze methode werkt als volgt:

Telefoonnummer doorschakelen bij geen gehoor

Je activeert doorschakelen bij geen gehoor door de code **61*[telefoonnummer]# in te voeren en op de groene belknop te drukken. Je kunt de code deactiveren door ##61# in te voeren en op de groene belknop te drukken.

Telefoonnummer doorschakelen bij geen bereik

Je activeert doorschakelen bij geen bereik door de code **62*[telefoonnummer]# in te voeren en op de groene belknop te drukken. Je kunt de code deactiveren door ##62# in te voeren en op de groene belknop te drukken.

Telefoonnummer doorschakelen als je in gesprek bent

Je activeert doorschakelen bij in gesprek door de code **67*[telefoonnummer]# in te voeren en op de groene belknop te drukken. Je kunt de code deactiveren door ##67# in te voeren en op de groene belknop te drukken.

Telefoonnummer altijd doorschakelen

Je telefoonnummer altijd doorschakelen, doe je door de code **21*[telefoonnummer]# in te voeren en op de groene belknop te drukken. Je kunt de code deactiveren door ##21# in te voeren en op de groene belknop te drukken.

Doorschakelcodes 4G-bellen

Heb jij een van de nieuwere toestellen? Dan is de kans aanwezig dat op jouw toestel ‘Bellen via 4G’ is ingeschakeld. In dat geval werken de bovenstaande doorschakelcodes net even anders. Je begint de doorschakelcode dan namelijk met een enkel sterretje (*) in plaats van twee sterretjes (**). 

Ook het deactiveren van een doorschakelcode doe je in dit geval anders. Dit werkt namelijk met een enkel hekje (#) gevolgd door de doorschakelcode (61, 62, 67 of 21). Het hekje op het einde (#) laat je weg.

Je controleert of 4G-bellen op jouw toestel is ingeschakeld door naar het menu ‘Mobiele netwerken’ (Android) te gaan of door naar het menu ‘Opties mobiele data’ (iOS) te gaan.

Alle doorschakelcodes uitschakelen?

Zijn er meerdere codes actief en wil je alles in één keer uitschakelen? Gebruik dan de code ##002# en druk op de groene belknop. Alle actieve doorschakelcodes worden nu gewist.

Vaste telefoon doorschakelen

Het is ook mogelijk om je vaste telefoonnummer door te schakelen naar een ander nummer. Hoe dit werkt, verschilt per telefoonaanbieder. Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je dit doet bij KPN en Ziggo, de twee populairste aanbieders voor vaste telefonie.

Vast nummer doorschakelen KPN & Ziggo

 • Doorschakelen bij in gesprek: Toets *67*[telefoonnummer]# in en druk op de beltoets;
 • Altijd doorschakelen: Toets *21*[telefoonnummer]# in en druk op de beltoets.

Doorschakeling uitzetten? Dat werkt als volgt:

 • KPN: toets #[doorschakelcode]# en druk op de beltoets;
 • Ziggo: doorschakelen bij in gesprek zet je uit door #67#[telefoonnummer# te bellen. Altijd doorschakelen zet je uit door #21 te bellen.