Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Hybride werken is #1 arbeidsvoorwaarde voor kantoorwerker

Voor 90 procent van de kantoormedewerkers in Nederland is hybride werken het ‘nieuwe’ normaal. Uit onderzoek blijkt dat het voor deze groep zelfs de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is, gevolgd door vakantiedagen en een pensioenregeling. 

Voor 90 procent van de kantoormedewerkers is hybride werken het ‘nieuwe’ normaal. 

Een meerderheid van de kantoormedewerkers (61 procent) wil bovendien flexibiliteit in werklocaties: ze willen voor hun werkplek kunnen kiezen uit thuis, het hoofdkantoor en deelkantoren dicht(er) bij huis. Dit blijkt uit onderzoek van flexkantooraanbieder IWG onder Nederlandse werknemers met een kantoorbaan, uitgevoerd onder 1033 werknemers, zzp-ondernemers en freelancers die een kantoorbaan hebben en de mogelijkheid om thuis te werken.

Vodafone Business - Hybride werken is #1 arbeidsvoorwaarde voor kantoorwerker

Vrouwen: gezonde balans

Voor vrouwen is flexibiliteit belangrijk voor balans in werk en privé; 43 procent geeft aan het als gezonder te ervaren wanneer zij op kantoor kunnen werken. Voor 28 procent heeft de werklocatie hierop geen invloed en 29 procent zegt deze gezonde balans juist te realiseren door thuis te werken. Voor mannen zijn al deze groepen nagenoeg gelijk.

“Mannen sporten graag onder werktijd.”

Mannen: flexibele werktijden

Mannen hechten vooral waarde aan de toegenomen flexibiliteit in werktijden, 47 procent ziet deze arbeidsvoorwaarde graag blijven. Met name omdat een op de drie mannelijke kantoorwerkers graag sport onder werktijd. Vrouwen hechten minder belang aan flexibiliteit (40 procent). Bij hen is sporten onder werktijd voor ‘maar’ een op de vier een must.

Afleiding

Ondanks een betere balans levert het werken op kantoor ook uitdagingen op. Zo geven vrouwen aan dat ze op kantoor meer afleiding ervaren (51 procent). Bij mannen ligt de afleiding zowel op kantoor (43 procent) als thuis op de loer (33 procent). En hoewel de grootste groep mannen zowel thuis als op kantoor de beste ideeën bedenkt, geldt voor bijna een kwart (23 procent) dat geniale ingevingen vooral thuis plaatsvinden. 

Passende keuze

Annelou de Groot, Development Director IWG Nederland: “Medewerkers hebben andere wensen en behoeften gekregen als het over kantoorwerk gaat. Hoewel mannen en vrouwen verschillende redenen kunnen hebben om hybride te willen werken, vinden beide groepen dit tegenwoordig een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Kantoormedewerkers geven nu de voorkeur aan een combinatie van het kantoor, een deelkantoor in de buurt en thuiswerken. Bied medewerkers dan ook flexibiliteit en de keuze om te doen wat het beste bij hen past.”

Over hybride werken heeft Vodafone Business een heel praktisch e-book gemaakt. Meer weten?

Vodafone Business - Hybride werken is #1 arbeidsvoorwaarde voor kantoorwerker

Maak de sprong naar hybride werken

 Tips en trends over hybride werken
 Oplossingen voor kleinere en grote bedrijven
 De optimale balans tussen thuis en kantoor