Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Startup koppelt slimme studenten en ondernemers

Veel lokale bedrijven hebben juist tijdens deze crisis een enorme behoefte aan slim, ambitieus talent om bijvoorbeeld online marketingtaken uit te voeren. De startup Minite van de zussen Micky en Linky Chen zorgt voor de beste match.

Lokale bedrijven hebben behoefte aan talent voor online marketingtaken. De startup Minite zorgt voor de beste match.

Ondernemers zoeken een sterke, flexibele schil die snel kan worden ingezet wanneer dat nodig is. “In tijden als deze is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar te kijken waar de kansen wél liggen," aldus Minite-oprichtster Micky Chen (28). “Remote werken is het nieuwe normaal en zal ook na corona een steeds grotere rol gaan spelen. Daarbij wil de nieuwe generatie flexibel en digitaal werken en zoeken ze steeds meer naar impact-focused werk. Die impact kun je heel snel maken bij startups en scale-ups." 

Relevante werkervaring

Veel studenten zitten vanwege de coronacrisis met geannuleerde stageplekken en bijbanen, wat het lastiger maakt om relevante werkervaring op te bouwen. Minite helpt deze groep om toch aan hun CV te kunnen werken, geheel coronaproof. “Studenten zijn toch de toekomstige workforce, daar kun je beter eerder dan later mee werken! Wanneer de economie weer aantrekt hebben bedrijven meteen een pool aan goede kandidaten die ze na afstuderen een vaste plaats kunnen aanbieden," zegt Linky Chen (31).

Online marketing

De interesse is er: Minite wordt naar eigen zeggen overspoeld met aanmeldingen van studenten én ondernemers. Zelfs universiteiten zoals de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit moedigen het initiatief aan. “Studenten vinden online marketing enorm interessant en zijn er goed in. Denk bijvoorbeeld aan een blog, social mediacontent of een goede TikTok-video. Dat kunnen studenten vaak beter en sneller en ze hebben er plezier in. Klanten zijn enorm tevreden met de combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid. We groeien gemiddeld 38 procent per week."

Minite is, zo zeggen de oprichters van deze startup, de virtuele brug tussen het onderwijs en bedrijfsleven.

Minite is volgens de ondernemers de virtuele brug tussen het onderwijs en bedrijfsleven. De zussen timmeren hard aan de weg om succes te boeken in deze volgens hun 'nieuwe wereld'. “Het is hard werken: 14 uur per dag, 7 dagen per week. We hebben het platform opgezet in twee maanden, zowel front als back end. De dagen zijn lang, maar we doen het met enorm veel plezier en passie, want we weten hoeveel impact dit heeft op studenten en bedrijven en de toekomst van beiden. We zijn daarmee echt een force for positive change," aldus Linky. 

Minite is uitgeroepen tot de Top 50 Innovators van de Accenture Blue Tulip Awards, stond in de VIVA400 in Tech & Innovatie, behaalde de Henkel Top 5 Beste Pitches en is geselecteerd door de ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) Incubator, een van de meest prestigieuze Europese incubators.

Startup linkt studenten en ondernemers voor online marketing

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement