Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

#Techtalk 6: Don Eijndhoven: AI maakt cybercriminelen slimmer

Cybercrime een ver van uw bed show? Als we de statistieken moeten geloven, niet. Ook niet als we luisteren naar CISO en bekend cybersecurity spreker Don Eijndhoven. Hij is dagelijks bezig om ondernemers veilig te houden tegen cybercriminaliteit. In aflevering 6 van #techtalks vertelt hij meer over de toename van cybercriminaliteit en de rol die AI hierin speelt. 

Bekijk de serie #techtalks van Vodafone Business en Business Insider. In deze serie laten bekende sprekers ondernemers en managers in tien minuten zien hoe hun bedrijf veilig digitaal kan groeien. Laat u inspireren door toekomstige trends en ga aan de slag met uw technologische uitdagingen. Bekijk de zesde aflevering met Don Eijndhoven..

Cybercrime kost de samenleving wereldwijd in 2025 naar verwachting $ 10,5 biljoen.  De gemiddelde kosten voor een Nederlandse ondernemer zijn per aanval al € 2,5 miljoen. En dat terwijl het aantal verzekeringsclaims van ondernemers sinds 2018 met 150 procent gestegen is. Niet alleen gaat aanvalstempo van de criminelen flink omhoog, ook hun technieken wordt steeds beter. Als gevolg daarvan nemen dus ook de bedragen losgeld die ondernemers moeten betalen, flink toe. 

Bekijk ook onze Techsplainer video: 'Wapen uw bedrijf tegen phishing en malware'

#Techtalk 6: Don Eijndhoven: AI maakt cybercriminelen slimmer

EvilGPT: AI zonder geweten

En terwijl generatieve AI door veel mensen in hun voordeel gebruikt wordt, heeft het ook een negatief effect. Er is namelijk een nieuwe trend op de markt; EvilGPT. Dit is een creatie waarbij het geweten uit de AI is gehaald. EvilGPT leert snel van nieuwe situaties en data, is efficiënt. Dit wordt daarom onder meer effectief ingezet voor het maken van phishing campagnes, met als resultaat een goede kopie van de huisstijl van uw bedrijf en e-mails van uw medewerkers.

Lees ook: 'Cybercrime gevaarlijker door AI: dit zijn de 5 trends en 5 tips voor 2024'

#Techtalk 6: Don Eijndhoven: AI maakt cybercriminelen slimmer

Maak het criminelen moeilijk aan de poort

Don geeft in de #techtalk veel tips om te voorkomen dat deze criminele AI’s uw bedrijf binnendringen. Zo haalt hij het zo veilig mogelijk maken van uw account door middel van dubbele authenticatie aan. Zorg dat u het criminelen zo moeilijk mogelijk maakt aan de poort. Hoe u dit precies doet, hoort in aflevering 6 van #techtalks.

Bekijk ook de andere #techtalks:

V-Hub maakt het persoonlijk

V-hub gaat uitbreiden! U kunt nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Als u een account aanmaakt, krijgt u gepersonaliseerde artikelen en een digitaal advies op maat voor uw bedrijf.