Overslaan en ga naar inhoud

Apple Pay

Hoe werkt het?

Apple Pay is de betalingsdienst van Apple; je kunt er in de winkel dus contactloos mee betalen. Maar wat is Apple Pay precies, hoe werkt het, en wat kun je er in de toekomst van verwachten? Wij vertellen je alles wat je moet weten over betalen met je Apple telefoon.

Zo betaal je met Apple Pay op je iPhone

Geen gedoe meer met pasjes, maar gewoon je iPhone tegen de pinautomaat houden en de winkel uitlopen met je boodschappen: betalen met je telefoon is ideaal! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je betaalrekening koppelen aan Apple Pay, en ervoor zorgen dat je Touch ID of Face ID hebt ingesteld op je iPhone.

Apple Pay is simpel te installeren op je iPhone. Je doet dit als volgt:

 1. Zorg ervoor dat je je rekeningnummer en pasgegevens bij de hand hebt;
 2. Heb je de mobiel bankieren-app van jouw bank nog niet ingesteld? Doe dit dan eerst;
 3. Open de Wallet-app en klik op het plusteken;
 4. Kies het type betaalkaart dat je wilt koppelen: betaalkaart (pinpas) of creditcard;
 5. Vul de gevraagde informatie in;
 6. Verifieer je gegevens bij je bank;
 7. Heb je meerdere betaalrekeningen? Voeg dan extra kaarten toe door bovenstaande stappen te herhalen.

Je kunt nu in de winkel contactloos betalen via Touch ID of Face ID. Voor Face ID druk je twee keer op de zijknop van je iPhone. Je standaardkaart verschijnt dan in beeld. Ontgrendel via Face ID en houd je telefoon tegen het betaalautomaat. Voila, je hebt betaald!

Als je wil betalen met Touch ID ontgrendel je je iPhone en houd je hem bij de contactloze betaalautomaat; je telefoon voldoet dan automatisch de betaling via Apple Pay.

Betalen met je Apple Watch

Met je Apple Watch betalen is nog makkelijker dan met je iPhone: je horloge hangt immers al om je pols! Het enige wat je hoeft te doen is even Apple Pay koppelen aan je Apple Watch:

 1. Open de Apple Watch-app op je iPhone;
 2. Ga naar ‘Mijn Watch’;
 3. Kies voor ‘Wallet en Apple Pay’;
 4. Koppel je Apple Watch met Apple Pay.

Het handige aan betalen met je Apple Watch is dat je Watch al ontgrendeld is. Je hoeft dus geen Touch ID of Face ID meer te gebruiken, maar houdt gewoon je pols in de buurt van de contactloze pinautomaat en je hebt betaald!

Apple Pay op je MacBook of iMac

Ook op je MacBook of iMac kun je gebruik maken van Apple Pay. Je moet hiervoor eerst Apple Pay instellen op je MacBook. Dit doe je op deze manier:

 1. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ via het Apple-menu en kies voor ‘Wallet en Apple Pay’;
 2. Log in via je Apple ID;
 3. Heb je al eerder kaarten opgeslagen? Dan voer je gewoon je beveiligingscode in en staat je eerder ingevoerde kaart weer voor je klaar;
 4. Wil je een nieuwe kaart toevoegen? Hou dan je kaart voor de camera van je Mac. Hierna vul je je gegevens in en is je Apple Pay account klaar voor gebruik.

Is dit allemaal gelukt? Dan kun je online aankopen betalen via Apple Pay. Kies hiervoor bij het afrekenen voor ‘Apple Pay’, en betaal via Touch ID of het wachtwoord van je Mac.

De toekomst van Apple Pay

Waarschijnlijk gaat Apple Pay in de toekomst een nog veel belangrijkere rol spelen voor Apple. Zo heeft het bedrijf een eigen creditcardservice geïntroduceerd die alleen werkt via Apple Pay: de Apple Card.

Volgens Apple is de Apple Card ontwikkeld om gebruikers een beter overzicht te geven van hun financiële huishouding. Wanneer je de Apple Card toevoegt aan je Wallet, geeft Apple Pay je namelijk een uitgebreid overzicht van je inkomsten en uitgaven. Je uitgaven worden automatisch gesorteerd op categorie zodat je in één oogopslag ziet waar je (te) veel geld uitgeeft.