iOS 11: haal het maximale uit je iPhone 8

De software die de iPhone 8 standaard aanstuurt is iOS 11. Lees hieronder wat er aangepast is.

iOS 13 is nu beschikbaar!

iOS 13 is de nieuwste variant van Apple's besturingssysteem en is beschikbaar voor de nieuwere iPhones, waaronder de iPhone 7. Met iOS 13 beschik je over verbeterde fotomogelijkheden en manieren om je foto's terug te kijken, plus een nieuwe donkere modus! Benieuwd of jouw iPhone ook in aanmerking komt en welke andere nieuwe functies je kunt verwachten?

Lees alles over iOS 13

Haal alles uit je iPhone 8, 8 Plus en iPhone X met iOS 11 | Vodafone
ios 11 bedieningspaneel

Nieuw bedieningspaneel

Met iOS 11 heeft Apple het bedieningspaneel verbeterd. Unlock je iPhone en swipe naar boven. Je ziet nu het bedieningspaneel met nieuwe opties. Er zijn sliders toegevoegd. Hiermee kun je de helderheid van je beeldscherm aanpassen, je zaklamp aan- en uitzetten en het geluid regelen. Ook kun je vanuit dit scherm makkelijk naar muziek luisteren en apps toevoegen. Het bedieningspaneel is full screen en kan geheel naar eigen wens aangepast worden.

Niet appen tijdens het rijden

Autorijden en appen, facebooken of snapchatten gaan niet samen. iOS 11 heeft een functie waardoor je telefoon weet wanneer je achter het stuur zit. Telefoontjes, berichten en meldingen worden geblokkeerd. De persoon die je probeert te bereiken krijgt automatisch een berichtje dat je even niet kunt reageren.

ios autorijden
ios siri

Siri

Siri heeft een nieuwe, natuurlijkere stem gekregen en kan je nog beter helpen. Ga je op vakantie naar het buitenland maar spreek je de taal niet? Geen probleem. Siri vertaalt al je vragen. Zit je in de bioscoop, trein of bibliotheek? Je kunt vanaf nu ook vragen typen aan Siri.

Berichtjes tikken met één hand

Met het QuickType-toetsenbord tik je makkelijk een berichtje met één hand. Hou je duim ingedrukt op de emoji-toets en selecteer de optie om te typen met één hand. De toetsen verschuiven vervolgens dichter naar je duim toe waardoor je er beter bij kan.

ios 1 hand
ios 11 appstore

App Store

Met iOS 11 heeft Apple de App Store helemaal opnieuw opgebouwd. Zo is er een nieuw Today tabblad wat elke dag wordt bijgewerkt met nieuwe apps en informatie. Je hebt de ‘App van de Dag’ en ‘Game van de Dag’ die uitgelicht worden. De lijst met apps heeft grote, beeldvullende iconen en ziet er strak uit. Ook is er een aparte Game tab bijgekomen, voor als je snel op zoek bent naar spelletjes.

Verder is het fijn dat er meer informatie te vinden is voordat je de app download. Bijvoorbeeld het ‘Let’s Play’ waarbij andere gebruikers in video’s laten zien hoe de app werkt.

Kaarten voor binnen

Met iOS 11 is het mogelijk om plattegronden van bijvoorbeeld luchthavens en winkelcentra te bekijken. Zo zie je meteen waar je welke winkels kunt vinden. En of er een restaurant in de buurt zit.

Onderweg met de auto? Je ziet nu direct in welke baan je moet voorsorteren. Super handig!

ios 11 kaarten
ios 11 ar

ARKit augmented reality

ARKit van Apple is software waarmee augmented reality apps gemaakt kunnen worden. Met iOS 11 wordt de camera app uitgebreid met een autmented reality modus. Je maakt een foto met je iPhone en daar worden dan virtuele effecten overheen gelegd.

Bestel de iPhone 8

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een krachtig GigaNet, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Verbonden dankzij GigaNet. Nu met 5G

Blijf gaan met 24/7 premium service

Kies vrij en bewust voor slimme producten