Overslaan en ga naar inhoud

Pincode simkaart wijzigen

Dat is zo geregeld!

Heb jij een nieuwe simkaart van je provider gekregen? Dan is deze beveiligd met een pincode. Vaak is dat in eerste instantie ‘0000’, maar wordt het aangeraden om deze pincode zo snel mogelijk na ontvangst te wijzigen. Zonder ingestelde pincode zouden kwaadwillenden namelijk je simkaart kunnen misbruiken, wanneer deze in verkeerde handen valt. Dit zou vervolgens tot een onaangenaam hoge telefoonrekening kunnen leiden. Om dit te voorkomen vertellen we je hieronder alles over de pincode van je simkaart en leggen we je stap-voor-stap uit hoe je deze kunt wijzigen.

Pincode van je simkaart of pincode van je toestel?

Ze worden nog weleens door elkaar gehaald, maar de pincode van je simkaart is iets anders dan de pincode die gebruikt wordt om je toestel mee te ontgrendelen. Zonder de pincode van je toestel kun je namelijk je telefoon niet in, terwijl je zonder de pincode van je simkaart alleen geen gebruik kunt maken van het mobiele netwerk.

Simkaart pincode wijzigen op iOS

Heb jij een iPhone en wil je de pincode van je simkaart wijzigen? Dan kan je dat gemakkelijk zelf doen, in het menu van je telefoon. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar de app ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Telefoon’;
  2. Ga nu naar ‘Simpincode’ en kies voor ‘Wijzig pincode’;
  3. Voer nu je huidige pincode in en kies daarna een nieuwe pincode;
  4. Nu wordt er als bevestiging gevraagd om je nieuwe pincode nog een keer in te voeren. Hierna is de pincode van je simkaart gewijzigd.

Simkaart pincode wijzigen op Android

Ook bij Android-toestellen, zoals telefoons van Samsung, OPPO en Fairphone, kun je zelf de pincode van je simkaart veranderen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar de app ‘Instellingen’ en ga naar het menu ‘Beveiliging’;
  2. Kies vervolgens voor ‘Andere beveiligingsinstellingen’ en ga dan naar ‘Vergr SIM-kaart instellen‘;
  3. Kies in dit menu voor ‘Pin SIM-kaart wijzigen‘;
  4. Vul nu je huidige pincode in en kies daarna een nieuwe pincode;
  5. Als bevestiging vraagt je telefoon om de nieuwe pincode nog een keer in te toetsen. Daarna is de pincode van je simkaart gewijzigd.

Pincode vergeten of simkaart geblokkeerd?

Wanneer je een aantal keer een verkeerde pincode invoert, dan wordt je simkaart geblokkeerd. Je kunt deze dan alleen ontgrendelen met behulp van de zogenaamde pukcode, waarbij puk staat voor ‘Personal Unlock Key’. Deze code heb je samen met je nieuwe simkaart ontvangen en kun je daarnaast vaak ook terugvinden in de online omgeving van je telefoon provider. Is je simkaart weer ontgrendeld? Dan kun je weer een nieuwe simkaart pincode instellen.