Overslaan en ga naar inhoud

Opvouwbare telefoon

Opvouwbare smartphones bij Vodafone

Vraag jij je ook al jaren af waarom smartphones steeds meer op elkaar lijken? Natuurlijk worden telefoons tegenwoordig met iedere nieuwe release weer sneller en krachtiger - en het gebruiksgemak neemt alleen maar toe. Maar echt wereldschokkende innovaties zie je vandaag de dag niet zoveel. Kijk je al tijden reikhalzend uit naar nieuwe, spannende en innovatieve designs waar jouw smartphone-hart sneller van gaat kloppen, dan hebben we toch goed nieuws voor je. Opvouwbare telefoons vinden steeds vaker hun weg naar de winkel, en ook het aanbod wordt bovendien groter en diverser. Alleen al de Samsung Z Flip en Z Fold verschillen qua vormgeving enorm van elkaar.

Opvouwbare telefoons: wat kun je ermee?

Inklapbare telefoons trekken met hun ongewone look en extra functionaliteiten in eerste instantie vooral de gadget-liefhebbers onder ons aan die op zoek zijn naar spannende nieuwe tech. Maar behalve dat opvouwbare telefoons vaak een innovatief design hebben en er gaaf uitzien, hebben ze één groot voordeel. Met een opvouwbare smartphone heb je een telefoon in handen die de je op meerdere manieren kunt gebruiken. Vouw je telefoon uit tot tablet en verdubbel je kijkplezier tijdens het streamen of gamen. Of maak het nog gekker en tover in de niet al te verre toekomst als een echte goochelaar een heuse laptop uit je broekzak. Heb je een smartphone die kan uitklappen tot tabletformaat? Dan wordt het een stuk makkelijker om meerdere apps naast elkaar, op één scherm, te draaien. Zo kun je je Zoom-collega's gewoon op je scherm blijven zien terwijl je ondertussen in je browser dingen opzoekt.

Voordelen opvouwbare smartphones

  • Grotere schermen die toch in je broekzak passen
  • Een apparaat voor meerdere doeleinden
  • Draai meerdere apps naast elkaar

Hoe werken opvouwbare telefoons?

De vouwtelefoons die je vandaag de dag in de winkel aantreft, zijn mogelijk dankzij AMOLED-technologie. Behalve dat AMOLED rijkere kleuren en dieper zwart mogelijk maakt,  zorgt het er ook voor dat je een beeldscherm kunt oprollen zonder dat het de afbeeldingen en tekst op het scherm vervormt.

De eerste opvouwbare smartphones hadden plastic beeldschermen. Deze waren makkelijk te buigen, maar met enige pech had je ook zo krassen op je scherm. Met glas is dat veel minder het geval. Het kwam er daarom op aan om het glas zo dun te maken dat het kon buigen zonder dat het brak. Met de komst van de eerste Galaxy Z Flip opvouwbare telefoon in 2020 maakte Samsung de sprong van plastic vouwschermen naar een buigbaar glazen scherm.

Samsung opvouwbare telefoons

Zit jij eraan te denken om een opvouwbare smartphone te kopen? Op het gebied van inklapbare smartphones is Samsung op dit moment de trendsetter. Hieronder lees je meer over de unieke opvouwbare Samsung telefoons die je bij Vodafone kunt krijgen. Veelzijdig, krachtig en uiteraard helemaal klaar voor ons 5G-netwerk.

Samsung Flip5 opvouwbare smartphone

Samsung Galaxy Z Flip5

Een nieuw, fris ontwerp en een aantal nieuwe features ten opzichte van de Galaxy Z Flip4: dat is de inklapbare Samsung Galaxy Z Flip5 in een notendop. Met een scharnier zonder gap, een 6,7 inch 120Hz AMOLED-beeldscherm en een IPX8 waterbestendigheidscertificaat. De krachtige Snapdragon 8 Gen 2 processor is een echte powerlifter die je apps en veeleisende games moeiteloos de baas kan.

De Galaxy Z Flip5 verschilt op één belangrijk punt van zijn voorganger, de Galaxy Z Flip4: het 3.4 inch Flex Window is wel 280% groter. En dan wordt het pas echt leuk. Je kunt namelijk ook de lay-out van het scherm aanpassen aan jouw gebruiksvoorkeuren. Andere achtergronden, klokstijlen, volgorde van je widgets: je maakt in een handomdraai de Galaxy Z Flip5 helemaal de jouwe.

Galaxy Z Flip5 features

    Uitgerust met de nieuwste Snapdragon®  8 Gen 2

    6.7 inch FHD+, Dynamix AMOLED 2X display

     3.4 inch Flex Window

Samsung Fold5 opvouwbare smartphone

Samsung Galaxy Z Fold5

De Samsung Galaxy Z Fold5 biedt je niet alleen een ijzersterke smartphone aan, maar geeft je ook een indrukwekkende tablet-ervaring. En dat is waar de Galaxy Z Fold5 past echt laat zien wat die voor je in petto heeft.

Ook hier tref je de Snapdragon 8 Gen 2 chip aan, net als 12 GB werkgeheugen. Dus genoeg power onder de motorkap, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de schermen. Je krijgt een 6,2 inch scherm aan de voorkant. Klap de Fold5 5G open als een boek, en je kijkt naar een 7,6 inch - waarbij de selfiecamera netjes onopvallend is weggewerkt onder het scherm.

Maar onderschat een half opengeklapte Z Fold5 ook niet. Tijdens de lunch gauw even een YouTube video of Netflix aflevering meepakken? Dan hoef je je niet meer rot te zoeken naar een steun voor je scherm. Klap het bovenste scherm open en klaar ben je. Met de Fold5 haal je een stevige, veelzijdige telefoon in huis die platter is dan z’n voorganger én bovendien een helderder scherm heeft. En dat ga je merken, vooral als je je telefoon veel gebruikt in de volle zon.

Galaxy Z Fold5 features

    Klap je smartphone uit tot tabletformaat

   7.6-inch AMOLED 2X display

    2.4 inch dunner en 9 gram lichter dan zijn voorganger

Zijn opvouwbare smartphones de toekomst?

Wat gaat de toekomst brengen voor de opvouwbare smartphone? Dat hangt voor een groot deel af waarvoor consumenten hun telefoon willen gebruiken en op welke manier. En vergeet daarbij niet de prijs. De techniek achter vouwtelefoons wordt steeds goedkoper, waardoor je op termijn meer en meer betaalbare foldables op de markt zult zien. Als fabrikanten de technologie goed weten toe te passen, kunnen opvouwbare smartphones de grens tussen telefoon, tablet en uiteindelijk zelfs laptop overbruggen. 

Samsung is in ieder geval niet bang om er lustig met vouwbare telefoons op los te experimenteren. Op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 presenteerden de Zuid-Koreanen alvast een aantal spannende nieuwe concept vouwtelefoons. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inklapbare Samsung telefoon die je twee keer kunt opvouwen? Kijk bijvoorbeeld naar de Flex S en en Slideable concepten. Maak van je smartphone via een tussenmaat een heuse, grote tablet. Vergaderen, Netflix kijken, je tabletmodus als tekentafel gebruiken of gewoon bellen – Samsung heeft voor iedere gelegenheid een passend scherm. Is daarmee je honger naar vouwtelefoons nog niet gestild, dan is er nog altijd de Flex Slideable met een oprolbaar scherm. Of en welke van deze concepten je uiteindelijk zult terugzien in de winkel is natuurlijk de vraag, maar één ding is duidelijk: Samsung staat niet stil en zet vol in op opvouwbare smartphones.