Inzicht in het nieuwe normaal
Met ons Internet of Things

Download IoT Trendrapport 2018

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Verzenden'. Hierna wordt het Vodafone IoT Trendrapport 2018 automatisch gedownload.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Het was een uitdagend jaar, 2020. Een jaar waarin een COVID-19 pandemie en grootschalige verschuiving veroorzaakte van kantoor naar de keukentafel. Hoewel een aantal bedrijven hun IoT-projecten moesten uitstellen, werden ze voor veel bedrijven juist cruciaal om future ready te zijn. Te midden van al deze ontwikkelingen deden wij onderzoek voor ons IoT Spotlight Rapport. En wat bleek? Maar liefst 84% van de bedrijven is van mening dat IoT hun bedrijfscontinuïteit heeft gewaarborgd tijdens de pandemie. En dat was nog lang niet alles...

De impact van het Internet of Things

Ons IoT Spotlight rapport is gebaseerd op gegevens van een onafhankelijk onderzoek onder meer dan 1.500 beslissingmakers uit de Nederlandse bedrijfswereld en de publieke sector. Hieruit blijkt onder meer dat:

  • 50% van de bedrijven een hogere productiviteit als belangrijk voordeel ziet van IoT-implementatie 
  • 34% merkt dat IoT direct voor nieuwe inkomstenstromen zorgt 
  • bestaande inkomstenstromen met 24% toenemen 
  • meer dan de helft van de bedrijven hun kosten met gemiddeld 21% konden terugbrengen 
  • 84% van de bedrijven dankzij digitalisering het gevoel hebben flexibeler zijn en in staat om dingen te doen die ze voorheen niet konden

IoT in de praktijk

Uit het IoT Spotlight Rapport blijkt duidelijk dat organisaties die IoT hebben omarmd, veerkrachtiger en succesvoller waren tijdens de COVID-19 pandemie. Bijvoorbeeld doordat bepaald werk kon worden geautomatiseerd of op afstand uitgevoerd. IoT-data zorgde ook voor meer inzicht. Onder meer in klantwensen, manieren om kosten te minimaliseren en mogelijkheden om toeleveringsketens zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Is uw IoT-reis al begonnen? Of u nog moet starten met het implementeren van IoT binnen uw bedrijf of organisatie? het IoT Spotlight Rapport helpt u de volgende stap te zetten.