Overslaan en ga naar inhoud

Donderdag 31 maart 2022 • 2 minuten

iPhone SE 2022 camera

Van kleurrijke landschappen en onvergetelijke momenten tot schattige dieren: je legt het allemaal op een prachtige manier vast met de nieuwste iPhone SE 2022. Apple heeft namelijk flinke verbeteringen toegevoegd aan de camera van de nieuwe SE-generatie. Benieuwd wat hij allemaal kan? Lees dan snel verder!

Enkele lens met veel pit

De iPhone SE 2022 heeft single camera-systeem met 12-megapixel groothoekcamera aan de achterkant van de smartphone. Selfies maken doe je met de 7-megapixel frontcamera.

In tegenstelling tot de iPhone 13 heeft de SE-variant maar één lens. Dit maakt de camera vanzelfsprekend iets minder veelzijdig. Het voordeel is dat je het jezelf hiermee niet moeilijker maakt dan nodig!

Tóch zorgt Apple er met de kwaliteit van de lens, nieuwste camerasoftware én nieuwe krachtige chip voor dat je nog steeds mooie kiekjes kunt vastleggen met jouw iPhone.

Nieuwe functies: Deep Fusion en fotografische stijlen

Naast de functies die ook al op de vorige generatie te vinden waren, zoals de portret- en nachtmodus, heeft Apple aan de iPhone SE 2022 wat nieuwe snufjes toegevoegd.

Zo vind je nu ook onder andere Deep Fusion terug op de smartphone. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld wanneer de camera weinig omgevingslicht opmerkt. Deep Fusion zorgt er de hele dag door voor dat je foto de optimale belichting heeft. Dit gebeurt doordat de camera onopgemerkt meerdere foto’s neemt met andere belichting en deze combineert tot één definitieve foto.

Ook kun je op de SE-camera gebruik maken van dezelfde fotografische stijlen als op de iPhone 13 te vinden zijn. Deze bieden een vervanger voor een filter. Je maakt de kleuren van jouw foto hiermee warmer, koeler, levendiger of juist met meer contrast, zónder dat de foto er onnatuurlijk uit komt te zien.

Professionele video’s binnen handbereik

Niet alleen schiet je mooie foto’s met de iPhone SE 2022, ook kun je video’s van hoge kwaliteit maken. Filmen met de smartphone doe je namelijk in 4K, waardoor er 4 keer zoveel detail te zien is dan bij video’s van 1080p HD kwaliteit.