Overslaan en ga naar inhoud

Woensdag 30 maart 2022 • 3 minuten

iPhone SE 2022 specificaties

De derde generatie van de iPhone SE is een betaalbare iPhone, met een vertrouwd design, snellere chip en verbeterde specificaties. Voor iedereen die niet direct wil gaan voor het vlaggenschip model van Apple - de iPhone 13 - maar toch een krachtige en snelle smartphone zoekt. Iets voor jou? We lichten de tofste iPhone SE 2022 specs voor je uit!

Snel én krachtig

De grootste verbeteringen van de nieuwste iPhone SE zitten in de binnenkant en zijn dus niet direct te zien. Zo heeft smartphone precies dezelfde chip als de splinternieuwe iPhone 13, namelijk de A15 Bionic-chip. Dit is een vervanger van de A13-chip die in de vorige SE-variant te vinden is. Alles voelt dus nóg soepeler aan: of je nu video’s kijkt, games speelt of foto’s schiet. De graphics zijn tot wel 1,2x sneller in vergelijking met het vorige SE-model.

Camera's

De iPhone SE 2022 heeft een eenvoudige camera set-up. Het toestel heeft een enkele 12-megapixel groothoekcamera aan de achterkant en een 7-megapixel selfie-camera aan de voorkant. Met slimme HDR4 maak je haarscherpe opnames in situaties met een groot licht-donker contrast en schiet je professionele portretfoto’s met de portretmodus. 

Doordat de nieuwe chip een stuk krachtiger is dan zijn voorganger, was het voor Apple mogelijk een toffe camera-functie toe te voegen: Deep Fusion. Hierbij maakt jouw iPhone SE camera onopgemerkt al acht foto’s voordat je op de sluiterknop drukt, met ieder een andere belichting. Zodra je de het plaatje schiet, maakt de iPhone nog één foto en voegt deze uiteindelijk samen met de overige shots tot één foto. Zo komen de kleuren, textuur, witbalans en overige details prachtig tot hun recht!

Video’s opnemen doe je in 4K: hierbij zie je 4 keer zoveel detail in de video dan bij 1080p HD-video’s.

Display

Op de iPhone SE 2022 vind je een handzaam 4,7-inch Retina HD-display, mét True Tone. Kleuren zien er daarom altijd zo natuurgetrouw mogelijk uit.

De smartphone is kleiner dan de iPhone 13, die een scherm van 6,1 inch heeft. Hierdoor past hij goed in je broekzak en kun je hem makkelijker bedienen met één hand.

5G-ready

Razendsnel internetten en downloaden op het vertrouwde 5G-netwerk van Vodafone doe je met de nieuwe iPhone SE. De smartphone is namelijk 5G-ready. Zo is er nauwelijks vertraging tussen het moment dat je klikt en de actie op jouw beeldscherm. Op die manier versla jij makkelijker jouw gamebuddy!

Ook is het internet op jouw telefoon stabieler en efficiënt in gebruik, waardoor je makkelijker kunt surfen op drukke plekken als het treinstation.

Design

De iPhone SE 2022 heeft een vertrouwd design, mét home button en Touch ID. Hiermee kun je veilig je iPhone ontgrendelen, moeiteloos inloggen bij apps en supersnel jouw koffie afrekenen of online aankopen doen. Bestel de iPhone in een kleur die het beste bij jou past: Sterrenlicht, Middernacht of PRODUCT(RED).