Overslaan en ga naar inhoud
iPhone 12 vs iPhone 12 Pro

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro, welke moet je hebben?

Standaard of pro, welke doe jij jezelf cadeau? Lees hier alles over deze twee toptoestellen!

De iPhone 12 en iPhone 12 pro zijn twee van de nieuwe telefoons van Apple uit 2020. De iPhone 12 volgt de populaire iPhone 11 op, de iPhone 12 Pro is de nieuwe versie van de iPhone 11 Pro! Welke van deze twee past het beste bij jou? Bekijk hier onze review, en lees verder alles beneden over deze twee iPhones.

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: het design

Beiden vernieuwd design

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben beide hetzelfde vernieuwde design . De hoeken en randen zijn platter dan bij de iPhone 11. Ook qua grootte komen de twee telefoons precies overeen. Ze hebben een 6,1-inch beeldscherm en zijn ze 146,7 mm bij 71,5 mm groot. De iPhone 12 Pro is iets zwaarder, 187 gram om 162 gram bij de iPhone 12.

Alle iPhone 12 versies zijn ook extra sterk gemaakt met Ceramic Shield, glas gecombineerd met keramiek. Dit maakt de iPhone 12 en iPhone 12 Pro tot vier keer valbestendiger dan andere telefoons gemaakt van glas.

De iPhone 12 is te bestellen in de kleuren zwart, blauw, groen, rood, paars en wit. De iPhone 12 Pro is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, zilver en goud.

iPhone 12 of 12 pro: welke heeft het beste scherm?

Beide telefoons zijn vrijwel hetzelfde met een fantastisch beeldscherm. Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro Max hebben hetzelfde beeldscherm van 6.1-inch met een resolutie van 2532 x 1170 pixels. Hiermee krijg je werkelijk su-per scherp beeld. 

Dit komt omdat ze uitgerust zijn met een Super Retina XDR OLED beeldscherm. Telefoons met dit schermtype hebben een hoge helderheid, een werkelijk fantastische kleurweergave en het hoogst mogelijke contrast. Donkere beelden zijn écht donker en de kleuren spatten van je beeldscherm af. Met de iPhone 12 en iPhone 12 Pro heb je bioscoopkwaliteit in je broekzak zitten. 

Bij speciale HDR beelden hebben beide telefoons een maximale helderheid van 1200 nits. Bij standaardbeelden heeft de iPhone 12 Pro een nét iets hogere maximale helderheid bij standaardbeeld met 800 nits. De iPhone 12 doet het met 625 nits. 

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: het scherm
iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: de camera's

Camera's van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro

  iPhone 12 iPhone 12 Pro
Ultragroothoek 12MP 12MP
Groothoek 12MP 12MP
Selfiecamera 12MP 12MP
Telelens - 12MP
Time of Flight lens - Lidar

Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro zijn echte uitblinkers op het gebied van fotografie. Dankzij de Night Mode maken de telefoons goede foto's bij minder licht, en met de selfiecamera laat jij jezelf van je beste kant zien met zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro. 

De iPhone 12 heeft een groothoek en een ultragroothoeklens voor mooie groepsfoto's en landschappen. Deze camera's werken lekker snel en hebben binnen no-time je beelden scherpgesteld.

De iPhone 12 Pro trekt wel aan het langste eind in deze vergelijking. Deze telefoon heeft namelijk dezelfde camera's als de iPhone 12, maar gaat nóg een stap verder met een extra telelens die tot 4x optisch kan inzoomen. Zo haal je je beelden dichterbij zonder kwaliteitsverlies. De extra LiDAR-scanner op de iPhone 12 Pro kan daarnaast de afstand tot objecten heel precies bepalen. Hiermee krijgt de camera-app meer informatie om mee te werken voor nog realistischere beelden, betere portretfoto's en duidelijke plaatjes gemaakt in het donker. 

De iPhone 12 is hiermee een uitstekende telefoon om probleemloos overal mooie foto's te maken. De fanatieke fotografen kunnen nog net iets meer halen uit de iPhone 12 Pro.

Allebei supersnel, iets meer opslag bij de Pro

Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro hebben een van de snelste processoren aan boord, de door Apple zelf ontwikkelde A14 Bionic-processor. Deze chip is ongelofelijk krachtig, je hoeft nauwelijks te wachten op het openen van je apps. Browsen met veel tabbladen open of grafische zware games op de hoogste settings (zoals Fortnite of Call of Duty) zijn werkelijk geen enkel probleem voor beide krachtpatsers.

De iPhone 12 Pro heeft echter net iets meer werkgeheugen onder de motorkap, waardoor je vaak meer apps tegelijk open kunt hebben in vergelijking met de iPhone 12. Ook wordt de iPhone 12 Pro standaard met meer opslag geleverd in de vorm van 128GB, 256GB of 512GB ten opzichte van de iPhone 12. Deze is te koop met 64GB, 128GB of 256GB. 

 

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro: prestaties en opslag

Neem je de iPhone 12 of de iPhone 12 Pro?

Zoals je ziet zijn de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro erg aan elkaar gewaagd. Ze hebben hetzelfde strakke design met uitstekende prestaties. De Pro versie heeft net dat beetje meer als het aankomt op foto's maken en komt standaard met meer werkgeheugen en opslag voor je foto's, video's en apps.

Koop de iPhone 12 als je:

Koop de iPhone 12 Pro als je:

Of bekijk een van onze andere vergelijkingen tussen iPhones