Overslaan en ga naar inhoud

Kleine telefoon

Lees er hier alles over

Ben jij op zoek naar een handzame smartphone, die altijd makkelijk in je broekzak past? Dan kom je al snel uit bij een kleine telefoon met een scherm van maximaal 6,4 inch, of zelfs nóg kleiner. Benieuwd wat de voor- en nadelen van een mini smartphone zijn en welke modellen wij adviseren? Lees dan snel verder. 

Je smartphone opbergen? Geen probleem!

Even snel naar de supermarkt of op bezoek bij familie: logisch als je niet altijd zin hebt om een losse tas mee te nemen voor je smartphone. Je wilt je telefoon dan even snel in je broek- of jaszak stoppen. Maar met veel moderne smartphones wordt dit steeds lastiger, omdat deze simpelweg steeds groter worden. Gelukkig zijn er ook genoeg kleine smartphones op de markt, die makkelijk in jouw zak passen. Enorm handig!

Waar gebruik jij jouw smartphone voor?

Kijk jij graag films of speel je regelmatig een online game op jouw smartphone? Dit kan ook eenvoudig op een kleine smartphone. Wel zijn er op zo’n mini smartphone natuurlijk minder details zichtbaar dan op een grotere telefoon. Kleine telefoons zijn daarom vooral geschikt als je graag rondstruint op social media of een appje stuurt naar je beste vriend(in).

Qua specs doen sommige kleine smartphones niet veel onder van een grotere variant. Zo heeft de iPhone 13 mini nagenoeg dezelfde specs als de grotere iPhone 13. Zo maak je ook met de mini-variant prachtige foto’s en open je razendsnel jouw favoriete app.

Onze aanbevelingen voor een kleine telefoon

Model Aantal inch Afmetingen (L x B x D)
iPhone 13 mini 5,4 inch 131,5 x 64,2 x 7,65 mm
iPhone SE 2022 4,7 inch 138,4 x 67,3 x 7,3 mm
Samsung Galaxy Z Flip5

3,4 inch (dubbelgevouwen) 

6,7 inch (uitgevouwen)

85,1 x 71,9 x 17,1 mm (dubbelgevouwen)

165,1 x 71,9 x 6,9 mm (uitgevouwen)

Samsung Galaxy Z Flip5: best of both worlds

Kun jij maar moeilijk de keuze maken tussen het gemak van een kleine smartphone en het comfort van een grotere variant? Dan is de Galaxy Z Flip5 zeker wat voor jou! Hiermee kijk je films en speel je games op een display van maar liefst 6,7 inch. Als je klaar bent, klap je jouw smartphone gewoon dubbel en kun je appjes bekijken op het Flex Window cover screen van 3,4 inch. Hierdoor is ‘ie ineens super klein is en berg je hem makkelijk op!