Overslaan en ga naar inhoud

Galaxy S22 of Galaxy S22 Plus

Welke moet je hebben?

We kijken er al maanden naar uit en hier zijn ze dan, de nieuwe Samsung Galaxy S22 telefoons! Ook dit jaar zijn er weer drie versies gekomen, de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. Twijfel je tussen de S22 en de luxere versie, de S22+? We leggen je hier alles uit over deze twee telefoons.

Galaxy S22 en S22+ in het kort:

Koop de Galaxy S22 als je:

Koop de Galaxy S22 Ultra als je:

Grootte

Het grootste verschil tussen de S22 en de S22+ zit hem in de grootte. De Galaxy S22 heeft een beeldscherm van 6,1 inch wat een vrij standaard formaat is voor de meeste moderne telefoons. Met één hand bedienen lukt vaak nog wel en in een broekzak zal de S22 niet teveel ruimte in beslag nemen. Heb je behoefte aan een groter scherm? Dan is de Galaxy S22+ zeker het overwegen waard. Deze versie een slag groter met een beeldscherm van 6,6 inch. Dit geeft je net wat meer ruimte en het is vooral bij games net wat minder priegelig om op de juiste knoppen te drukken. Wel zal je de Galaxy S22+ vaker met twee handen moeten bedienen.

Beeldscherm

Zoek je een Samsung telefoon met het best mogelijke beeldscherm? Dan zit je sowieso goed met zowel de S22 als de S22+. Beide telefoons hebben een dynamisch Amoled beeldscherm tot 120 Hz. Amoled staat bekend om de best mogelijke kleurweergave en perfecte zwartwaarden. Video's, foto's en andere content wordt hierdoor heel natuurgetrouw weergegeven. Dankzij de dynamische verversingssnelheid is het beeldscherm extra slim en past het zich aan aan de content die je bekijkt. Bekijk je video of staat je beeldscherm stil? Dan gaat de verversingssnelheid omlaag om de accu te sparen zonder dat je als gebruiker dit in de gaten hebt. Scroll je echter door aps en teksten? Dan gaat de verversingssnelheid juist omhoog en worden deze beelden extra vloeiend weergegeven (tot 120x per seconde). De S22 en S22+ zijn hiermee niet alleen lekker snel, ze voelen ook extra snel aan.

Leg je de S22 en de S22+ naast elkaar dan zul je niet direct veel verschil zien. Beide telefoons hebben dezelfde hoge resolutie (HD+, 2340 x 1080 pixels). Wel kan het beeldscherm van de S22+ net wat feller gemaakt worden waardoor deze in het zonlicht beter af te lezen is.

Fotografie

Beide telefoons hebben exact dezelfde uitgebreide camerasysteem. Met een ultragroothoeklens (12 MP), een groothoeklens (50 MP), een telelens die tot 3x kan inzoomen (10 MP) én een selfiecamera (10 MP). Beide telefoons zitten verder boordevol slimme functies voor fotografie zoals een nachtmodus, spacezoom, speciale portretmodus en AI-fotoverbetering. Achteraf nog zaken scherpstellen of zelfs hele objecten uit de foto wegtoveren? Geen enkel probleem met deze telefoons! Ook vloggers en video-enthousiasten kunnen hun hart ophalen met de S22 en S22+. Ook voor video zit er een speciale nachtmodus op, evenals speciale portetvideo's, pro-modus om meerdere camera's tegelijk aan te sturen en videostabilisatie voor soepele beelden.

Accu en snelladen

De Galaxy S22+ heeft naast een groter beeldscherm ook een grote accu van 4500 mAh. De hele dag door filmen, streamen en gamen is geen enkel probleem. En moet je de accu toch even bijtanken? Dan doe je dat supersnel dankzij de 45 Watt fastcharger. De standaard S22 moet het doen met een kleinere accu van 3700 mAh en laadt tot 25 Watt bedraad op.

Onder de motorkap

De S22+ heeft voor een meerprijs net wat meer te bieden in de vorm van een groter en iets helderder beeldscherm met ook een grotere accu. Verder zijn de S22 en S22+ vrijwel aan elkaar gelijk. Dankzij de IP-68 certificering zijn ze erg goed bestand tegen stof en water, is het scherm extra stevig gemaakt en hebben ze vrijwel dezelfde vormgeving. Ook heeft de Galaxy S22 dezelfde nieuwe en supersnelle Exynos 2200 chip. Dit is het kloppende hart van je telefoon en stuurt alle apps aan op de S22 telefoons. Games openen en spelen vloeiend, foto's scherpstellen gebeurt in een oogwenk en beide versies van de S22 voelen dus lekker snel aan.

Beide versies hebben minstens 128 GB opslag, 8 GB aan werkgeheugen en ze komen natuurlijk met de nieuwste Androidversie (Android 12) en Samsung software (OneUI 4.0). Beide telefoons brengen je een absolute topervaring en staan garant voor jarenlange ondersteuning.