Overslaan en ga naar inhoud

Galaxy S22 of Galaxy S22 Ultra

Wat zijn de verschillen?

De Galaxy S22 en Galaxy S22 Ultra zijn de nieuwste telefoons van Samsung. Strakke vormgeving, dezelfde snelle chip, de nieuwste software en allebei dus in staat tot hele mooie dingen. De Galaxy S22 is het instapmodel, de S22 Ultra is de absolute topversie. Welke telefoon past het beste bij jouw wensen?

Koop de Galaxy S22 als je:

Koop de Galaxy S22 Ultra als je:

Grootte

Telefoon met één hand bedienen? Met wat vingeroefeningen is dat met de Galaxy S22 nog wel te doen. Het beeldscherm is met 6,1 inch een vrij standaard formaat voor de meeste moderne telefoons. Met één hand bedienen gaat met de Ultraversie waarschijnlijk niet lukken. De Galaxy S22 Ultra is namelijk een flink stuk groter met 6,8 inch. Heb je de extra schermruimte hard nodig voor video, games of notities? Dan is het grotere beeldscherm van de S22 Ultra dé uitkomst voor jou. Zoek je een telefoon die wat makkelijker en lichter in de hand ligt? Dan is de Galaxy S22 zeker aan te raden.

Beeldscherm

Samsungtelefoons staan bekend om hun goede beeldschermen. Zowel de S22 als de S22 Ultra hebben dan ook het allerbeste beeldscherm wat er te vinden is. Beiden hebben een dynamisch Amoled beeldscherm tot 120 Hz. Amoled zorgt als vanouds voor de best mogelijke kleuren en zwartwaarden waardoor foto's, video's en andere content fantastisch mooi worden weergegeven. De dynamische verversingssnelheid maakt het scherm nog slimmer. Scroll je door apps en teksten? Dan worden de beelden extra vloeiend weergegeven (tot 120x per seconde) en voelt de telefoon snel en snappy aan. Bij video en stilstaande beelden gaat de verversingssnelheid juist omlaag. Daar merk jij niets van, maar zorgt er wel voor dat de accu van de S22 en S22 Ultra nog langer meegaat.

Leg je beide telefoons naast elkaar, dan springt die van de S22 Ultra er nog net iets meer uit. Het S22 Ultra-beeldscherm kan helderder gemaakt worden en heeft een hogere resolutie (QHD+, 3080 x 1440) dan die van de standaard S22 (HD+, 2340 x 1080).

Fotografie

Ook qua fotografie behoren beide telefoons tot de absolute top in smartphoneland. Beide hebben de gebruikelijke ultrawijde lens, hoofdcamera en zoomlens en zitten ze boordevol slimme functies om je foto's en video's er nog beter uit te laten zien. Fotograferen in het donker? Geen probleem! De beste selfies en portretten (ook van je huisdier) maak je met de S22 en S22 Ultra. Achteraf nog scherpstellen, aanpassen of bepaalde elementen helemaal weglaten? Ook dat kan allemaal met de S22 telefoons! 

De S22 Ultra gaat nog een stapje verder door sensoren met meer megapixels te gebruiken. Hierdoor krijgt de S22 Ultra extra veel data per foto en video om mee te werken. Ook heeft deze versie naast de 3x zoomcamera een extra 10x zoomcamera.

  S22 S22 Ultra
Ultra
wide
12 MP 12 MP
Wide 50 MP 108 MP
Selfie 10 MP 40 MP
Tele 10 MP (3x zoom) 10 MP (3x zoom)
10 MP (10x zoom)
Foto
 • Nachtmode 
 • Spacezoom 
 • Portretmodus 
 • AI-fotoverbetering 
 • Nachtmode 
 • Spacezoom 
 • Portretmodus 
 • AI-fotoverbetering 
Video
 • Nachtmode 
 • Videostabilisatie
 • Pro-mode
 • Portretvideo

 • Nachtmode 
 • Videostabilisatie
 • Pro-mode
 • Portretvideo

Accu en snelladen

De Galaxy S22 Ultra heeft een groter beeldscherm en verbruikt meer energie. Daarom heeft de Ultra een grotere accu van 5000 mAh die 45 Watt bedraad kan laden en 15 Watt draadloos. De kleinere Galaxy S22 heeft een batterij van 3700 mAh die 25 Watt bedraad laadt en ook 15 Watt draadloos doet. Met beide telefoons kom je makkelijk de hele dag door, al zal de S22 Ultra waarschijnlijk meer overhouden aan het einde van de dag. 

S Pen

De laatste truc die de Galaxy S22 Ultra nog uit zijn mouw schudt is natuurlijk de S Pen. Deze stylus is uitermate geschikt voor het maken van notities, doodles en tekeningen. Nieuw dit jaar is dat de S Pen nu ook ín de S22 Ultra geschoven kan worden en raak je hem dus nooit meer kwijt. De standaard Galaxy S22 heeft geen ondersteuning voor de S Pen.

Snelheid en overige specificaties

De S22 Ultra heeft voor een meerprijs dus net wat meer te bieden qua grootte, fotografie en functionaliteit met de S Pen. Zijn dit niet de belangrijkste dingen voor jou bij de aanschaf van een telefoon? Dan heb je een uitstekende telefoon in handen met de Samsung Galaxy S22. Beide telefoons hebben ze namelijk dezelfde razendsnelle Exynos 2200 chip onder de motorkap, zijn ze waterbestendig dankzij de IP68-certificering, hebben minstens 128 GB opslag, 8 GB aan werkgeheugen en ze komen natuurlijk met de nieuwste Androidversie (Android 12) en Samsung software (OneUI 4.0). Beide telefoons brengen je een absolute topervaring en staan garant voor jarenlange ondersteuning.