Overslaan en ga naar inhoud

Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

Welke past het beste bij jou?

De Samsung Galaxy S24 Ultra en de Apple iPhone 15 Pro Max behoren tot de topmodellen onder de smartphones. We gaan deze twee indrukwekkende toestellen vergelijken om te ontdekken welke het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Apple iPhone 15 Pro Max

  • 6,7-inch Super Retina XDR OLED scherm
  • 48 MP hoofdcamera
  • A17 Pro-chip
  • iOS 17 besturingssysteem

Android of iOS?

Met de Samsung Galaxy S24-serie heb je toegang tot het Android 14 besturingssysteem, waardoor je kunt profiteren van veelzijdige aanpassingsmogelijkheden. Maak gebruik van een breed scala aan apps en widgets en pas je startscherm volledig aan volgens je eigen wensen. 

De iPhone 15 Pro Max draait op het verbeterde iOS 17 besturingssysteem. Dit systeem staat bekend om zijn eenvoudige en logische interface, regelmatige updates en moeiteloze samenwerking met andere Apple-apparaten.

Opslag en processor

Samsung Galaxy S24 Ultra
De Samsung Galaxy S24 Ultra biedt je ruime keuzes als het gaat om opslag. Je kunt kiezen uit 256GB, 512GB of zelfs 1TB aan interne opslag. Of je nu veel foto's en video's wilt bewaren, talloze apps wilt installeren, of grote bestanden wilt opslaan, deze opties zorgen ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor al je behoeften. Bovendien wordt de S24 Ultra ondersteund door 12GB RAM, wat bijdraagt aan de algehele soepele prestaties van de smartphone. 

De kracht achter de Samsung Galaxy S24 Ultra is de Snapdragon 8 Gen3 processor. Dit zorgt ervoor dat je smartphone snel reageert, soepel multitaskt en moeiteloos krachtige apps en functies aankan. Kortom, de Galaxy S24 Ultra heeft niet alleen indrukwekkende opslagmogelijkheden, maar wordt ook aangedreven door een processor die alle functies aan kan.

iPhone 15 Pro Max
Ook de iPhone 15 Pro Max biedt een scala aan opslagopties, waardoor je kunt kiezen tussen 256GB, 512GB, of zelfs 1TB aan interne opslagruimte. Of je nu veel foto's en video's wilt bewaren, uitgebreide apps wilt installeren, of grote bestanden wilt opslaan, de iPhone 15 Pro Max biedt je de flexibiliteit om dit allemaal te doen. Samen met 8GB RAM wordt ervoor gezorgd dat je smartphone vlot reageert en naadloos multitaskt. In vergelijking met de S24 Ultra heeft de iPhone dus aanzienlijk minder RAM-geheugen.

Achter de kracht van de iPhone 15 Pro Max schuilt de A17 Bionic-processor. Deze processor is ontworpen om krachtige prestaties te leveren. Wat betekent dit in de praktijk? Het zorgt ervoor dat je iPhone 15 Pro Max snel is, zelfs bij het draaien van veeleisende apps of het uitvoeren van ingewikkelde taken. Kortom, deze combinatie van opslagruimte en verwerkingskracht maakt de iPhone 15 Pro Max ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een indrukwekkende smartphone, of je nu een fotograaf, appgebruiker of multitasker bent.

Display en helderheid

De Samsung Galaxy S24 Ultra pronkt met een 6,8-inch AMOLED-scherm dat een helderheid van 2600nits heeft. Deze helderheid zorgt voor heldere kleuren die intens en levendig zijn. Dit betekent dat wanneer je naar foto's, video's of andere content kijkt, je kunt genieten van de beste kwaliteit. Het grote scherm maakt de kijkervaring nog beter. De Galaxy S24 Ultra is dus perfect voor als je graag naar content kijkt op een groot, helder en kleurrijk scherm.

De iPhone 15 Pro Max heeft een groot scherm van 6,7 inch met een helderheid van 2000nits. Deze helderheid zorgt ervoor dat alles wat je op het scherm ziet, er echt heel goed uitziet. Het Super Retina XDR OLED-scherm is ontworpen om kleuren levendig en helder te maken, wat betekent dat alles er opvallend en indrukwekkend uitziet.

Camera specificaties

De Galaxy S24 Ultra camera heeft verschillende lenzen. De hoofdcamera heeft een hoge resolutie van 200 MP, waardoor je foto's kunt maken die vol details zitten en er heel scherp uitzien. Als je graag wilt inzoomen, kun je gebruik maken van de telelens met 5x zoom, waarmee je onderwerpen die ver weg zijn dichterbij kunt halen. Ook de telelens met 3x zoom is handig en maakt heldere en gedetailleerde foto's mogelijk. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S24 Ultra een speciale 12 MP ultragroothoekcamera. Hiermee kun je foto's maken met een breder perspectief, wat perfect is voor landschappen of groepsfoto's. Aan de voorkant zit ook nog een 12 MP selfiecamera, waarmee je selfies kunt maken met veel details.

Ook de iPhone 15 Pro Max camera heeft verschillende lenzen. De hoofdcamera heeft wel 48 megapixels, wat betekent dat je scherpe foto's kunt maken. In vergelijking met de S24 Ultra heeft de iPhone 15 Pro Max wel veel minder megapixels. Wil je een groter stuk van wat je ziet vastleggen? Gebruik dan net zoals bij de S24 Ultra, de ultragroothoekcamera van 12 megapixels. Hiermee kun je grote landschappen of foto's met veel mensen heel goed vastleggen. Als je iets dichterbij wilt halen, zonder dat het wazig wordt, gebruik dan de speciale lens met 2x zoom. Als je nog verder wilt inzoomen, kun je de telelens met 5x zoom gebruiken. Dat is handig als je iets op een afstand wilt fotograferen. 

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Samsung Galaxy S24 Ultra en de Iphone 15 Pro Max op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Samsung Galaxy S24 Ultra iPhone 15 Pro Max
Kleuren Titanium Black,
Titanium Grey,
Titanium Violet,
Titanium Yellow
Black Titanium,
White Titanium,
Blue Titanium,
Natural Titanium
Scherm 6,8-inch Dynamic AMOLED 2X 2600nits (Peak)
Adaptive 120Hz (1-120Hz)
QHD+ Infinity O (1,440 x 3,120)
6,7-inch Super Retina XDR  2000nits
120Hz
OLED-display (2796x 1290)
Camera 200 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
50 MP telelens (5x zoom)
10 MP telelens (3x zoom)
12 MP selfiecamera
48 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
12 MP telelens (2x zoom)
12 MP telelens (5x zoom)
12 MP selfiecamera
Chip Snapdragon 8 Gen3 A17 Pro Chip
Opslag en werkgeheugen 256 GB / 12GB
512 GB / 12 GB
1 TB / 12 GB
256 GB / 8 GB
512 GB / 8 GB
1 TB / 8 GB
Afmetingen en gewicht 162,3 x 79,0 x 8,6 mm
197 gram
159,9 x 76,7 x 8,25 mm
221 gram