Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Business Break Podcast #3: Hoe voorkom je oeverloos gezwets?

Herkenbaar voor iedereen die tegenwoordig veel online vergadert: hoe voorkomt u oeverloos gezwets? En hoe houdt u de deelnemers scherp, zodat meetings kort blijven en resultaat opleveren? Daar gaat de nieuwe Business Break Podcast over. 

Met goede spelregels houdt deelnemers aan online vergaderingen scherp, zodat meetings kort blijven en resultaat opleveren.

Expert Celine Charlotte van ‘t Wout zegt het heel duidelijk in de derde Business Break Podcast (beluister 'm hier): “Niets is irritanter dan een lange video-meeting waarbij iedereen een beetje afdwaalt met zijn gedachten en niemand durft in te breken.” Haar suggestie: “Er moeten etiquetteregels voor videobellen komen!”

Spelregels helpen

Goede spelregels helpen bij het voorkomen van de nummer één frustratie bij veel mensen: onnodige (en: onnodig lange) vergaderingen. De leerles van de podcast: stel kaders: wat gaan we bespreken en hoeveel tijd hebben we hiervoor nodig? Probeer besprekingen altijd zo kort mogelijk te houden en race niet van de ene naar de andere vergadering. Plan meetings van 45 minuten, zodat u een kwartier uitwerktijd hebt en zo frisser de volgende afspraak in kunt. 

Van ‘t Wout deelt in deze podcast (duur: 20 minuten) samen met focus-expert Mark Tigchelaar praktische tips. In deze aflevering gaat het onder meer over de uitdaging van Axel Schreijenberg van Ecclesia Nederland, een klant van Vodafone Business en INTO Telecom & IT: ‘Hoe zorg ik voor goede gesprekken op afstand nu veel collega’s thuiswerken?’

Agenda volgepland met vergaderingen

Celine Charlotte en Mark geven daarnaast hun visie op vragen zoals: hoe maak ik videovergaderingen efficiënter? Hoe zorg ik ervoor dat mijn agenda niet wordt volgepland met video-vergaderingen? Wanneer kan ik iemand storen? 

Voordat u gaat luisteren, alvast deze tip: probeer besprekingen altijd zo kort mogelijk te houden en race niet van de ene naar de andere vergadering. Plan meetings van 45 minuten, zodat u een kwartier uitwerktijd hebt en zo frisser uw volgende afspraak in kunt.

De podcast en het e-book

Business Break Podcast 3 over spelregels voor online vergaderen beluistert u hier.

Over slim en efficient werken hebben we ook een leerzaam e-book gemaakt, onder de titel ‘Smarter Working: dit kan jij vandaag doen om morgen slimmer en efficiënter te werken’.