Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Business Break Podcast #4: Wat als focussen een uitdaging wordt?

Lekker geconcentreerd doorwerken is fijn, maar wat is het toch moeilijk om je hoofd er bij te houden als je voortdurend wordt gestoord door telefoon, agenda en collega’s. Een verrassende boodschap van Mark Tigchelaar, co-host in de Business Break Podcast #5: de belangrijkste uitdaging bij het focussen zit in uw eigen hoofd…

Heeft u wel eens het idee dat uw hoofd overloopt van prikkels? Focus begint bij uzelf, zo leggen onze experts in deze podcast uit.

Ook het vierde thema van deze serie Business Break Podcasts is voor velen een schot in de roos. Hoe gaat u om met die externe prikkels, die zaken die de aandacht vragen en die onderbrekingen? Daarover deelt neuropsycholoog Tigchelaar samen met ondernemer Celine Charlotte van ‘t Wout in 20 minuten praktische tips. Daarbij geven ze ook concrete adviezen aan Jeroen Eeuwijk van Koninklijke Van Twist, die deze concrete vraag op tafel legt: ‘Hoe zorg ik voor focus in een andere werkomgeving dan mijn kantoor?’

Bij thuiswerken is het soms lastig om te focussen

Hoofd loopt over

Als u net als Eeuwijk het soms het gevoel heeft dat uw hoofd als het ware overloopt van prikkels, dan zijn er verschillende technieken die u kunt inzetten om de focus terug te krijgen. Bijvoorbeeld: stel grenzen. Als er de hele dag beslissingen genomen kunnen worden via chat en e-mail, dan is dat niet heel productief. Spreek bijvoorbeeld met je team af dat alle beslissingen iedere dag om 13.00 uur via een bepaald kanaal worden genomen.

De podcast en het e-book

Business Break Podcast #4 over over focussen tijdens drukke (thuis)werkdagen beluistert u hier.

Over slim en efficient werken hebben we ook een leerzaam e-book gemaakt, onder de titel ‘Smarter Working: dit kan jij vandaag doen om morgen slimmer en efficiënter te werken’.