Overslaan en ga naar inhoud

Deze zes eigenschappen hebben goedlopende bedrijven met elkaar gemeen

Is er een recept voor zakelijk succes? Als dat bestond, dan was iedereen allang ondernemer én rijk. Toch is er zeker een rode draad te ontdekken in de aanpak van bedrijven die het – zelfs tijdens de Covid-19 crisis – significant beter doen dan andere. Ze zijn zogezegd ‘Future Ready’, zo schrijft Business Insider op basis van een rapport van Vodafone Group

Bedrijven die voldoen aan zes specifieke eigenschappen, doen het gemiddeld beter dan hun concurrenten. We noemen deze bedrijven ‘Future Ready’.

De interessante reportage van Business Insider beschrijft hoe Covid-19 de ambitieuze lanceringsplannen van het Utrechtse bedrijf Monitor X in duigen liet vallen. De introductie op de consumentenmarkt van een serie sensorproducten om opwekking en gebruik van energie te monitoren leek faliekant te mislukken. Gelukkig wist het bedrijf z’n plannen razendsnel om te bouwen om de producten geschikt en interessant te maken voor het bedrijfsleven. Zo kon het gebeuren dat Monitor X in no time de zakelijke markt betrad met de sensorproducten.

Het vermogen van Monitor X om zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden is één van de zes eigenschappen van bedrijven die meer dan gemiddeld succesvol zijn. Dit zijn de eigenschappen die naar voren kwamen bij het Vodafone Group-onderzoek onder bijna 2.000 bedrijven in 10 verschillende sectoren.  

Openstaan voor nieuwe tech: een van de zes eigenschappen van future ready bedrijven

6 kenmerken van ‘Future Ready’ bedrijven:

  • Positief tegenover verandering
  • Open voor nieuwe technologie
  • Plannen actief hun technologische toekomst
  • Hebben een gedetailleerde strategie
  • Houden trends bij
  • Passen zich makkelijk aan

Overigens werkt Monitor X zowel in de ontwikkeling van de software als van de hardware samen met Vodafone Business, die ook het secure NB-IoT-netwerk voor de sensorproducten aanbiedt.

Lees het hele verhaal op Business Insider

 

Wat zijn de zes eigenschappen van Future Ready bedrijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement