Hoe een bouwbedrijf in no time de kansen van digitalisering benutte

Komend uit de retailbranche, waar de digitalisering vrij ver gevorderd is, wilde Claudia Kwakkenbos ook het bouwbedrijf van haar man vooruit helpen. Om Kwakkenbos Bouw digitaler en efficiënter te laten werken, schakelde zij Vodafone Business als partner in voor ondersteuning op verschillende terreinen. Het resultaat mag er zijn, zo legt de ondernemer uit in een interview met het bouwblad Cobouw.

Ook in de bouw gaat de digitalisering snel. In dit verhaal wordt duidelijk hoe Vodafone Business het proces kan helpen versnellen. Wilt u ook sneller en beter digitaliseren? Doe de Business Scan en u weet binnen vijf minuten waar uw verbeterkansen liggen!

Hoewel de bouw bekendstaat als een conservatieve sector neemt digitalisering er een hoge vlucht. Denk aan het gebruik van tablets en smartphones op de bouwplaats, bijvoorbeeld om werkbonnen te tekenen. Of aan het digitaal versturen van facturen, werktekeningen en offertes. Of aan het werken op afstand, al dan niet corona-gedwongen.

Vodafone Business: van veilig digitaal werken tot een intelligente data-infrastructuur en netwerk

Maar Kwakkenbos was nog niet zo ver. En Claudia Kwakkenbos wilde daar, als nieuwe hoofd Finance & Control, graag snel verandering in brengen. Ze kwam bij Vodafone Business uit als partner om te ondersteunen op tal van gebieden, van veilig digitaal werken tot een intelligente data-infrastructuur en netwerk.  

Claudia: “We wilden gemaximaliseerde communicatie, zowel intern als extern. In de bouw bestaat er een traditionele kloof tussen binnen, het kantoor, en buiten, de bouwplaats. Die wilde ik dichten, zodat we realtime met elkaar zouden kunnen samenwerken met up-to-date informatie en daardoor snel zouden kunnen schakelen.” Vodafone Business ging daar volledig in mee, door continuïteit en voldoende data voor een vaste prijs te bieden, met een totaalpakket met internet en telefonie, netwerk en beveiliging.

Claudia Kwakkenbos

Hoe digitaal werkt Kwakkenbos nu?

  • De onderhoudsafdeling werkt nu met tablets met daarin gevoelige klantgegevens op het krachtige, stabiele én veilige Zakelijk internet van Vodafone – GigaNet.
  • Het realtime samenwerken tussen kantoor en bouwplaats is realiteit dankzij Microsoft 365. De continuïteit is gewaarborgd dankzij One Net Express, de Vodafone Business-dienst die er onder meer voor zorgt dat Kwakkenbos-medewerkers bereikbaar zijn voor elkaar en voor klanten.
  • Wireless back-up zorgt voor die continuïteit: als een internetverbinding onverhoopt uitvalt door een storing wordt automatisch overgeschakeld naar het 4G-netwerk. Zaken kunnen dus gewoon doorgaan, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Lees hier het hele verhaal over de digitalisering van Kwakkenbos Bouw op Cobouw. Ook op Management Support kunt u meer lezen over hoe het bedrijf de digitalisering aanpakte.

Meer weten?

Vodafone Business helpt ondernemers op het gebied van: veilig digitaal werken, intelligente data-infrastructuur en netwerk en een digitale werkplek om altijd en overal bereikbaar te zijn. Hiervoor biedt het een scala van diensten aan, waaronder: One Net, Microsoft 365, Red Pro, Zakelijk internet, Vodafone Mobiele Beveiliging (Wandera), Trend Micro en Mobile Back-up. Om snel uw weg te vinden in deze producten en diensten, hebben wij voor uw een handige routekaart ontwikkeld.

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.