Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Investeren in blockchain? Dit is waarom het voor u kan werken

Blockchain-technologie is volgens sommigen zo revolutionair dat het de moeite waard is om erin te investeren. Voor u als ondernemer zijn er verschillende manieren om te investeren in blockchain. Lees in dit artikel hoe dat werkt en met welke risico’s u rekening moet houden.

Investeren in blockchain kan op verschillende manieren. Hoe werkt investeren in blockchain? Is het een goed idee? Wij vertellen er graag meer over! Lees ook 'Wat is blockchain?'

Verschillende manieren van investeren

De meeste mensen denken bij blockchain direct aan cryptovaluta zoals Bitcoin. Blockchain wordt hier in de praktijk ook vooral voor gebruikt, maar de techniek is veel breder inzetbaar. Investeren in blockchain-technologie kan dan ook op verschillende manieren. 

Investeren in crypto

De meest voor de hand liggende optie is investeren in crypto. Dit kunt u doen door bekende cryptomunten te kopen zoals Bitcoin of juist te investeren in nieuwe digitale munten die nog goedkoop zijn maar potentie hebben om in waarde te stijgen. Heeft u geen zin of tijd om u te verdiepen in crypto’s, dan kunt u ook kiezen voor een crypto-beleggingsfonds. Dit zijn fondsen met een bredere crypto-portefeuille, met als extra voordeel dat u direct spreiding aanbrengt in uw investeringen. 

Investeren in blockchain

Beleggen in blockchain ETF’s

Het is (nog) niet mogelijk om direct te investeren in blockchain, maar er bestaan wel een aantal ETF’s (Exchange Traded Funds) die gericht zijn op blockchain. Door te beleggen in deze blockchain ETF’s, investeert u in bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Het bijkomende voordeel van investeren in ETF’s, is dat het bijdraagt aan een aandelenportefeuille met een gezonde spreiding.

Investeren in bedrijven die blockchain gebruiken

Een andere goede optie is direct investeren in bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Dit zijn vaak grotere bedrijven zoals Amazon, IBM en Mastercard. Door aandelen te kopen van deze bedrijven investeert u ook in de blockchain-technologie die zij gebruiken. Een simpele zoektocht op het internet geeft u meer informatie over welke bedrijven gebruik maken van blockchain-technologie.

Investeren in blockchain

Investeren in een blockchain-startup

Naast de grote bedrijven die blockchain gebruiken bestaan er ook blockchain-startups. Dit zijn jonge bedrijven met vaak hoge ambities en vernieuwende ideeën die de markt potentieel kunnen veranderen. Investeren in startups is wel een groter risico, omdat deze bedrijven vaak nog in een kwetsbare fase zijn. Omdat de kans groter is dat u uw investering kwijtraakt, wordt dit ook wel ‘durf-beleggen’ genoemd. 

Risico’s van investeren in blockchain

Investeren in blockchain is heel interessant, maar brengt wel grote risico’s met zich mee. Natuurlijk is investeren nooit zonder risico, maar met blockchain moet u extra oppassen. De ingewikkelde technologie is moeilijk te doorgronden en hoewel er mensen zijn die denken dat het de wereld compleet gaat veranderen, is de technologie nog niet helemaal bewezen. De toekomst is dus erg onzeker en de blockchain-technologie ligt op dit moment ook nog erg gevoelig in de wet. Kiest u ervoor om geld te investeren in blockchain-technologie of bedrijven die blockchain gebruiken, dan draagt u zelf het risico. Durft u de stap te zetten?

Investeren in blockchain als ondernemer? | Vodafone Business

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement